移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 六级试题中心 > 正文

03年6月21日六级真题与答案

2005-12-19 00:00   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  Part I             Listening Comprehension           (20 minutes)

  Section A:

  Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said - Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

  Example:

  You will hear:

  You will read:

  A) 2 hours.

  B) 3 hours.

  C) 4 hours.

  D) 5 hours.

  From the conversation we know that the two are talking about some work they will start at 9 o'clock in the morning and have to finish at 2 in the afternoon. Therefore, D) "5 hours" is the correct answer. You should choose [A] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the centre.

  Sample Answer [A] [B] [C] [D]

  1.

  A) Riding a horse.

  B) Shooting a movie.

  C) Playing a game.

  D) Taking a photo.

  2.

  A) She'11 type the letter for the man.

  B) She'll teach the man to operate the computer.

  C) She doesn't think his sister is a good typist.

  D) She thinks the man should buy a computer.

  3.

  A) John can share the magazine with her.

  B) She wants to borrow John's card.

  C) She'll let John use the journal first.

  D) John should find another copy for himself.

  4.

  A) She promised to help the man.

  B) She came a long way to meet the man.

  C) She took the man to where he wanted to go.

  D) She suggested a way out of the difficulty for the man.

  5.

  A) The train seldom arrives on time.

  B) The schedule has been misprinted.

  C) The speakers arrived at the station late.

  D) The company has trouble printing a schedule.

  6.

  A) To find a better science journal in the library.

  B) Not to miss any chance to collect useful information.

  C) To buy the latest issue of the magazine.

  D) Not to subscribe to the journal.

  7.

  A) She wants to borrow the man's student ID card.

  B) The tickets are less expensive than she expected.

  C) She won't be able to get any discount for the ticket.

  D) The performance turned out to be disappointing.

  8.

  A) Do the assignments towards the end of the semester.

  B) Quit the history course and choose another one instead.

  C) Drop one course and do it next semester.

  D) Take courses with a lighter workload.

  9.

  A) The organization of a conference.

  B) The cost of renting a conference room.

  C) The decoration of the conference room.

  D) The job of cleaning up the dining-room.

  10.

  A) Meet his client.

  B) Prepare the dinner.

  C) Work at his office.

  D) Fix his car.

  Section B

  Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

  Passage One

  Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

  11.

  A) One of the bridges between North and South London collapsed.

  B) The heart of London was flooded.

  C) An emergency exercise was conducted.

  D) 100 people in the suburbs were drowned.

  12.

  A) 50 underground stations were made waterproof.

  B) A flood wall was built.

  C) An alarm system was set up.

  D) Rescue teams were formed.

  13.

  A) Most Londoners were frightened.

  B) Most Londoners became rather confused.

  C) Most Londoners took Exercise Floodcall calmly.

  D) Most Londoners complained about the trouble caused by Exercise Floodcall.

  Passage Two

  Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.

  14.

  A) It limited their supply of food.

  B) It made their eggshells too fragile.

  C) It destroyed many of their nests.

  D) It killed many baby bald eagles.

  15.

  A) They found ways to speed up the reproduction of bald eagles.

  B) They developed new types of feed for baby bald eagles.

  C) They explored new ways to hatch baby bald eagles.

  D) They brought in bald eagles from Canada.

  16.

  A) Pollution of the environment.

  B) A new generation of pest killers.

  C) Over-killing by hunters.

  D) Destruction of their natural homes.

  Passage Three

  Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.

  17.

  A) Whether it can be detected and checked.

  B) Whether it will lead to widespread food shortage.

  C) Whether global warming will speed up in the future.

  D) Whether it will affect their own lives.

  18.

  A) Many species have moved further north.

  B) Many new species have come into existence.

  C) Many species have developed a habit of migration.

  D) Many species have become less sensitive to climate.

  19.

  A) Storms and floods.

  B) Disease and fire.

  C) Less space for their growth.

  D) Rapid increase of the animal population.

  20.

  A) They will gradually die out.

  B) They will be able to survive in the preserves.

  C) They will have to migrate to find new homes.

  D) They will face extinction without artificial reproduction.

  Part II                Reading Comprehension           (35 minutes)

  Directions:There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

  Passage One

  Questions 21 to 25 are based on the following passage.

  In the villages of the English countryside there are still people who remember the good old days when no one bothered to lock their doors. There simply wasn't any crime to worry about.

  Amazingly, these happy times appear still to be with us in the world's biggest community. A new study by Dan Farmer, a gifted programmer, using an automated investigative program of his own called SATAN, shows that the owners of well over half of all World Wide Web sites have set up home without fitting locks to their doors.

  SATAN can try out a variety of well-known hacking (黑客的) tricks on an Internet site with-out actually breaking in. Farmer has made the program publicly available, amid much criticism. A person with evil intent could use it to hunt down sites that are easy to burgle (闯入……行窃).

  But Farmer is very concerned about the need to alert the public to poor security and, so far, events have proved him right. SATAN has done more to alert people to the risks than cause new disorder.

  So is the Net becoming more secure? Far from it. In the early days, when you visited a Web site your browser simply looked at the content. Now the Web is full of tiny programs that automatically download when you look at a Web page, and run on your own machine. These programs could, if their authors wished, do all kinds of nasty things to your computer.

  At the same time, the Net is increasingly populated with spiders, worms, agents and other types of automated beasts designed to penetrate the sites and seek out and classify information. All these make wonderful tools for antisocial people who want to invade weak sites and cause damage.

  But let's look on the bright side. Given the lack of locks, the Internet is surely the world's biggest (almost) crime-free society. Maybe that is because hackers are fundamentally honest. Or that there currently isn't much to steal. Or because vandalism ( 恶意破坏) isn't much fun unless you have a peculiar dislike for someone.

  Whatever the reason, let's enjoy it while we can. But expect it all to change, and security to become the number one issue, when the most influential inhabitants of the Net are selling services they want to be paid for.

  21. By saying "…… owners of well over half of all World Wide Web sites have set up home without fitting locks to their doors" (Lines 3-4, Para. 2), the author means that _____.

  A) those happy times appear still to be with us

  B) there simply wasn't any crime to worry about

  C) many sites are not well-protected

  D) hackers try out tricks on an Internet site without actually breaking in

  22. SATAN, a program designed by Dan Fanner can be used ____________.

  A) to investigate the security of Internet sites

  B) to improve the security of the Internet system

  C) to prevent hackers from breaking into websites

  D) to download useful programs and information

  23. Fanner's program has been criticized by the public because.

  A) it causes damage to Net browsers

  B) it can break into Internet sites

  C) it can be used to cause disorder on all sites

  D) it can be used by people with evil intent

  24. The author's attitude toward SATAN is _____.

  A) enthusiastic

  B) critical

  C) positive

  D) indifferent

  25. The author suggests in the last paragraph that.

  A) we should make full use of the Internet before security measures are strengthened

  B) we should alert the most influential businessmen to the importance of security

  C) influential businessmen should give priority to the improvement of Net security

  D) net inhabitants should not let security measures affect their joy of surfing the Internet

  Passage Two

  Questions 26 to 30 are based on the following passage.

  I came away from my years of teaching on the college and university level with a conviction that enactment (扮演角色), performance, dramatization are the most successful forms of teach-ing. Students must be incorporated, made, so far as possible, an integral part of the learning pro-cess. The notion that learning should have in it an element of inspired play would seem to the greater part of the academic establishment merely silly, but that is nonetheless the case. Of Ezekiel Cheever, the most famous schoolmaster of the Massachusetts Bay Colony, his onetime student Cotton Mather wrote that he so planned his lessons that his pupils "came to work as though they came to play," and Alfred North Whitehead, almost three hundred years later, noted that a teacher should make his/her students "glad they were there."

  Since, we are told, 80 to 90 percent of all instruction in the typical university is by the lecture method, we should give close attention to this form of education. There is, I think, much truth in Patricia Nelson Limerick's observation that "lecturing is an unnatural act, an act for which God did not design humans. It is perfectly all right, now and then, for a human to be possessed by the urge to speak, and to speak while others remain silent. But to do this regularly, one hour and 15 minutes at a time …… for one person to drag on while others sit in silence? …… I do not believe that this is what the Creator …… designed humans to do."

  The strange, almost incomprehensible fact is that many professors, just as they feel obliged to write dully, believe that they should lecture dully. To show enthusiasm is to risk appearing unscientific, unobjective; it is to appeal to the students' emotions rather than their intellect. Thus the ideal lecture is one filled with facts and read in an unchanged monotone.

  The cult (推崇) of lecturing dully, like the cult of writing dully, goes back, of course, some years. Edward Shils, professor of sociology, recalls the professors he encountered at the University of Pennsylvania in his youth. They seemed "a priesthood, rather uneven in their merits but uniform in their bearing; they never referred to anything personal. Some read from old lecture notes and then haltingly explained the thumb-worn last lines. Others lectured from cards that had served for years, to judge by the worn edges …… The teachers began on time, ended on time, and left the room without saying a word more to their students, very seldom being detained by questioners …… The classes were not large, yet there was no discussion-. No questions were raised in class, and there were no office hours."

  26. The author believes that a successful teacher should be able to _____.

  A) make dramatization an important aspect of students' learning

  B) make inspired play an integral part of the learning process

  C) improve students' learning performance

  D) make study just as easy as play

  27. The majority of university professors prefer the traditional way of lecturing in the belief that _________________.

  A) it draws the close attention of the students

  B) it conforms in a way to the design of the Creator

  C) it presents course content in a scientific and objective manner

  D) it helps students to comprehend abstract theories more easily

  28. What the author recommends in this passage is that _________.

  A) college education should be improved through radical measures

  B) more freedom of choice should be given to students in their studies

  C) traditional college lectures should be replaced by dramatized performances

  D) interaction should be encouraged in the process of teaching

  29. By saying "They seemed 'a priesthood, rather uneven in their merits but uniform in their bearing……'" (Lines 3-4, Para. 4), the author means that _____.

  A) professors are a group of professionals that differ in their academic ability but behave in the same way

  B) professors are like priests wearing the same kind of black gown but having different roles to play

  C) there is no fundamental difference between professors and priests though they differ in their merits

  D) professors at the University of Pennsylvania used to wear black suits which made them look like priests

  30. Whose teaching method is particularly commended by the author?

  A) Ezekiel Cheever's.

  B) Cotton Mather's.

  C) Alfred North Whitehead's.

  D) Patricia Nelson Limerick's.

  Passage Three

  Questions 31 to 35 are based on the following passage.

  Take the case of public education alone. The principal difficulty faced by the schools has been he tremendous increase in the number of pupils. This has been caused by the advance of the legal age for going into industry and the impossibility of finding a job even when the legal age has been reached. In view of the technological improvements in the last few years, business will require in he future proportionately fewer workers than ever before. The result will be still further raising of he legal age for going into employment, and still further difficulty in finding employment when hat age has been attained. If we cannot put our children to work, we must put them in school.

  We may also be quite confident that the present trend toward a shorter day and a shorter week will be maintained. We have developed and shall continue to have a new leisure class. Already the public agencies for adult education are swamped by the tide that has swept over them since depression began. They will be little better off when it is over. Their support must come from the taxpayer.

  It is surely too much to hope that these increases in the cost of public education can be borne by the local communities. They cannot care for the present restricted and inadequate system. The local communities have failed in their efforts to cope with unemployment. They cannot expect to cope with public education on the scale on which we must attempt it. The answer to the problem of unemployment has been Federal relief. The answer to the problem of public education may have to be much the same, and properly so. If there is one thing in which the citizens of all parts of the country have an interest, it is in the decent education of the citizens of all parts of the country. Our income tax now goes in part to keep our neighbors alive. It may have to go in part as well to make our neighbors intelligent. We are now attempting to preserve the present generation through Federal relief of the destitute (贫民). Only a people determined to ruin the next generation will refuse such Federal funds as public education may require.

  31. What is the passage mainly about?

  A) How to persuade local communities to provide more funds.

  B) How to cope with the shortage of funds for public education.

  C) How to solve the rising unemployment problem.

  D) How to improve the public education system.

  32. What is the reason for the increase in the number of students?

  A) The requirement of educated workers by business.

  B) Raising of the legal age for going to work.

  C) The trend toward a shorter workday.

  D) People's concern for the future of the next generation.

  33. The public agencies for adult education will be little better off because _____.

  A) the unemployed are too poor to continue their education

  B) a new leisure class has developed

  C) they are still suffering from the depression

  D) an increase in taxes could be a problem

  34. According to the author, the answer to the problem of public education is that the Federal government _____. .

  A) should allocate Federal funds for public education

  B) should demand that local communities provide support

  C) should raise taxes to meet the needs of public education

  D) should first of all solve the problem of unemployment

  35. Why does the author say "Only a people determined to ruin the next generation will refuse such Federal funds as public education may require" (Lines 10-11, Para. 3)?

  A) Only by appropriating adequate Federal funds for education can the next generation have a bright future.

  B) Citizens of all parts of the country agree that the best way to support education is to use Federal funds.

  C) people all over the country should make contributions to education in the interest of the next generation.

  D) Educated people are determined to use part of the Federal funds to help the poor.

  Passage Four

  Questions 36 to 40 are based on the following passage.

  A new high-performance contact lens under development at the department for applied phys-ics at the University of Heidelberg will not only correct ordinary vision defects but will enhance normal night vision as much as five times, making people's vision sharper than that of cats.

  Bille and his team work with an optical instrument called an active mirror - a device used in astronomical telescopes to spot newly emerging stars and far distant galaxies. Connected to a wave-front sensor that tracks and measures the course of a laser beam into the eye and back, the aluminum mirror detects the deficiencies of the cornea, the transparent protective layer covering the lens of the human eye. The highly precise data from the two instruments - which, Bille hopes, will one day be found at the opticians (眼镜商) all over the world - serve as a basis for the production of completely individualized contact lenses that correct and enhance the wearer's vision.

  By day, Bille's contact lenses will focus rays of light so accurately on the retina (视网膜)that the image of a small leaf or the outline of a far distant tree will be formed with a sharpness that surpasses that of conventional vision aids by almost half a diopter ( 屈光度). At night, the lenses have an even greater potential. "Because the new lens - in contrast to the already existing ones - also works when it's dark and the pupil is wide open," says Bille, "lens wearers will be able to identify a face at a distance of 100 meters" - 80 meters farther than they would normally be able to see. In his experiments night vision was enhanced by an even greater factor: in semi-darkness, test subjects could see up to 15 times better than without the lenses.

  Bille's lenses are expected to reach the market in the year 2000, and one tentative plan is to use the Internet to transmit information on patients' visual defects from the optician to the manufac-turer, who will then produce and mail the contact lenses within a couple of days. The physicist expects the lenses to cost about a dollar a pair, about the same as conventional one-day disposable lenses.

  36. The new contact lens is meant for _____________.

  A) astronomical observations

  B) the night blind

  C) those with vision defects

  D) optical experiments

  37. What do the two instruments mentioned in the second paragraph (Line 5) refer to?

  A) The astronomical telescope and the wave-front sensor.

  B) The aluminum mirror and the laser beam.

  C) The active mirror and the contact lens.

  D) The aluminum mirror and the wave-front sensor.

  38. Individualized contact lenses (Line 7, Para. 2) are lenses designed _____.

  A) to work like an astronomical telescope

  B) to suit the wearer's specific needs

  C) to process extremely accurate data

  D) to test the wearer's eyesight

  39. According to Bille, with the new lenses the wearer's vision _____.

  A) will be far better at night than in the daytime

  B) may be broadened about 15 times than without them

  C) can be better improved in the daytime than at night

  D) will be sharper by a much greater degree at night than in the daytime

  40. Which of the following is true about Bille's lenses?

  A) Their production process is complicated.

  B) They will be sold at a very low price.

  C) They have to be replaced every day.

  D) Purchase orders can be made through the Internet.

  Part III           Vocabulary          (20 minutes)

  Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C) and D). Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

  41. In November 1987 the government _____ a public debate on the future direction of the official sports policy.

  A) initiated

  B) designated

  C) induced

  D) promoted

  42. I found it difficult to _____ my career ambitions with the need to bring up my children.

  A) consolidate

  B) amend

  C) reconcile

  D) Intensify

  43. We all enjoy our freedom of choice and do not like to see it_____ when it is within the legal and moral boundaries of society.

  A) compacted

  B) restricted

  C) dispersed

  D)delayed

  44. It is fortunate for the old couple that their son's career goals and their wishes for him _____.

  A) coincide

  B) comply

  C) conform

  D) collaborate

  45. Allen will soon find out that real life is seldom as simple as it is _____ in commercials.

  A) permeated

  B) alleged

  C) depicted

  D) drafted

  46. Europe's earlier industrial growth was _____ by the availability of key resources, abun-dant and cheap labor, coal, iron ore, etc.

  A) constrained

  B) detained

  C) remained

  D) sustained

  47. As the trial went on, the story behind the murder slowly _____ itself.

  A) convicted

  B) released

  C) haunted

  D) unfolded

  48. We've just installed a fan to _______ cooking smells from the kitchen.

  A) eject

  B) exclude

  C) expel

  D) exile

  49. Retirement is obviously a very complex _____ period; and the earlier you start planning for it, the better.

  A) transformation

  B) transmission

  C) transaction

  D) transition

  50. Mutual respect for territorial _____is one of the bases upon which our two countries develop relationships.

  A) unity

  B) integrity

  C) entirety

  D) reliability

  51. As one of the youngest professors in the university, Mr. Brown is certainly on the _____ of a brilliant career.

  A) porch

  B) edge

  C) course

  D) threshold

  52. We work to make money, but it's a _____ that people who work hard and long often do not make the most money.

  A) paradox

  B) prejudice

  C) dilemma

  D) conflict

  53. The design of this auditorium shows a great deal of _____. We have never seen such a building before.

  A) invention

  B) illusion

  C) originality

  D) orientation

  54. The damage to my car was _____. in the accident, but I have a lingering fear even today.

  A) insufficient

  B) ignorant

  C) ambiguous

  D) negligible

  55. Very few people could understand the lecture the professor delivered because its subject was very_____.

  A) obscure

  B) indefinite

  C) dubious

  D) intriguing

  56. Diamonds have little _______ value and their price depends almost entirely on their scarcity.

  A) intrinsic

  B) eternal

  C) subtle

  D) inherent

  57. Doctors are interested in using lasers as a surgical tool in operations on people who are _____ to heart attack.

  A) infectious

  B) disposed

  C) accessible

  D) prone

  58. Many countries have adopted systems of_____ education in order to promote the average level of education.

  A) compulsory

  B) cardinal

  C) constrained

  D) conventional

  59. I had eaten Chinese food often, but I could not have imagined how_____ and extravagant a real Chinese banquet could be,

  A) prominent

  B) fabulous

  C) handsome

  D) gracious

  60. They are _____ investors who always make thorough investigations both on local and international markets before making an investment.

  A) implicit

  B) conscious

  C) cautious

  D) indecisive

  61. In addition to the rising birthrate and immigration, the _____death rate contributed to the population growth.

  A) inclining

  B) increasing

  C) declining

  D) descending

  62. Because of the _____ noise of traffic I couldn't get to sleep last night.

  A) prevalent

  B) perpetual

  C) provocative

  D) progressive

  63. Don't let such a _____ matter as this come between us so that we can concentrate on the major issue.

  A) trivial

  B) slight

  C) partial

  D) minimal

  64. If you go to the park every day in the morning, you will _____ find him doing physical exercise there.

  A) ordinarily

  B) variably

  C) logically

  D) persistently

  65. Although she's a(n) ______talented dancer, she still practices several hours every day.

  A) traditionally

  B) additionally

  C) exceptionally

  D) rationally

  66. The cut in her hand has healed completely, without leaving a_____.

  A) defect

  B) sign

  C) wound

  D) scar

  67. The idea is to ______the frequent incidents of collision to test the strength of the wind-shields.

  A) assemble

  B) simulate

  C) accumulate

  D) forge

  68. Most people in the modem world ______ freedom and independence more than anything else.

  A) embody

  B) cherish

  C) fascinate

  D) illuminate

  69.1 told him that I would _______ him to act for me while I was away from office……

  A) authorize

  B) justify

  C) rationalize

  D) identify

  70. Over the past ten years, natural gas production has remained steady, but _____has risen steadily.

  A) dissipation

  B) disposal

  C) consumption

  D) expenditure

  Part IV         Error Correction       (15 minute)

  Directions: This part consists of a short passage. In this passage, there are altogether 10 mistakes, one in each numbered line. You may have to change a word, add a word or delete a word. Mark out the mistakes and put the corrections in the blanks provided. If you change a word, cross it out and write the correct word in the corresponding blank. If you add a word, put an insertion mark ( ) in the right place and write the missing word in the blank. If you delete a word, cross it out and put a slash (/) in the blank.

  The Seattle Times Company is one newspaper firm that

  has recognized the need for change and done something about

  it. In the newspaper industry, papers must reflect the diversity

  of the communities to which they provide information.

  It must reflect that diversity with their news coverage or risk S1.____________

  losing their readers' interest and their advertisers' support.

  Operating within Seattle, which has 20 percents racial S2. ___________

  minorities, the paper has put into place policies an

  d procedures for hiring and maintain a diverse workforce. The S3. __________

  underlying reason for the change is that for information to be

  fair, appropriate, and subjective, it should be reported by the S4. ____________

  same kind of population that reads it.

  A diversity committee composed of reporters, editors, and

  photographers meets regularly to value the Seattle Times' S5. ____________

  content and to educate the rest of the newsroom staff about

  diversity issues. In an addition, the paper instituted a content S6. ____________

  audit (审查) that evaluates the frequency and manner of

  representation of woman and people of color in photographs. S7. _____________

  Early audits showed that minorities were pictured far too

  infrequently and were pictured with a disproportion

  ate number of negative articles. The audit results from S8. _____________

  improvement in the frequency of majority representation and S9. _____________

  their portrayal in neutral or positive situations. And, with a S10. ____________

  result, the Seattle Times has improved as a newspaper.

  The diversity training and content audits helped the Seattle

  Times Company to win the Personnel Journal Optimal Award

  for excellence in managing change.

  Part V Writing

   Changes on State-owned Houses and Private Houses of China

  2003年6月英语六级试题答案

  Part I. Listening Comprehension

  1-10 D B A C A D C C B A

  11-20 C B C B D D D A B C

  Part II Reading Comprehension

  21. C 22.A 23. D 24. C 25. C

  26. B 27. C 28. D 29. A 30. A

  31. B 32. B 33. B 34. A 35. C

  36. C 37. D 38. B 39. D 40. B

  Part III Vocabulary

  41. A 42. C 43. B 44. A 45. C 46. D 47. D 48. C 49. D 50. B

  51. D 52. A 53. C 54. D 55. A 56. A 57. D 58. A 59. C 60. C

  61. C 62. B 63. A 64. B 65. C 66. D 67. B 68. B 69. A 70. C

  Part IV Error Correction

  S1. it->they

  S2. percents->percent

  S3. maintain->maintaining

  S4. subjective->objective

  S5. meets-> meet

  S6. 去掉an___

  S7. woman->women

  S8. from-> in

  S9. majority->minority

  S10. with->as

  Part V. 参考例文

  Ownership of Houses in a Big City in China

  As can be seen from the chart, ownership of houses in Beijing has significantly changed in the 1990s. In 1990, 75 percent of the houses were state-owned. Five years later, the ratio of state-owned houses to private ones was 60 to 40. But from then on, the ownership changed dramatically and by the end of the century, 80 percent of houses were private.

  There might have been two main reasons. One of the reasons was the policy of the government. In the 1990s, China carried on with its reform policy and the government called for privatization of the sate-owned estate. But it took time for the reform to come into effect. But from 1995 on when people have recognized its significance, the reformation took bigger steps. Another reason was that the people were getting better off and they could afford buying their own houses.

  Such changes have had great impact on individuals as well as the society. On one hand, the individuals must save money to buy an apartment or to pay the mortgage. On the other hand, a heaven burden has been taken off the government so that it can take more effective measures to improve people's life.

  2003年6月21日英语六级听力原文及译文

  Section A

  Question 1

  W: Raise your head a little bit and hold the saddle and smile a little. You look wonderful posing like that. Shall I crack the shutter? Shall I press the shutter?

  M: Wait a minute. Let me put on a cowboy hat.

  [Q] What are the speakers doing?

  W:头在抬起来一点,拿着那个鞍,笑一笑。你摆的姿势太棒了。我可以照了吗?(按快门了吗?)

  M:等等,让我戴上这顶牛仔帽。

  Q:谈话者在干什么?

  Question 2

  M: I'm still waiting for my sister to come back and type the application letter for me.

  W: Why bother her. I'll show you how to use the computer. It's quite easy.

  [Q] What does the woman mean?

  M:我在等我姐姐(妹妹)回来帮我打印求职信。

  W:干嘛麻烦她?我示范给你看怎么使用电脑。非常简单。

  Q:女士的话什么意思?

  Question 3

  M: Hey, where did you find the journal? I need it, too.

  W: Right here on the shelf. Don't worry, John. I'll take it out on my card for both of us.

  [Q] What does the woman mean?

  M:你在哪找到那本杂志的?我也需要。

  W:我用我的(借书)卡借出来

  Q:女士的话什么意思?

  Question 4

  M: Thank you for your helpful assistance. Otherwise, I'd surely have missed it. The place is so out of the way.

  W: It was a pleasure meeting you. Good bye!

  [Q] Why did the man thank the woman?

  M:谢谢你的帮助,不然我真迷路了,这地方太偏了。

  W:很高兴遇见你。再见!

  Q:男士为什么感谢女士?

  Question 5

  W: We are informed that the eleven thirty train is late again.

  M: Why did the railway company even bother to print a schedule?

  [Q] What do we learn from the conversation?

  W:有人告诉我们1130号列车会再次晚点。

  M:本对话的大意是:车又晚了!铁路公司还费神搞什么时刻表啊?搞出来又不准。就跟没有一样。

  Q:从对话中我们可以了解什么?

  Question 6

  M:Maybe I ought to subscribe to the Engineering Quarterly. It contains a lot of useful information.

  W: Why not read it in the library and save some money?

  [Q] What is the woman's advice to the man?

  M:我可能会订阅Engineering Quarterly(一种季刊杂志),因为这种杂志里有很多有用的信息。

  W:干嘛不在图书馆里看这杂志?还可以省点钱?

  Q:女士给男士什么建议?

  Question 7

  M: I've been waiting all week for this concert. The performance is said to be excellent and with a student's discount, the tickets will be really cheap. Student discount

  W: Ah-huh. I'm afraid I left my Student ID card in the dorm.

  [Q] What does the woman imply?

  M:我整个星期都在等待这场音乐会。据说表演精彩,而且学生还可以享受折扣,票价会非常便宜。

  W:啊,恐怕我把学生证放宿舍里了。

  Q:女士什么意思?

  Question 8

  M: Mr. Smith, our history professor, announced we would be doing two papers and three exams this semester. I wonder how I'm going to pull through when two other courses have similar requirements.

  W: Well, can't you drop one course and pick it up next semester?

  [Q] What does the woman suggest the man do?

  M:我们的历史学教授,史密斯先生,宣布我们这学期要写两篇论文,还要通过三次考试。其他两门课也有同样的要求,我都不知道我怎么活了。

  W:为什么不放弃一门课,明年再学?

  Q:女士建议男士做什么?

  Question 9

  W: Renting a Conference Room at the hotel will cost us too much. We are already running in the red

  M: How about using our dining room for the meeting?

  [Q] What's worrying the woman?

  W:在这个宾馆里租会议室的费用太高。公司现在财政困难。

  M:哪就用我们的餐厅开会行了?

  Q:女士担心什么?

  Question 10

  W: Jerry, can you pick me up after work today? I left my car at the garage.

  M: I'm afraid I can't. I have scheduled an appointment with a client at dinner time.

  [Q] What is the man going to do?

  W:杰瑞,能不能今天来接我?我的车还在修理厂。

  M:恐怕够呛,我和一个客户约好了晚饭时见。

  Q:男士会做什么?

  Section B

  Passage One

  A few months ago, millions of people in London heard alarms all over the town. The Emergency Emergency services, the Fire Departments, the Police, hospitals, and ambulances stood by, ready to go into action. In railway underground stations, people read notices and maps which told them where to go and what to do in the emergency. This was Exercise Flood Call, to prepare people for a flood emergency. London wasn't flooded yet, but it is possible that it would be. In 1236 and in 1663, London was badly flooded. In 1928, people living in Westminster, the heart of London, drowned in floods. And in 1953, one hundred people, living on the eastern edge of the London suburbs were killed, again, in the floods. At last, Greater London Council took actions to prevent this disaster from happening again. Though a flood wall was built in the 1960s, Londoners still must be prepared for the possible disaster. If it happens, 50 underground stations will be under water. Electricity, gas and phone services will be out of action. Roads will be drowned. It will be impossible to cross any of the bridges between north and south London. Imagine: London will look like the famous Italian city, Venice. But this Exercise Flood Call didn't cause panic among Londoners. Most people knew it was just a warning. One lady said, "It's a flood warning, isn't it? The water doesn't look high to me."

  Question 11: What happened in London a few months ago?

  Question 12: What measure was taken against floods in London in the 1960s?

  Question 13: What can we learnt from the lady's comment?

  Passage Two

  America's national symbol, the bald eagle, almost went extinct twenty years ago, but it has made a comeback. In fact, the U.S. Fish and Wild Life Service is considering the possibility of taking it off the Endangered Species List. Once, more than fifty hundred pairs of bald eagles nested across the country, but by 1960 that number had fallen below four hundred. The chief killer was the widely used DDT. Fish, soaked up DDT, died, and were washed up on shores, where bald eagles feasted on them.DDT prevented eagle egg shells from thickening. The shells became so thin that they shattered before the babies hatched. Fortunately, in 1972, a law was passed to ban DDT, which saved the bald eagle from total wipeout. And since then wild life biologists had reintroduced bald eagles from Canada to America. The result was that last year U.S. bird watchers counted eleven thousand six hundred and ten bald eagles in the country.If it were dropped from the Endangered Species List, the bald eagle would still be a threatened species. That means the bird would continue to get the same protection. No hunting allowed, and no disturbing of nests. But bald eagles still face tough times. The destruction of their natural homes could be the next DDT causing eagle numbers to drop quickly.

  Question 14: What was the main harmful effect of the pests killer DDT on bald eagles?

  Question 15: What measure did the wild life biologist take to increase the number of bald eagles?

  Question 16: According to the speaker, what is the possible danger facing bald eagles?

  Passage Three

  If the earth gets hotter in the new century, what will happen to animals and the plants which animals depend on for survival? The question offers another way of looking at the "Greenhouse Effect".People have talked about the general problem of "Global Warming" for some time. But they were usually worried about things like whether to buy a home on the coast. Biologists and other scientists turn their attention to plants and animals at an important meeting that took place last October. They were reviewed evidence that plants and animals are sensitive to climate. Since the Ice Age ended ten thousand years ago and warmer temperatures returned to the northern latitudes, many species have migrated north. If the predictions about the Greenhouse are correct, temperatures will rise by the same amount in the next one hundred years as they did in the past ten thousand. Will animals and plants be able to adapt that quickly to change in the environment? Many won't. Certain species will probably become very rare. Experts say plants under climate stress will be very open to disease and fire. Forest fires may become more common. That, in turn, man harm animals that depend on the trees for food will for shelter. Any preserves we set up to protect endangered species may become useless as the species are forced to migrate along with their natural homes. Change is a part of life, but rapid change, says scientist George Woodwell, is the enemy of life.

  Question 17: What is the concern of ordinary people about the "Greenhouse Effect"?

  Question 18: What has happened since the end of the ICE AGE?

  Question 19: What will be a possible threat to plants in the future?

  Question 20: According to the passage, what will probably happen to the endangered species?

  上一篇:  03年12月六级试题及答案

  下一篇:  03年9月六级试题及答案

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

学员心声

更多>>
学员 kxiwo:
自己估了六级分数,500分左右。外语教育网的老师讲得很好,我自己也很努力,一直坚持按照老师的方法复习。马年即将到来,希望能给我带来好运,顺利通过考试。
学员 doeiia:
虽然今年四级改革,大家都说翻译变难了,但是我依然很有信心。参加了外语教育网的四级课程,翻译题丝毫无压力,老师讲得和考题差不多。感谢老师一路的指引,祝大家新年快乐!
学员 ouemnx:
我报的是外语教育网的四级课程,总体感觉老师讲得还行,课程练习和讲解是按照改革后新题型设置的。开学就出成绩了,祝愿自己闯关成功!
学员 mlbafjlkafmb:
英语四级考试结束了,现在的心情真是复杂。通过短短一个月的学习,我的英语竟然可以提高得这么快。衷心地感谢外语教育网,感谢于兴武、王悦和冉继军老师,是你们让我燃起了英语学习的信心,英语六级考试我也会在网校学习。老师,祝福我吧,我一定会一次通关!
学员 ahogj:
外语教育网真的值得信赖,师资力量强,而且价格实惠。还有20多天就要四级考试啦,老师给我力量!
学员 ahigahe32:
外语教育网于兴武老师讲的英语六级课程生动透彻,深入浅出,让我的英语水平有了很大提高。还有不到一个月英语六级就要考试了,相信在老师的帮助下,加上我的努力,一定可以顺利通过考试。衷心感谢老师,祝您万事顺利!
学员 loiwu:
因为四六级改革了,心里没有底。所以,我跟同学一起报了外语教育网的六级课程,有老师的讲解和答疑,感觉比自学效果好很多,希望成绩出来后我会很happy!
学员 yopdm:
今年学习了外语教育网四级真题精讲课程,于兴武老师讲得很好。个人认为真题对于考试还是有很大帮助的,虽然翻译的题型改变了,但是总体的难度不是很大,感觉考得不错。顺便说一句,今天下午的火车,晚上我就能到家了,在这儿提前祝大家春节快乐!

精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371