移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 四级试题中心 > 正文

02年6月四级考试真题与答案

2005-12-19 00:00   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  Part I Listening Comprehension (20 minutes)

  Section A

  Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Example: You will hear:

  You will read:

  A) At the office.

  B) In the waiting room.

  C) At the airport.

  D) In a restaurant.

  From the conversation we know that the two were talking about some work they had to finish in the evening. This is most likely to have taken place at the office. Therefore, A) "At the office" is the best answer. You should choose [A] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the center.

  Sample Answer [A] [B] [C] [D]

  1. A) His father.

  B) His mother.

  C) His brother.

  D) His sister.

  2. A) A job opportunity.

  B) A position as general manager.

  C) A big travel agency.

  D) An inexperienced salesman.

  3. A) Having a break.

  B) Continuing the meeting.

  C) Moving on to the next item.

  D) Waiting a little longer.

  4. A) The weather forecast says it will be fine.

  B) The weather doesn't count in their plan.

  C) They will not do as planned in case of rain.

  D) They will postpone their program if it rains.

  5. A) He wishes to have more courses like it.

  B) He finds it hard to follow the teacher.

  C) He wishes the teacher would talk more.

  D) He doesn't like the teacher's accent.

  6. A) Go on with the game.

  B) Draw pictures on the computer.

  C) Review his lessons.

  D) Have a good rest.

  7. A) She does not agree with Jack.

  B) Jack's performance is disappointing.

  C) Most people will find basketball boring.

  D) She shares Jack's opinion.

  8. A) The man went to a wrong check-in counter.

  B) The man has just missed his flight.

  C) The plane will leave at 9:14.

  D) The plane's departure time remains unknown.

  9. A) At a newsstand.

  B) At a car dealer's

  C) At a publishing house.

  D) At a newspaper office.

  10. A) He wants to get a new position.

  B) He is asking the woman for help.

  C) He has left the woman a good impression.

  D) He enjoys letter writing.

  Section B

  Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Passage one

  Question 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

  11. A) They are interested in other kinds of reading.

  B) They are active in voluntary services.

  C) They tend to be low in education and in income.

  D) They live in isolated areas.

  12. A) The reasons why ?people don't read newspapers are more complicated than assumed.

  B) There are more uneducated people among the wealthy than originally expected.

  C) The number of newspaper readers is steadily increasing.

  D) There are more nonreaders among young people nowadays.

  13. A) Lowering the prices of their newspapers.

  B) Shortening their news stories.

  C) Adding variety to their newspaper content.

  D) Including more advertisements in their newspapers.

  Passage Two

  Questions 14 to 17 are based on the passage you have just heard.

  14. A) A basket.

  B) A cup

  C) A egg.

  D) An oven.

  15. A) To let in the sunshine.

  B) To serve as its door.

  C) To keep the nest cool.

  D) For the bird to lay eggs.

  16. A) Branches.

  B) Grasses.

  C) Mud.

  D) Straw.

  17. A) Some are built underground.

  B) Some can be eaten.

  C) Most are sewed with grasses.

  D) Most are dried by the sun.

  Passage Three

  Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.

  18. A) To examine the chemical elements in the Ice Age.

  B) To look into the pattern of solar wind activity.

  C) To analyze the composition of different trees.

  D) To find out the origin of carbon-14 on Earth.

  19. A) The lifecycle of trees.

  B) The number of trees.

  C) The intensity of solar burning.

  D) The quality of air.

  20. A) It affects the growth of trees.

  B) It has been increasing since the Ice Age.

  C) It is determined by the chemicals in the air.

  D) It follows a certain cycle.

  Part II Reading Comprehension (35 minutes)

  Direction: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B) C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Passage One

  Questions 21 to 25 are based on the following passage:

  In the 1960s, medical researchers Thomas Holmes and Richard Rahe developed a checklist of stressful events. They appreciated the tricky point that any major change can be stressful. Negative events like "serious illness of a family member" were high on the list, but so were some positive life-changing events, like marriage. When you take the Holmes-Rahe test you must remember that the score does not reflect how you deal with stress - it only shows how much you have to deal with. And we now know that the way you handle these events dramatically affects your chances of staying healthy.

  By the early 1970s, hundreds of similar studies had followed Holmes and Rahe. And millions of Americans who work and live under stress worried over the reports. Somehow, the research got boiled down to a memorable message. Women's magazines ran headlines like "Stress causes illness!" If you want to stay physically and mentally healthy, the articles said, avoid stressful events.

  But such simplistic advice is impossible to follow. Even if stressful events are dangerous, many - like the death of a loved one - are impossible to avoid. Moreover, any warning to avoid all stressful events is a prescription (处方) for staying away from opportunities as well as trouble. Since any change can be stressful, a person who wanted to be completely free of stress would never marry, have a child, take a new job or move.

  The notion that all stress makes you sick also ignores a lot of what we know about people. It assumes we're all vulnerable (脆弱的) and passive in the face of adversity (逆境). But what about human initiative and creativity? Many come through periods of stress with more physical and mental vigor than they had before. We also know that a long time without change or challenge can lead to boredom, and physical and metal strain.

  21. The result of Holmes-Rahe's medical research tells us __________.

  A) the way you handle major events may cause stress

  B) what should be done to avoid stress

  C) what kind of event would cause stress

  D) how to cope with sudden changes in life

  22. The studies on stress in the early 1970's led to _________.

  A) widespread concern over its harmful effects

  B) great panic over the mental disorder it could cause

  C) an intensive research into stress-related illnesses

  D) popular avoidance of stressful jobs

  23. The score of the Holmes-Rahe test shows ________.

  A) how much pressure you are under

  B) how positive events can change your life

  C) how stressful a major event can be

  D) how you can deal with life-changing events

  24. Why is "such simplistic advice" (Line 1, Para. 3) impossible to follow?

  A) No one can stay on the same job for long.

  B) No prescription is effective in relieving stress.

  C) People have to get married someday.

  D) You could be missing opportunities as well.

  25. According to the passage people who have experienced ups and downs may become ________.

  A) nervous when faced with difficulties

  B) physically and mentally strained

  C) more capable of coping with adversity

  D) indifferent toward what happens to them

  Passage Two

  Questions 26 to 30 are based on the following passage:

  Most episodes of absent-mindedness - forgetting where you left something or wondering why you just entered a room - are caused by a simple lack of attention, says Schacter. "You're supposed to remember something, but you haven't encoded it deeply."

  Encoding, Schacter explains, is a special way of paying attention to an event that has a major impact on recalling it later. Failure to encode properly can create annoying situations. If you put your mobile phone in a pocket, for example, and don't pay attention to what you did because you're involved in a conversation, you'll probably forget that the phone is in the jacket now hanging in you wardrobe (衣柜). "Your memory itself isn't failing you," says Schacter. "Rather, you didn't give your memory system the information it needed."

  Lack of interest can also lead to absent-mindedness. "A man who can recite sports statistics from 30 years ago," says Zelinski, "may not remember to drop a letter in the mailbox." Women have slightly better memories than men, possibly because they pay more attention to their environment, and memory relies on just that.

  Visual cues can help prevent absent-mindedness, says Schacter. "But be sure the cue is clear and available," he cautions. If you want to remember to take a medication (药物) with lunch, put the pill bottle on the kitchen table - don't leave it in the medicine chest and write yourself a note that you keep in a pocket.

  Another common episode of absent-mindedness: walking into a room and wondering why you're there. Most likely, you were thinking about something else. "Everyone does this from time to time," says Zelinski. The best thing to do is to return to where you were before entering the room, and you'll likely remember.

  26. Why does the author think that encoding properly is very important?

  A) It helps us understand our memory system better.

  B) It enables us to recall something form our memory.

  C) It expands our memory capacity considerably.

  D) it slows down the process of losing our memory.

  27. One possible reason why women have better memories than men is that ________.

  A) they have a wider range of interests

  B) they are more reliant on the environment

  C) they have an unusual power of focusing their attention

  D) they are more interested in what's happening around them

  28. A note in the pocket can hardly serve as a reminder because _________.

  A) it will easily get lost

  B) it's not clear enough for you to read

  C) it's out of your sight

  D) it might get mixed up with other things

  29. What do we learn from the last paragraph?

  A) If we focus our attention on one thing, we might forget another.

  B) Memory depends to a certain extent on the environment.

  C) Repetition helps improve our memory.

  D) If we keep forgetting things, we'd better return to where we were.

  30. What is the passage mainly about?

  A) The process of gradual memory loss.

  B) The causes of absent-mindedness.

  C) The impact of the environment on memory.

  D) A way if encoding and recalling.

  Passage Three

  Questions 31 to 35 are based on the following passage:

  It is hard to track the blue whale, the ocean's largest creature, which has almost been killed off by commercial whaling and is now listed as an endangered species. Attaching radio devices to it is difficult, and visual sightings are too unreliable to give real insight into its behavior.

  So biologists were delighted early this year when, with the help of the Navy, they were able to track a particular blue whale for 43 days, monitoring its sounds. This was possible because of the Navy's formerly top-secret system of underwater listening devices spanning the oceans.

  Tracking whales is but one example of an exciting new world just opening to civilian scientists after the cold war as the Navy starts to share and partly uncover its global network of underwater listening system built over the decades to track the ships of potential enemies.

  Earth scientists announced at a news conference recently that they had used the system for closely monitoring a deep-sea volcanic eruption (爆发) for the first time and that they plan similar studies.

  Other scientists have proposed to use the network for tracking ocean currents and measuring changes in ocean and global temperatures.

  The speed of sound in water is roughly one mile a second - slower than through land but faster than through air. What is most important, different layers of ocean water can act as channels for sounds, focusing them in the same way a stethoscope (听诊器) does when it carries faint noises from a patient's chest to a doctor's ear. This focusing is the main reason that even relatively weak sounds in the ocean, especially low-frequency ones, can often travel thousands of miles.

  31. The passage is chiefly about ________.

  A) an effort to protect an endangered marine species

  B) the civilian use of a military detection system

  C) the exposure of a U.S. Navy top-secret weapon

  D) a new way to look into the behavior of blue whales

  32. The underwater listening system was originally designed ________.

  A) to trace and locate enemy vessels

  B) to monitor deep-sea volcanic eruptions

  C) to study the movement of ocean currents

  D) to replace the global radio communications network

  33. The deep-sea listening system makes use of ________.

  A) the sophisticated technology of focusing sounds under water

  B) the capability of sound to travel at high speed

  C) the unique property of layers of ocean water in transmitting sound

  D) low-frequency sounds traveling across different layers of water

  34. It can be inferred from the passage that ________.

  A) new radio devices should be developed for tracking the endangered blue whales

  B) blue whales are no longer endangered with the use of the new listening system

  C) opinions differ as to whether civilian scientists should be allowed to use military technology

  D) military technology has great potential in civilian use

  35. Which of the following is true about the U.S. Navy underwater listening network?

  A) It is now partly accessible to civilian scientists.

  B) It has been replaced by a more advanced system.

  C) It became useless to the military after the cold war.

  D) It is indispensable in protecting endangered species.

  Passage Four

  Questions 36 to 40 are based on the following passage:

  The fitness movement that began in the late 1960s and early 1970s centered around aerobic exercise (有氧操). Millions of individuals became engaged in a variety of aerobic activities, and literally thousands of health spas developed around the country to capitalize (获利) on this emerging interest in fitness, particularly aerobic dancing for females. A number of fitness spas existed prior to this aerobic fitness movement, even a national chain with spas in most major cities. However, their focus was not on aerobics, but rather on weight-training programs designed to develop muscular mass, strength, and endurance in their primarily male enthusiasts. These fitness spas did not seem to benefit financially form the aerobic fitness movement to better health, since medical opinion suggested that weight-training programs offered few, if any, health benefits. In recent years, however, weight training has again become increasingly popular for males and for females. Many current programs focus not only on developing muscular strength and endurance but on aerobic fitness as well.

  Historically, most physical-fitness tests have usually included measures of muscular strength and endurance, not for health-related reasons, but primarily because such fitness components have been related to performance in athletics. However, in recent years, evidence has shown that training programs designed primarily to improve muscular strength and endurance might also offer some health benefits as well. The American College of Sports Medicine now recommends that weight training be part of a total fitness program for healthy Americans. Increased participation in such training is one of the specific physical activity and fitness objectives of Healthy People 2000: National Health Promotion and Disease Prevention Objectives.

  36. The word "spas" (Line 3, Para. 1) most probably refers to _________.

  A) sports activities

  B) places for physical exercise

  C) recreation centers

  D) athletic training programs

  37. Early fitness spas were intended mainly for __________.

  A) the promotion of aerobic exercise

  B) endurance and muscular development

  C) the improvement of women's figures

  D) better performance in aerobic dancing

  38. What was the attitude of doctors towards weight training in health improvement?

  A) Positive.

  B) Indifferent.

  C) Negative.

  D) Cautious.

  39. People were given physical fitness tests in order to find out ________.

  A) how ell they could do in athletics

  B) what their health condition was like

  C) what kind of fitness center was suitable for them

  D) whether they were fit for aerobic exercise

  40. Recent studies have suggested that weight training __________.

  A) has become an essential part of people's life

  B) may well affect the health of the trainees

  C) will attract more people in the days to come

  D) contributes to health improvement as well

  Part III Vocabulary and Structure (20 minutes)

  Directions: There are 3.0. incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C) and D). Choose the ONE that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  41. You would be ______ a risk to let your child go to school by himself.

  A) omitting B) attaching

  C) affording D) running

  42. He is always here; it's ______ you've never met him.

  A) unique B) strange

  C) rare D) peculiar

  43. There has been a great increase in retail sales, ______?

  A) does there B) isn't there

  C) hasn't there D) isn't it

  44. We'd like to ______ a table for five for dinner this evening.

  A) preserve B) retain

  C) reserve D) sustain

  45 Although a teenager, Fred could resist ______ what to do and what not to do.

  A) being told B) telling

  C) to be told D) to tell

  46. The European Union countries were once worried that they would not have ______ supplies of petroleum.

  A) proficient B) efficient

  C) potential D) sufficient

  47. In fact, Peter would rather have left for San Francisco than ______ in New York.

  A) to stay B) stayed

  C) staying D) having stayed

  48. He soon received promotion, for his superiors realized that he was a man of considerable

  A) ability B) future

  C) possibility D) opportunity

  49. Britain ahs the highest ______ of road traffic in the world - over 60 cars for every mile of road.

  A) popularity B) density

  C) intensity D) prosperity

  50. How is it ______ your roommate's request and yours are identical?

  A) if B) so

  C) what D) that

  51. In my opinion, he's ______ the most imaginative of all the contemporary poets.

  A) in all B) at best

  C) for all D) by far

  52. He didn't have time to read the report word for word: he just ______ it.

  A) skimmed B) observed

  C) overlooked D) glanced

  53. The leader of the expedition ______ everyone to follow his example.

  A) promoted B) reinforced

  C) sparked D) inspired

  54. What a lovely party! It's worth ______ all my life.

  A) remembering B) to remember

  C) to be remembered D) being remembered

  55. Who would you rather ______ with you, George or me?

  A) going B) to go

  C) have gone D) went

  56. The ______ goal of the book is to help bridge the gap between research and teaching, particularly between researchers and teachers.

  A) intensive B) concise

  C) joint D) overall

  57. The owner and editor of the newspaper ______ the conference.

  A) were attending B) were to attend

  C) is to attend D) are to attend

  58. We left the meeting, there obviously ______ no point in staying.

  A) were B) being

  C) to be D) having

  59. Their products are frequently overpriced and ______ in quality.

  A) influential B) inferior

  C) superior D) subordinate

  60. The neighborhood boys like to play basketball on that ______ lot.

  A) valid B) vacant

  C) vain D) vague

  61. These people once had fame and fortune; now ______ is left to them is utter poverty.

  A) all that B) all what

  C) all which D) that all

  62. To our ______, Geoffrey's illness proved not to be as serious as we had feared.

  A) anxiety B) relief

  C) view D) judgment

  63. Many people like white color as it is a ______ of purity.

  A) symbol B) sign

  C) signal D) symptom

  64. The residents, ______ had been damaged by the fire, were given help by the Red Cross.

  A) all of their homes B) all their homes

  C) whose all homes D) all of whose homes

  65. This research has attracted wide ______ coverage and has featured on BBC television's Tomorrow's World.

  A) message B) information

  C) media D) data

  66. I would never have ______ a court of law if I hadn't been so desperate.

  A) sought for B) accounted for

  C) turned up D) resorted to

  67. Investigators agreed that passengers on the airliner ______ at the very moment of the crash.

  A) should have died B) must be dying

  C) must have died D) ought to die

  68. The energy ______ by the chain reaction is transformed into heat.

  A) transferred B) released

  C) delivered D) conveyed

  69. ______ their work will give us a much better feel for the wide differences between the two schools of thought.

  A) To have reviewed B) Having reviewed

  C) Reviewing D) Being reviewed

  70. During the process, great care has to be taken to protect the ______ silk from damage.

  A) sensitive B) tender

  C) delicate D) sensible

  Part IV Short Answer Questions (15 minutes)

  Directions: In this part there is a short passage -with five questions or incomplete statements. Read the passage carefully. Then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words (not exceeding 10 words).

  As researchers learn more about how children's intelligence develops, they are increasingly surprised by the power of parents. The power of the school has been replaced by the home. To begin with, all the factors which are part of intelligence - the child's understanding of language, learning patterns, curiosity - are established well before the child enters school at the age of six. Study after study has shown that even after school begins, children's achievements have been far more influenced by parents than by teachers. This is particularly true about learning that is language- related. The school rather than the home is given credit for variations in achievement in subjects such as science.

  In view of their power, it's sad to see so many parents not making the most of their child's intelligence. Until recently parents had been warned by educators who asked them not to educate their children. Many teachers now realize that children cannot be educated only at school and parents are being asked to contribute both before and after the child enters school.

  Parents have been particularly afraid to teach reading at home. Of course, children shouldn't be pushed to read by their parents, but educators have discovered that reading is best taught individually - and the easiest place to do this is at home. Many four-and five-year-olds who have been shown a few letters and taught their sounds will compose single words of their own with them even before they have been taught to read.

  Questions: (注意:答题尽量简短,超过10个词要扣分。每条横线限写一个英语单词,标点符号不占格)

  S1. What have researchers found out about the influence of parents and the school on children's intelli1gence?

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  S2. What do researchers conclude about children's learning patterns?

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  S3. In which area may school play a more important role?

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  S4. Why did many parents fail to make the most of their children's intelligence?

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  S5. The author suggests in the last paragraph that parents should be encouraged to

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  Part V Writing (30 minutes)

  Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a composition on the topic Student Use of Computers. You should write at least 120 words, and base your composition on the chart and the outline given below:

  1. 上图所示为1990年、1995年、2002年某校大学生使用计算机的情况,请描述其变化;

  2. 请说明发生这些变化的原因(可从计算机的用途、价格或社会发展等方面加以说明);

  3. 你认为目前大学生在计算机使用中有什么困难或问题。

  Student Use of Computers

  参考答案:

  1. D 2. A 3. A 4. D 5. B 6. C 7. A 8. D 9. D 10. A

  11. C 12. D 13. C 14. B 15. B 16. C 17. A 18. A 19. C 20. D

  21. C 22. A 23. A 24. D 25. C 26. B 27. D 28. C 29. A 30. B

  31. B 32. A 33. C 34. D 35. A 36. B 37. B 38. C 39. A 40. D

  41. D 42. B 43. C 44. B 45. A 46. D 47. B 48. A 49. B 50. D

  51. D 52. A 53. D 54. A 55. D 56. D 57. C 58. B 59. B 60. C

  61. A 62. B 63. A 64.D 65. C 66. D 67. C 68. B 69. C 70. C

  S1. Parents have greater influence than the school. /Parent's influence is greater than the school's.

  S2. They are established well before the age of six.

  S3. Science subjects.

  S4. They were told by educators not to educate their children.

  S5. teach reading at home.

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

学员心声

更多>>
学员 kxiwo:
自己估了六级分数,500分左右。外语教育网的老师讲得很好,我自己也很努力,一直坚持按照老师的方法复习。马年即将到来,希望能给我带来好运,顺利通过考试。
学员 doeiia:
虽然今年四级改革,大家都说翻译变难了,但是我依然很有信心。参加了外语教育网的四级课程,翻译题丝毫无压力,老师讲得和考题差不多。感谢老师一路的指引,祝大家新年快乐!
学员 ouemnx:
我报的是外语教育网的四级课程,总体感觉老师讲得还行,课程练习和讲解是按照改革后新题型设置的。开学就出成绩了,祝愿自己闯关成功!
学员 mlbafjlkafmb:
英语四级考试结束了,现在的心情真是复杂。通过短短一个月的学习,我的英语竟然可以提高得这么快。衷心地感谢外语教育网,感谢于兴武、王悦和冉继军老师,是你们让我燃起了英语学习的信心,英语六级考试我也会在网校学习。老师,祝福我吧,我一定会一次通关!
学员 ahogj:
外语教育网真的值得信赖,师资力量强,而且价格实惠。还有20多天就要四级考试啦,老师给我力量!
学员 ahigahe32:
外语教育网于兴武老师讲的英语六级课程生动透彻,深入浅出,让我的英语水平有了很大提高。还有不到一个月英语六级就要考试了,相信在老师的帮助下,加上我的努力,一定可以顺利通过考试。衷心感谢老师,祝您万事顺利!
学员 loiwu:
因为四六级改革了,心里没有底。所以,我跟同学一起报了外语教育网的六级课程,有老师的讲解和答疑,感觉比自学效果好很多,希望成绩出来后我会很happy!
学员 yopdm:
今年学习了外语教育网四级真题精讲课程,于兴武老师讲得很好。个人认为真题对于考试还是有很大帮助的,虽然翻译的题型改变了,但是总体的难度不是很大,感觉考得不错。顺便说一句,今天下午的火车,晚上我就能到家了,在这儿提前祝大家春节快乐!

精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371