移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 四级试题中心 > 正文

99年1月四级真题及答案

2006-02-13 00:00   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  Part I Listening Comprehension (20 minutes)

  Section A

  Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Example: You will hear:

  You will read:

  A) 2 hours.

  B) 3 hours.

  C) 4 hours.

  D) 5 hours.

  From the conversation we know that the two were talking about some work they will start at 9 o'clock in the morning and have to finish at 2 in the afternoon. Therefore, D) "5 hours" is the correct answer. You should choose [D] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the center.

  Sample Answer [A] [B] [C] [D]

  1. A) He watched television with his friend.

  B) He stayed at home talking with his friend.

  C) He went to see a film with his friend.

  D) He went to see his schoolmate.

  2. A) When the meeting is to be held.

  B) Who are going to attend the meeting.

  C) Where the meeting is to be held.

  D) What's to be discussed at the meeting.

  3. A) The necessity of writing to Mr. Johnson.

  B) Who is going to contact Mr. Johnson.

  C) The arrangement of the Wednesday meeting.

  D) Where they are going to meet Mr. Johnson.

  4. A) Jack brought the tape to the party.

  B) The tape had been returned to Paul.

  C) The tape was missing.

  D) Jack lent his tape to Paul.

  5. A) The man wants to reserve a room.

  B) The man reserved a room some time ago.

  C) The man has booked a room with no bath.

  D) The man wants to buy a flat on the second floor.

  6. A) Both editions are the same price now.

  B) It has two editions with the same cover.

  C) The paperback edition is on sale.

  D) The hardcover edition is more expensive.

  7. A) His TV sets are all of the same brand.

  B) He doesn't have the newest models right now.

  C) He has the best TV sets for sale.

  D) His TV sets have a good sale.

  8. A) He must hand in a report about the museum.

  B) He has already visited the museum.

  C) He has to read a history book.

  D) He is too busy to go with her.

  9. A) They are rewarding.

  B) They are entertaining.

  C) They are boring.

  D) They are time-consuming.

  10. A) A sunny day.

  B) A raincoat.

  C) An attractive hut.

  D) A lovely hat.

  Section B

  Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Passage one

  Question 11 to 14 are based on the passage you have just heard.

  11. A) She sat back and relaxed.

  B) She decided to retire.

  C) She entered university.

  D) She worked out a new English program.

  12. A) 8 years.

  B) 20 years.

  C) 16 years.

  D) 30 years.

  13. A) Bring a great deal of useful experience to the university.

  B) Improve human relationships in the university.

  C) Bring a fear of aging among young students on the campus.

  D) Improve the reputation of the university.

  14. A) She is learning English and Drama.

  B) She is learning how to make sound judgments.

  C) She is learning how to teach minority students.

  D) She is learning to perceive, not to judge.

  Passage Two

  Questions 15 to 17 are based on the passage you have just heard.

  15. A) The difference between classical music and rock music.

  B) Why classical music is popular with math students.

  C) The effects of music on the results of math tests.

  D) How to improve your reasoning ability.

  16. A) Because it stimulates your nerve activity.

  B) Because it keeps you calm.

  C) Because it strengthens your memory.

  D) Because it improves your problem solving strategies.

  17. A) Piano music could interfere with your reasoning ability.

  B) The effects of music do not last long.

  C) The more you listen to music, the higher your test scores will be.

  D) Music, whether classical or rock, helps improve your memory.

  Passage Three

  Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.

  18. A) To drive the car automatically.

  B) To measure the driver's pulse.

  C) To prevent car accidents.

  D) To monitor the driver's health.

  19. A) It sends out signals for help.

  B) It sounds an alarm to warn the driver.

  C) It takes over the driving immediately.

  D) It stops the car automatically.

  20. A) It monitors the signals transmitted from the driver's brain.

  B) It can measure the driver's alcohol level in the blood.

  C) It can quicken the driver's response to emergencies.

  D) It bases its analysis on the driver's heartbeat.

  Part II Reading Comprehension (35 minutes)

  Direction: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B) C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Passage One

  Questions 21 to 25 are based on the following passage:

  The view over a valley of a tiny village with thatched(草盖的)roof cottages around a church; a drive through a narrow village street lines with thatched cottages painted pink or white; the sight in parts of England. Most people will agree that the thatched roof is an essential part of the attraction of the English countryside.

  Thatching is in fact the oldest of all the building crafts practiced in the British Isles(英论诸岛). Although thatch has always been used for cottage and farm buildings, it was once used for castles and churches, too.

  Thatching is a solitary(独自的)craft, which often runs in families. The craft of thatching as it is practiced toady has changed very little since the Middle Ages. Over 800 full-time thatchers are employed in England and Wales today, maintaining and renewing the old roofs as well as thatching newer houses. Many property owners choose thatch not only for its beauty but because they know it will keep them cool in summer and warm in winter.

  In fact, if we look at developing countries, over half the world lives under thatch, but they all do it in different ways. People in developing countries are often reluctant to go back to traditional materials and would prefer modern buildings. However, they may lack the money to allow them to import the necessary materials. Their temporary mud huts with thatched roofs of wild grasses often only last six months. Thatch which has been done the British way lasts from twenty to sixty years, and is an effective defiance against the heat.

  21. Which of the following remains a unique feature of the English countryside?

  A) Narrow streets lined with pink or white houses.

  B) Rolling hills with pretty farm buildings.

  C) Cottages with thatched roofs.

  D) churches with cottages around them.

  22. What do we know about thatching as a craft?

  A) It is a collective activity.

  B) It is practised on farms all over England.

  C) It is quite different from what it used to be.

  D) It is in most cases handed down among family members.

  23. Thatched houses are still preferred because of _________.

  A) their style and comfort

  B) their durability

  C) their easy maintenance

  D) their cheap and ready-made materials

  24. People in developing countries also live under thatch because ________.

  A) thatched cottages are a big tourist attraction

  B) thatched roof houses are the cheapest

  C) thatch is an effective defense against the heat

  D) they like thatched houses better than other buildings

  25. We can learn from the passage that _________.

  A) thatched cottages in England have been passed down from ancient times

  B) thatching is a building craft first created by the English people

  C) the English people have a special liking for thatched houses

  D) most thatched cottages in England are located on hillsides

  Passage Two

  Questions 26 to 30 are based on the following passage:

  President Coolidge's statement, "The business of America is business," still points to an important truth today-that business institutions have more prestige(威望)in American society than any other kind of organization, including the government. Why do business institutions posses this great prestige?

  One reason is that Americans view business as being more firmly based on the ideal of competition than other institutions in society. Since competition is seen as the major source of progress and prosperity by most Americans, competitive business institutions are respected. Competition is not only good in itself, it is the means by which other basic American values such as individual freedom, equality of opportunity, and hard work are protected.

  Competition protects the freedom of the individual by ensuring that there is no monopoly(垄断)of power. In contrast to one, all-powerful government, many businesses compete against each other for profits. Theoretically, if one business tries to take unfair advantage of its customers, it will lose to competing business which treats its customers more fairly. Where many businesses compete for the customers' dollar, they cannot afford to treat them like inferiors or slaves.

  A contrast is often made between business, which is competitive, and government, which si a monopoly. Because business is competitive, many Americans believe that it is more supportive of freedom than government, even though government leaders are elected by the people and business leaders are not. Many Americans believe, then, that competition is as important, or even more important, that democracy in preserving freedom.

  Competition in business is also believed to strengthen the ideal of equality of opportunity. Competition is seen as an open and fair race where success goes to the swiftest person regardless of his or her social class background. Competitive success is commonly seen as the American alternative to social rank based on family background. Business is therefore viewed as an expression of the idea of equality of opportunity rather than the aristocratic(贵族的)idea of inherited privilege.

  26. The statement "The business of America is business" probably means "________".

  A) The business institutions in America are concerned with commerce

  B) Business problems are of great importance to the American government

  C) Business is of primary concern to Americans

  D) America is a great power in world business

  27. Americans believe that they can realize their personal values only ________.

  A) when given equality of opportunity

  B) through doing business

  C) by protecting their individual freedom

  D) by way of competition

  28. Who can benefit from business competition?

  A) Honest businessmen.

  B) Both businessmen and their customers.

  C) People with ideals of equality and freedom.

  D) Both business institutions and government.

  29. Government is believed to differ strikingly from business in that government is characterized by ________.

  A) its absolute control of power

  B) its function in preserving personal freedom

  C) its role in protecting basic American values

  D) its democratic way of exercising leadership

  30. It can be inferred from the passage that the author believes _________.

  A) Americans are more ambitious than people in other countries

  B) in many countries success often depends on one's social status

  C) American businesses are more democratic than those in other countries

  D) businesses in other countries are not as competitive as those in America

  Passage Three

  Questions 31 to 35 are based on the following passage:

  The appeal of advertising to buying motives can have both negative and positive effects consumers may be convinced to buy a product of poor quality or high price because of an advertisement. For example, some advertisers have appealed to people's desire for better fuel economy for their cars by advertising automotive products that improve gasoline mileage. Some of the products work. Others are worthless and a waste of consumers' money.

  Sometimes advertising is intentionally misleading. A few years ago a brand of bread was offer to dieters(节食者)with the message that there were fewer calories(热量单位,大卡)in every slice. It turned out that the bread was not dietetic(适合于节食的), but just regular bread. There were fewer calories because it was sliced very thin, but there were the same number of calories in every loaf.

  On the positive side, emotional appeals may respond to a consumer's real concerns. Consider fire insurance. Fire insurance may be sold by appealing to fear of loss. But fear of loss is the real reason for fire insurance. The security of knowing that property is protected by insurance makes the purchase of fire insurance a worthwhile investment for most people. If consumers consider the quality of the insurance plans as well as the message in the ads, they will benefit from the advertising.

  Each consumer must evaluate her or his own situation. Are the benefits of the product important enough to justify buying it? Advertising is intended to appeal to consumers, but it does not force them to buy the product. Consumers still control the final buying decision.

  31. Advertising can persuade the consumer to buy worthless products by _________.

  A) stressing their high quality

  B) convincing him of their low price

  C) maintaining a balance between quality and price

  D) appealing to his buying motives

  32. The reason why the bread advertisement is misleading is that ________.

  A) thin slices of bread could contain more calories

  B) the loaf was cut into regular slices

  C) the bread was not genuine bread

  D) the total number of calories in the loaf remained the same

  33. The passage tells us that _______.

  A) sometimes advertisements really sell what the consumer needs

  B) advertisements occasionally force consumers into buying things they don't need

  C) the buying motives of consumers are controlled by advertisements

  D) fire insurance is seldom a worthwhile investment

  34. It can be inferred from the passage that a smart consumer should _________.

  A) think carefully about the benefits described in the advertisements

  B) guard against the deceiving nature of advertisements

  C) be familiar with various advertising strategies

  D) avoid buying products that have strong emotional appeal

  35. The passage is mainly about ________.

  A) how to make a wise buying decision

  B) ways to protect the interests of the consumer

  C) the positive and negative aspects of advertising

  D) the function of advertisements in promoting sales

  Passage Four

  Questions 36 to 40 are based on the following passage:

  So long as teachers fail to distinguish between teaching and learning, they will continue to undertake to do for children that which only children can do for themselves. Teaching children to read is not passing reading on to them. It is certainly not endless hours spent in activities about reading. Douglas insists that "reading cannot be taught directly and schools should stop trying to do the impossible."

  Teaching and learning are two entirely different processes. They differ in kind and function. The function of teaching is to create the conditions and the climate that will make it possible for children to devise the most efficient system for teaching themselves to read. Teaching is also public activity: It can be seen and observed.

  Learning to read involves all that each individual does to make sense of the world of printed language. Almost all of it is private, for learning is an occupation of the mind, and that process is not open to public scrutiny.

  If teacher and learner roles are not interchangeable, what then can be done through teaching that will aid the child in the quest(探索)for knowledge? Smith has one principal rule for all teaching instructions. "Make learning to read easy, which means making reading a meaningful, enjoyable and frequent experience for children."

  When the roles of teacher and learner are seen for what they are, and when both teacher and learner fulfil them appropriately, then much of the pressure and feeling of failure for both is eliminated. Learning to read is made easier when teachers create an environment where children are given the opportunity to solve the problem of leaning to read by reading.

  36. The problem with the reading course as mentioned in the first paragraph is that _______.

  A) it is one of the most difficult school courses

  B) students spend endless hours in reading

  C) reading tasks are assigned with little guidance

  D) too much time is spent in teaching about reading

  37. The teaching of reading will be successful if ________.

  A) teachers can improve conditions at school for the students

  B) teachers can enable students to develop their own way of reading

  C) teachers can devise the most efficient system for reading

  D) teachers can make their teaching activities observable

  38. The word "scrutiny" (Line 3, Para.3) most probably means "_________".

  A) inquiry

  B) observation

  C) control

  D) suspicion

  39. According to the passage, learning to read will no longer be a difficult task when _________.

  A) children become highly motivated

  B) teacher and learner roles are interchangeable

  C) teaching helps children in the search for knowledge

  D) reading enriches children's experience

  40. The main idea of the passage is that _________.

  A) teachers should do as little as possible in helping students learn to read

  B) teachers should encourage students to read as widely as possible

  C) reading ability is something acquired rather than taught

  D) reading is more complicated than generally believed

  Part III Vocabulary and Structure (20 minutes)

  Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C) and D). Choose the ONE that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  41 A person's calorie requirements vary ________ his life.

  A) across B) throughout

  C) over D) within

  42 A survey was carried out on the death rate of new-born babies in that region, ________ were surprising.

  A) as results B) which results

  C) the results of it D) the results of which

  43 Generous public funding of basic science would _________ considerable benefits for the country's health, wealth and security.

  A) lead to B) result from

  C) lie in D) settle down

  44 In a time of social reform, people's state of mind tends to keep ___________ with the rapid changes of society.

  A) step B) progress

  C) pace D) touch

  45 __________ in an atmosphere of simple living was what her parents wished for.

  A) The girl was educated B) The girl educated

  C) The girl's being educated D) The girl to be educated

  46 __________ the calculation is right, scientists can never be sure that they have included all variables and modeled them accurately.

  A) Even if B) As far as

  C) If only D) So long as

  47 My train arrives in New York at eight o'clock tonight. The plane I would like to take from there _________ by then.

  A) would leave B) will have left

  C) has left D) had left

  48 The speech which he made __________ the project has bothered me greatly.

  A) being concerned B) concerned

  C) be concerned D) concerning

  49 Harry was ________ by a bee when he was collecting the honey.

  A) stung B) stuck

  C) bitten D) scratched

  50 The thief tried to open the locked door but _________.

  A) in no way B) in vain

  C) without effect D) at a loss

  51 All flights _________ because of the snowstorm, many passengers could do nothing but take the train.

  A) had been canceled B) have been canceled

  C) were canceled D) having been canceled

  52 __________ seeing the damage he had done, the child felt ashamed.

  A) By B) On

  C) At D) For

  53 Remember that customers don't ________ about prices in that city.

  A) debate B) consult

  C) dispute D) bargain

  54 Research findings show we spend about two hours dreaming every night, no matter what we ___________ during the day.

  A) should have done B) may have done

  C) would have done D) must have done

  55 I hope that you'll be more careful in typing the letter. Don't _________ anything.

  A) lack B) withdraw

  C) omit D) leak

  56 This crop does not do well in soils ___________ the one for which it has been specially developed.

  A) outside B) other than

  C) beyond D) rather than

  57 "You are very selfish. It's high time you ________ that you are not the most important person in the world," Edgar said to his boss angrily.

  A) realized B) have realized

  C) realized D) should realize

  58 These two areas are similar _________ they both have a high rainfall during this season.

  A) to that B) besides that

  C) in that D) except that

  59 The tomato juice left brown __________ on the front of my jacket.

  A) spot B) point

  C) track D) trace

  60 If I hadn't stood under the ladder to catch you when you fell, you ________ now.

  A) wouldn't be smiling B) couldn't have smiled

  C) won't smile D) didn't smile

  61 The committee is totally opposed ________ any changes being made in the plans.

  A) of B) on

  C) to D) against

  62 We'll visit Europe next year _________ we have enough money.

  A) lest B) until

  C) unless D) provided

  63 My father seemed to be in no __________ to look at my school report.

  A) mood B) emotion

  C) attitude D) feeling

  64 When he realized the police had spotted him, the man ______ the exit as quickly as possible.

  A) made off B) made for

  C) made out D) made up

  65 I was advised to arrange for insurance _________ I needed medical treatment.

  A) nevertheless B) although

  C) in case D) so that

  66 Frankly speaking, I'd rather you __________ anything about it for the time being.

  A) didn't do B) haven't done

  C) don't do D) have done

  67 I'm sorry I can't see you immediately; but if you'd like to take a seat, I'll be with you _________.

  A) for a moment B) in a moment

  C) for the moment D) at the moment

  68 The trumpet player was certainly loud. But I wasn't bothered by his loudness _______ by his lack of talent.

  A) than B) more than

  C) as D) so much as

  69 Our new house is very _________ for me as I can get to the office in five minutes.

  A) adaptable B) comfortable

  C) convenient D) available

  70 Our journey was slow because the train stopped __________ at different villages.

  A) unceasingly B) gradually

  C) continuously D) continually

  Part IV Short Answer Questions (15 minutes)

  Directions: In this part there is a short passage with five questions or incomplete statements. Read the passage carefully. Then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words (not exceeding 10 words.)

  Would be language teachers everywhere have one thing in common: they all want some recognition of their professional status and skills, and a job. The former requirement is obviously important on a personal level, but it is vital if you are to have any chance of finding work.

  Ten years ago, the situation was very different. In virtually every developing country, and in many developed countries as well, being a native English speaker was enough to get you employed as an English teacher.

  Now employers will only look at teachers who have the knowledge, the skills and attitudes to teach English effectively. The result of this has been to raise non-native English teachers to the same status as their native counterparts (相对应的人) ? something they have always deserved but seldom enjoyed. Non-natives are now happy ? linguistic discrimination (语言上的歧视) is a thing of the past.

  An ongoing research project, funded by the University of Cambridge, asked a sample of teachers, teacher educators and employers in more than 40 countries whether they regard the native/non-native speakers distinction as being at all important. "NO" was the answer. As long as candidates could teach and had the required level of English, it didn't matter who they were and where they came from. Thus, a new form of discrimination ? this time justified because it singled out the unqualified ? liberated the linguistically oppressed (受压迫的). But the Cambridge project did more than just that: it confirmed that the needs of native and non-native teachers are extremely similar.

  Questions: (注意:答题尽量简短,超过10个词要扣分。每条横线限写一个英语单词,标点符号不占格。)

  S1. The selection of English teachers used to be mainly based on ___________.

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  S2. What did non-native English teachers deserve but seldom enjoy?

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  S3. What kind of people can now find a job as an English teacher?

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  S4. What is the result of the "new form of discrimination" (Line 5, Para.4)?

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  S5. The phrase "the linguistically oppressed" (Line 6, Para.4) refers to those who were _______.

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  ____________ ____________ ____________ ____________ ____________

  Part V Writing (30 minutes)

  Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a composition on the topic Don't Hesitate to Say "No". You should write at least 100 words and you should base your composition on the outline (given in Chinese) below:

  1. 别人请求帮助时,在什么情况下我们会说"不"。

  2. 为什么有些人在该说"不"的时候不说"不"。

  3. 该说"不"时不说"不"的坏处。

  Don't Hesitate to Say "No"

  参考答案:

  1. B 2. D 3. A 4. C 5. B 6. A 7. C 8. D 9. A 10. D

  11. C 12. D 13. A 14. D 15. C 16. A 17. B 18. C 19. B 20. D

  21. C 22. D 23. A 24. B 25. A 26. C 27. D 28. B 29. A 30. B

  31. D 32. D 33. A 34. A 35. C 36. D 37. B 38. B 39. A 40. C

  41. B 42. D 43. A 44. C 45. C 46. A 47. B 48. D 49. A 50. B

  51. D 52. B 53. D 54. C 55. C 56. B 57. A 58. C 59. A 60. A

  61. C 62. D 63. A 64. B 65. C 66. A 67. B 68. D 69. C 70. D

  S1. whether or not one was a native speaker.

  S2. The same status as their counterparts.

  S3. Ones who can teach and have the required English level.

  S4. Non-native English teachers have been liberated. Or: It singled out the unqualified.

  S5. qualified English teachers because they were non-native speakers.

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

学员心声

更多>>
学员 kxiwo:
自己估了六级分数,500分左右。外语教育网的老师讲得很好,我自己也很努力,一直坚持按照老师的方法复习。马年即将到来,希望能给我带来好运,顺利通过考试。
学员 doeiia:
虽然今年四级改革,大家都说翻译变难了,但是我依然很有信心。参加了外语教育网的四级课程,翻译题丝毫无压力,老师讲得和考题差不多。感谢老师一路的指引,祝大家新年快乐!
学员 ouemnx:
我报的是外语教育网的四级课程,总体感觉老师讲得还行,课程练习和讲解是按照改革后新题型设置的。开学就出成绩了,祝愿自己闯关成功!
学员 mlbafjlkafmb:
英语四级考试结束了,现在的心情真是复杂。通过短短一个月的学习,我的英语竟然可以提高得这么快。衷心地感谢外语教育网,感谢于兴武、王悦和冉继军老师,是你们让我燃起了英语学习的信心,英语六级考试我也会在网校学习。老师,祝福我吧,我一定会一次通关!
学员 ahogj:
外语教育网真的值得信赖,师资力量强,而且价格实惠。还有20多天就要四级考试啦,老师给我力量!
学员 ahigahe32:
外语教育网于兴武老师讲的英语六级课程生动透彻,深入浅出,让我的英语水平有了很大提高。还有不到一个月英语六级就要考试了,相信在老师的帮助下,加上我的努力,一定可以顺利通过考试。衷心感谢老师,祝您万事顺利!
学员 loiwu:
因为四六级改革了,心里没有底。所以,我跟同学一起报了外语教育网的六级课程,有老师的讲解和答疑,感觉比自学效果好很多,希望成绩出来后我会很happy!
学员 yopdm:
今年学习了外语教育网四级真题精讲课程,于兴武老师讲得很好。个人认为真题对于考试还是有很大帮助的,虽然翻译的题型改变了,但是总体的难度不是很大,感觉考得不错。顺便说一句,今天下午的火车,晚上我就能到家了,在这儿提前祝大家春节快乐!

精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371