托福辅导热招
您的位置:外语教育网 > 托福 > 复习指导 > 词汇语法 > 正文

托福语法易错题精汇

2006-02-07 00:00   来源:考试大       我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  总结近五年亚洲与北美托福考试语法部分试题的基础上,为同学总结出错误率在60%以下的易错难题汇编,希望大家能汲取常见错误原因,从而有效地跳开托福考试中的出题陷阱.

  1.[Melting] glaciers may [account the] rise [in sea level] that [has taken place] honing this century.

  答对率:50%

  答案:b

  2.Anthropologist jane Goodall [has contributed] a [wealth information] concerning primate behavior [through] her [studies] of chimpanzees.

  答对率:46%

  答案:b

  3.The [discovery] of gold in 1848 [transformed] San Francisco suddenly from a [quiet] port into one of the world‘s richest and most famous [city].

  答对率:44%

  答案: d

  4.Allan Pinkerton,[founder] of [the famous] detective agency that bears [him] name,directed a Civil War espionage system [behind] Confederate lines.

  答对率:38%

  答案:c

  5.The city of Kalamazoo, Michigan,derives its name from a Native American word……"bubbling springs."

  A.meant

  B.meaning

  C.that is meant

  D.whose meaning

  答对率:46%

  答案:b

  6.Salt is manufactured in quantities that exceed those of most,……,other commercial chemicals.

  A.of an not

  B.not if an are

  C.are not an

  D.if not an

  答对率:49%

  答案: d

  7.Contemporary film directors,some of [them] write the scripts for,act in,and [even] produce their own [motion] pictures, are [thereby assuming] ever more control of their art.

  答对率:43%

  答案:a

  8.Petroleum [it is] composed [of] a complex[mixture]

  of hydrogen and [carbon].

  答对率:31%

  答案:a

  9.The air inside a house or office building often has higher concentrations of contaminants …… heavily polluted outside air.

  A.than does

  B.more

  C.as some that are

  D.like of

  答对率:50%

  答案:a

  10.Emily Dickinson‘s garden was a place…… great inspiration for her poems.

  A.that she drew

  B.by drawing her

  C.from which she drew

  D.drawn from which

  答对率:50%

  答案:c

  11.In the United States [among] 60 percent [of the space] on the pages of newspapers [is reserved] for [advertising].

  答对率:47%

  答案:a

  12.Scientists believe that by [altering] the genetic composition of plants it is possible to develop specimens that are [resisting] to [disease] and have [increased] food value.

  答对率:50%

  答案:b

  13.The American anarchist Emma goldman infused her spirited lectures,[publishes],and demonstration [with a] passionate [belief] in the freedom of [the] individual.

  答对率:36%

  答案:a

  14.[Being] the biggest expanse of brackish water [in the] world,the Baltic Sea [is of] special [interesting] to scientists.

  答对率:44%

  答案:d

  15.While studying the [chemistry] [of human body],Dr.Rosalyn Yalow won a Nobel Prize for the research she [conducted on] the [role of] hormones.

  答对率:37%

  答案:b

  16.The early railroads were……the existing arteries of transportation: roads,turnpikes,

  canals,and other waterways.

  A.those short lines connected

  B.short lines that connected

  C.connected by short lines

  D.short connecting lines

  答对率:50%

  答案:b

  17.During the flood of 1927,the Red Cross,……out of emergency headquarters in Mississippi,set up temporary shelters for the homeless.

  A.operates

  B.is operating

  C.has operated

  D.operating

  答对率:44%

  答案:d

  18.Minoru Yamasaki is an American architect [which] works [departed from] the austerity [frequently] associated [with] architecture in the United States after the Second World War.

  答对率:37%

  答案:a

  19.Jane Addams.social worker,authoe,and [spokeswoman] for the peace and women‘s suffrage [movements],[she received] the Nobel Peace Prize in 1931 for her [humanitarian] achievements.

  答对率:50%

  答案:c

  20.Bromyrite crystals [have] a diamond-like luster and are usually [colorless],but they [dard] to brown when [exposed] to light.

  答对率:44%

  答案:c

  21.Ice is less [denser] [than] the liquid [from which] [it] is formed.

  答对率:50%

  答案:a

  22.James Baldwin‘s plays and short stories,[which are] to [some degree] autobiographical,established [them] as a [leading] figure in the United States civil rights movement.

  答对率:43%

  答案:c

  23.Thunder can be [listened] from a [maximum] distance of about ten miles [except] under [unusual] atmospheric conditions.

  答对率:35%

  答案:a

  24.The quantum theory states……,such as light, is given off and absorbed in tiny definite units called quanta or photons.

  A.energy that

  B.that it is energy

  C.it is energy

  D.that energy

  答对率:50%

  答案:d

  25.Geysers are round near rivers and lakes, where water drains through the soil……

  A.surface below the deep

  B.deep below the surface

  C.the deep below surface

  D.the deep surface below

  答对率:50%

  答案:b

  26.Although [he is] employed in the scientific and [technical] fields,the metric [system] is not generally [utilized] in the United States.

  答对率:46%

  答案:a

  27.[Beneath] the deep oceans that [cover] two-thirds of the Earth, intriguing [secret] of the planet are [concealed].

  答对率:43%

  答案:c

  28.The pioneer John Chapman [received] the nickname "johnny Appleseed" because he [planted] apple seedlings during [him travels] in [what] are now Ohio, Indiana, and Illinois.

  答对率:50%

  答案:c

  29.On March 1,1867,……to the Union when President Andrew Johnson‘s veto was overridden.

  A.since the state of Nebraska had been admitted

  B.admitted that the state of Mebraska

  C.the admission of the state of Nebraska

  D.the state of Nebraska was admitted

  答对率:50%

  答案:d

  30.The best known of all the Arctic birds,……

  A.birdwatchers favor ptarmigans

  B.being ptarmigans‘ and birdwatchers’ favorites

  C.favored by both ptarmigans and birdwatchers

  D.ptarmigans are a favorite of birdwatchers

  答对率:47%

  答案:d

  通过对这30道错误率极高的toefl语法题分析可看出,名词词组与动名词、词的顺序、动词单复数——主谓一致 、动词短语及用法 、形容词修饰等知识点较多,容易忽视或混淆的地方。熟悉难题,透过它们找到命题的难点,方能有的放矢,攻取满分!

  上一篇:  托福语法应试思路及考点

  下一篇:  TOEFL语法高分策略

相关资讯:
网站导航:
 四六级 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 经验 留学 备考
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 就业 辅导 留学 考试 报考  法语 资料 文化 考试 留学 辅导
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 辅导 资料 考试 留学 风采
托福基础班
350元/门
紧跟大纲要求,轻松应对考试
课时数:30课时
托福冲刺套餐
600元/门
系统讲解考点,助您顺利通关
课时数:60课时
托福阅读冲刺
200元/门
归纳解题技巧,攻克阅读难关
课时数:15课时
托福口语冲刺
200元/门
揭秘口语技巧,提升口语能力
课时数:15课时
托福听力冲刺
200元/门
传授答题方法,把握考试动向
课时数:15课时
托福写作冲刺
200元/门
讲解高分秘诀,提升写作水平
课时数:15课时
学员 biaoem:
上大学的时候没有好好学习,所以现在四级都没有过。面试单位又要求有英语水平的证书,所以就报了托福。通过自己复习,参加了两次考试。但是,都不得其法,以失败告终。很偶然的机会看到了外语教育网托福辅导的试听课,所以就试听了一下。然后,果断地报了课。经过两个月的系统学习,我的托福成绩从原来的78分,增长到现在的104分。感激之情溢于言表,祝愿网校越来越好!
学员 giaown:
感谢外语教育网的老师,是你们帮助我通过了托福考试,是你们让我的留学梦更近了一步。每一次听课、答疑,都让我受益匪浅。衷心地祝愿网校越办越好,老师们身体健康!
学员 kaiwop:
当时决定出国时,还有些不舍。因为毕竟同学都在这儿,朋友也在这儿,冷不丁地到一个自己不认识的地方,和自己不一样肤色的人相处,心中还有些恐惧!但是,后来想想,用这几年到外面的世界瞧一瞧也是不错的选择,就开始备考托福。自认为英语水平还好,因为起码没有掉下过年级前十。托福备考的两个月时间,外语教育网的老师帮助我很多,尤其是课后答疑的老师,真心感谢你们。首战成绩110,我还是很满意的。希望今年我有一个不一样的夏天,也祝愿网校越来越好!
学员 neapolitan:
刚查的成绩,托福105分,感谢外语教育网老师对我的帮助。我的英语基础很差,高中月考成绩从来就没有及格过。但是,为了以后考虑,家人还是希望我到海外学习。看着爸妈忙碌地为我选学校,选专业,自己觉得很是愧疚。因为已经参加过两次托福考试,考得都很惨。为了不耽误学校上课,我就报了外语教育网的托福课程。这次居然考到了105分,自己都不敢相信。努力终于得到了回报,很开心,但更要感谢外语教育网的老师们,感谢你们陪我走过最艰难的日子。
学员 jgprkghlwe:
外语教育网托福冲刺班冯洋瑞老师讲得真好,课程重点突出,条理清晰,注重剖析和总结解题技巧。很感谢冯老师,您辛苦了!
学员 63829jhjks:
托福考试顺利通过了,终于可以出国了。感谢外语教育网的老师,你们的课程是我成功的保证。以后我会继续关注网校,祝全体工作人员万事顺利。
学员 tjgvb:
托福考好多次了,也曾经想放弃,但是为了出国,为了美丽的新西兰一直在坚持。听了外语教育网郑冬雨老师的托福课,才发现原来自己方法不对。现在学一周了,感觉离梦想越来越近啦。为了新西兰,加油!
学员 hcvx:
托福冲刺班冯洋瑞老师的阅读讲得很到位,希望2013年开年就把托福通过了,祝福我吧!
学员 passie:
托福听力是我的弱项,听了外语教育网郑冬雨老师的托福冲刺班,终于找到感觉了。冬雨老师是人长得也漂亮,呵呵!
版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371