全国英语等级考试辅导热招
您的位置:外语教育网 > 全国英语等级考试 > 经典题库 > 模拟试题 > 正文

PETS四级考试阅读理解模拟题

2005-12-05 00:00   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  TEXT A

  Surprisingly, no one knows how many children receive education in English hospitals, still less the content or quality of that education. Proper records are jus t not kept. We know that more than 850.000 children go through hospital each year, and that every child of school age has a legal right to continue to receive education while in hospital. We also know there is only one hospital teacher to every 1,000 children in hospital.

  Little wonder the latest survey concludes that the extent and type of hospital teaching available differ a great deal across the country. It is found that half the hospitals in England which admit children have no teacher. A further quarter have only a part-time teacher. The special children's hospitals in major cities do best; general hospitals in the country and holiday areas are worst off. From this survey, one can estimate that fewer than one in five children have some contact with a hospital teacher-and that contact may be as little as two hour s a day. Most children interviewed were surprised to find a teacher in hospital at all. They had not been prepared for it by parents or their own school. If the re was a teacher they were much more likely to read books and do math or number work; without a teacher they would only play games.

  Reasons for hospital teaching range from preventing a child falling behind and maintaining the habit of school to keeping a child occupied, and the latter is of ten all the teacher can do. The position and influence of many teachers was summed up when parents referred to them as "the library lady" or just "the helper". Children tend to rely on concerned school friends to keep in touch with school work. Several parents spoke of requests for work being ignored or refused by the school. Once back at school children rarely get extra teaching, and are told to catch up as best they can.

  Many short-stay child-patients catch up quickly. But schools do very little to ease the anxiety about falling behind expressed by many of the children interviewed.

  66. The author points out at the beginning that___.

  A. every child in hospital receives some teaching

  B. not enough is known about hospital teaching

  C. hospital teaching is of poor quality

  D. the special children's hospitals are worst off

  67. It can be inferred from the latest survey that___.

  A. hospital teaching across the country is similar

  B. each hospital has at least one part-time teacher

  C. all hospitals surveyed offer education to children

  D. only one-fourth of the hospitals have full-time teachers

  68. Children in hospital usual1y turn to___in order to catch up with their school work.

  A. hospital teachers B. schoolmates C. parents D. school teachers

  69. We can conclude from the passage that the author is___.

  A. unfavourable towards children receiving education in hospitals

  B. in favour of the present state of teaching in hospitals

  C. unsatisfied with the present state of hospital teaching

  D. satisfied with the results of the latest survey

  短文大意:这篇文章通过一次调查,反映了当孩子们生病住院时,医院里的教学问题。

  66.答案:B

  【参考译文】作者在文章开头指出了什么?

  【试题分析】本题为细节题。

  【详细解答】在第一段中,作者告诉我们说"没有人知道有多少孩子在医院里能接受到教育,更少有人知道教育的内容和教学质量",这与选项B"not enough is known about hospital teaching"的意思一致。

  67.答案:D

  【参考译文】由最后一次调查可以推知什么?

  【试题分析】本题为细节理解题。

  【详细解答】短文第三段第二、三句说"It is found that half the hospitals in England which admit children have no teacher. A further quarter have only a part-time teacher."由此可知,一半的医院没有老师,四分之一的医院有兼职老师,那么剩余的四分之一的医院就有全职老师了。

  68. 答案:B

  【参考译文】为了赶上学校的功课,住院的孩子常常求助于谁?

  【试题分析】本题为细节理解题。

  【详细解答】短文第六段第一句说"Children tend to rely on concerned school friends to keep in touch with school work",由此可知,他们求助的是同学们。

  69. 答案:C

  【参考译文】我们可以推知作者是何态度?

  【试题分析】本题为概括题。

  【详细解答】 作者一开头就用Surprisingly一词,清楚表达了对医院教育现状的态度。然后通过具体的调查结果,表明了对医院里儿童教学现状的不满。

相关资讯:
网站导航:
 四六级 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 经验 留学 备考
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 就业 辅导 留学 考试 报考  法语 资料 文化 考试 留学 辅导
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 辅导 资料 考试 留学 风采
PETS三级
超值套餐
超值优惠套餐=基础学习班+真题精讲班+冲刺串讲班
450元/门 课时:50课时
PETS三级
基础学习班
紧扣教材大纲,逐章系统讲解
300元/门 课时:30课时
PETS三级
真题精讲班
精讲历年真题,直击命题精髓
100元/门 课时:10课时
PETS三级
冲刺串讲班
梳理重要考点,预测命题方向
100元/门 课时:约10课时
PETS二级
冲刺串讲班
系统讲解考点,提高应试技巧
100元/门 课时:约10课时

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371