移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 四级试题中心 > 正文

1994年6月四级试题及答案

2006-04-28 11:25   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  Part I             Listening Comprehension        (20 minutes)

  1. A) His wife doesn't want him to.           B) He will be out of town.

  C) He has some work to do.                 D) He doesn't want to.

  2. A) Do shopping.                           B) Make a phone call.

  C) Take a bus.                            D) Give them to the woman

  3. A) Maria's friends don't call her very often.

  B) Maria likes to talk on the phone with her friends.

  C) Maria doesn't like to talk on the phone with her friends.

  D) Maria doesn't have any friends.

  4. A) In October                             B) Between April and October.

  C) In April.                               D) She isn't certain.

  5. A) Once it starts raining, it' 11 rain a lot.    B) It has been raining for some time.

  C) They' re ready to catch the train.        D) The train has just started off.

  6. A) He offered her a pencil.                  B) He was afraid of losing his pen.

  C) He lent her his extra pen.               D) He said he didn't have any ink.

  7. A) Bob will be on time.                    B) She hopes Bob won't come.

  C) Bob can't come.                        D) Bob will be late.

  8. A) To the beach.    B) To a restaurant.    C) To a theatre.    D) To the zoo.

  9. A) Ask the woman to find Mr. White for him.

  B) Hold the phone.

  C) Pay the manager a visit.

  D) Make another call.

  10. A) She is going to give up biology.

  B) She spends half of her time on biology and half on math.

  C) To her match is even more difficult than biology.

  D) To her biology is difficult, but math is not.

  Section B

  Passage One

  Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

  11. A) He had to get a job.                    B) He was afraid of failure.

  C) He wanted to join the Army.             D) He wasn't interested in studying.

  12. A) She was shocked.                       B) She was disappointed.

  C) She expressed doubts.                   D) She encouraged him.

  13. A) He was lucky.                           B) He had a good wife.

  C) He was determined.                      D) He had a good teacher.

  Passage Two

  Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.

  14. A) She was driving along a country road.

  B) She was lying in a hospital bed.

  C) She was lying near a lonely road trembling.

  D) She was telling an astonishing story to a doctor.

  15. A) She was attacked by robbers.

  B) She was stopped by a policeman.

  C) She fainted due to the effects of some drug.

  D) She was forced to enter a flying saucer.

  16. A) The woman had been taken a long distance away from her home.

  B) The woman had intended to leave her husband without telling him.

  C) The woman had been dishonest to her husband.

  D) The woman made up an astonishing story.

  Passage Three

  Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.

  17. A) In the 15th century.                    B) In the 16th century.

  C) In the 5th century.                     D) In the 6th century.

  18. A) Because it was at the seaside.

  B) Because it was the only modern building there.

  C) Because of the beautiful garden in front~of it.

  D) Because of its old style of architecture.

  19. A) To keep the tourists away.

  B) To welcome the tourists.

  C) To make money.

  D) To warn the tourists not to ruin his garden.

  20. A) In order to earn more money.            B) In order to have more peace.

  C) In order to welcome more visitors.       D) In order to have a bigger garden.

  Part II              Reading Comprehension         (35 minutes)

  Passage One

  Questions 21 to 25 are based on the following passage:

  The failed Skylab will come screaming home to earth in disappointment sometime next

  month. But it will fall we know not where.

  That precise information is beyond even the calculations of scientists and their computers.

  The best they can tell us is that the space station, weighing 77 tons and as high as a 12

  story buiding, will break into hundreds of pieces that will be scattered across a track 100 miles

  wide and 4,000 miles long.

  We are again exposed to one of those unexpected adventures, or misadventures, of science

  that atracts our attention from the boring routines of daily existence and encourages us to think

  a lot about man's future.

  What worries Richard Smith, the Skylab' s director, is the "big pieces" that will come

  through the atmosphere, Two lumps, weighing 2 tons each, and ten, weighing at least 1,000

  pounds each, will come in at speeds of hundreds of miles an hour and if they crash on land they

  will dig holes up to 100 feet deep.

  What worries us, with our lack of scientific knowledge and our quick imagination, is both

  the big and little pieces, although project officials say there is a very small chance that anyone

  will be injured by them.

  That's good to know, but it doesn't remove the doubts of the millions who still remember

  the nuclear accident at Three Mile Island. That accident took place in 1979 in spite of what the

  officials had assured us as to the safely of the nuclear reactor.

  21. Where the Skylab will fall         ?

  A) is kept secret                           B) has been made public

  C) has been predicted by scientists         ~ D) can't be predicted even by computers

  22. According to the passage, what does an incident such as the failed Skylab lead us to do?

  A) Not to believe in officials.               B) To think about our future.

  C) Has been predicted by scientists.         D) To fear for our lives.

  23. The author suggests that

  A) the danger of the Skylab's fall has been overestimated

  B) it's useless to worry over things you can't do anything about

  C) the danger of the Skylab's fall has been underestimated

  D) computers can solve the problem caused by the broken Skylab

  24. The author refers to Three Mils Island

  A) because he is doubtful about what the officials said

  B) because he fears that a piece of the Skylab may strike a nuclear power plant

  C) because he is afraid of the use of nuclear power

  D) because the nuclear reactor there and the Skylab were both built by the same company

  25. This passage is mainly about the author's

  A) interest in the failure of the Skylab

  B) willingness to give his advice

  C) eagerness to see more new scientific discoveries

  D) concern that science cannot answer all questions

  Passage Two

  Questions 26 to 30 are based on the following passage:

  As supplier of most of the food we eat and of raw materials for many industrial processes,

  agriculture is clearly an important area of the economy. But the industrial performance of

  agriculture (the relative efficiency of agricultural production compared to other areas in the

  economy) is even more important than this. For in nations where the productivity of farmers is

  low, most of the working population is needed to raise food and few people are available for the

  production of investment goods or for other activities required for economic growth. Indeed,

  one of the factors related most closely to the per capita income (人均收入) of a nation is the

  fraction of its population engaged in farming. In the poorest nations of the world more than half

  of the population lives on farms. This compares sharply with less than 10 percent in western

  Europe and less than 4 percent in the United States.

  In short, the course of economic development in general depends in a fundamental way on

  the performance of farmers. This performance,  in turn,  depends on how agriculture is

  The movement to "humanize" banks, of course, received a new push during the war,

  when more and more women were employed to do work previously performed by men. Also

  more and more "little" people found themselves in need of personal loans, as taxes became

  heavier and as the practice of installment (分期付款) buying broke down the previously long-

  held concept that there was something almost morally wrong about being in debt. All sorts of

  people began to discover that the intelligent use of credit (信贷) could be extremely helpful.

  36. The author believes that the unfriendly atmosphere in hanks many years ago was chiefly

  due to

  A) the outer appearance of bank buildings

  B) unfriendliness of customers toward banks

  C) economic pressure of the time

  D) the attitude of hankers

  37. The banks of many years ago showed interest only in __

  A) regular visitors                         B) rich customers

  C) friendly businessmen                    D) elderly gentlemen

  39. What helped the  humamzation of banks?

  A) The elderly gentlemen in banks were replaced by younger men.

  B) More banks were set up in small and medium-sized towns.

  C) More and more "little" people became customers of banks.

  D) The size of the customers account was greatly increased.

  40. Ordinary people seldom borrowed money from banks in the past because

  A) they thought it was not proper to be in debt

  B) they were comparatively rich Before the war

  C) the hank buildings looked forbidding

  D) they rarely spent more than they could earn

  Part III             Vocabulary and Structure        (20 minutes)

  41. I don't know whether what she said is true, but I' 11 try to __ it.

  A) conform         B) confirm         C) confess         D) confine

  42. Last year Mike earned ______  his brother, though his brother has a better position.

  A) twice as much as                     B) twice as many as

  C) twice than                           D) twice as more as

  43. If you suspect that the illness might be serious, you should not  ______ going to the

  doctor.

  A) pick out         B) make out        C) put off          D) give off

  44. My only purpose was to get shelter ______ the snow, to get myself covered and warm.

  A) for               B) form             C) off              D) over

  45. Maggie ran back to the kitchen, eggs _______   carefully in her hands.

  A) were held        B) to be held       C) held            D) holding

  46. I have two boys but ______ of them likes sweets.

  A) both            B) none            C) either          D) neither

  47. The man to whom we handed the forms pointed out that they had not been   ______ filled

  in.

  A) properly         B) regularly        C) thoroughly      D) consequently

  48. None of the servants were  ______ when Mr. Smith wanted to send a message.

  A) allowable        B) approachable     C) available        D) applicable

  49. My sister's professor had her  ______  her paper many times before allowing her to

  present it to the committee.

  A) rewrite           B) to rewrite        C) rewritten        D) rewriting

  50. After a long and exhausting journey they arrived ______

  A) till the last      B) by the end      C) at the end      D) at last

  51. His understanding made a deep impression, ______  the young girl.

  A) in               B) on              C) for             D) to

  52. Silver is the best conductor of electricity, copper _______it closely.

  A) followed          B) to follow         C) following        D) being following

  53. There is hardly an environment on earth  ______  some species of animal or other has not

  adapted successfully.

  A) as to            B) wherever        C) so that          D) to which

  54. It is highly desirable that a new president  ______ to this college.

  A) appointed        B) be appointed     C) was appointed   D) has been appointed

  55. After searching for half an hour she realized that her glasses  ______ on the table all the

  time.

  A) were lain                              B) had been lain

  C) had been lying                         D) would have been lying

  56. The time has come  ______  we can make extensive use of nuclear energy.

  A) when            B) while            C) as               D) since

  57. Hardly  ______   the helicopter ______  when the waiting crowd ran toward it.

  A) has …… landed   B) had …… landed  C) would …… land D) was …… landing

  58. Although the weather was very bad the buses still ran on ______

  A) list              B) schedule         C) plan            D) arrangement

  59. The situation today is obviously quite different from ______  it was only 50 years ago.

  A) such             B) which           C) when           D) what

  60. Jane was hit on the head by the robber and was knocked ______

  A) mindless         B) unconscious      C) brainless        D) unaware

  61. The traffic was very heavy, otherwise I  ______ here 50 minutes sooner.

  A) would be        B) should be        C) had been        D) would have Been

  62. ______ you decide to take up, you should try to make it a success.

  A) If only          B) Unless          C) Whatever       D) Whenever

  63. This bird' s large wings  ______ __ it to fly very fast.

  A) make            B) cause            C) enable          D) ensure

  64. In most of the United States, the morning newspaper is  ______ by school-age children.

  A) directed         B) discharged       C) derived         D) delivered

  65. It was not until be arrived at the station ________  he realised he had forgotten his ticket.

  A) that            B) before          C) when          D) after

  66. Though the long - term ______  cannot be predicted, the project has been approved by

  the committee.

  A) effect           B) effort           C) affect          D) afford

  67. He asked ______ since he had been chairman for seven years.

  A) not to be re-elected                   B) to be not re-elected

  C) not to have been re-elected            D) to have not been re-elected

  68. Only by shouting at the top of his voice ______

  A) he was able to make himself hear      B) was he able to make himself hear

  C) he was able to make himself heard     D) was he able to make himself heard

  69. Jane was fairly good at English, but in mathematics she could not ______ __ the rest of the

  students in her class.

  A) put up with     B) do away with   C) keep up with   D) run away with

  70. He went ahead ________   all warnings about the danger of his mission.

  A) in case of        B) because of       C) prior to         D) regardless of

  Part IV                      Close                 ( 15 minutes)

  One of the most interesting of all studies is

  the study of words and word origins.  Each

  language is   71   of several earlier languages      71. A) collected     B) made

  and the words of a language can sometimes be           C) composed     D) contained

  traced   72   through two or three different       72. A) to            B) on

  C) in            D) back

  languages to their   73    Again a word from       73. A) ends         B) Backgrounds

  one language may pass into other languages and           C) bases         D) origins

  74   a new meaning. The word "etiquette."       74. A) pick          B) develop

  C) change        D) choose

  which is   75   French origin and originally       75. A) of            B) with

  C) on           D) by

  Meant a label (标志),   76   a sign, passed into      76. A) with         B) and

  Spanish and kept its original meaning. So in           C) or            D) for

  Spanish the word "etiquette" today is used to

  77   the small tags (标签) which a store   '  77. A) show         B) design

  C) hold          D) indicate

  78   to a suit, a dress or a bottle. The word       78. A) lays          B) attaches

  C) binds         D) gives

  "etiquette"  in  French,     79  ,   gradually       79. A) however      B) moreover

  C) therefore     D) furthermore

  developed  a  different  meaning.  It    80         80. A) late          B) lately

  became the custom to write directions on small           C) later         D) latest

  cards, or "etiquette", as to how visitors should

  dress  themselves  and     81     during  an       81. A) respond       B) prepare

  C) act           D) follow

  important ceremony at the royal court.    82          82. A) Thus         B) Also

  the word "etiquette" began to indicate a system           C) Yet          D) Nevertheless

  of correct manners for people to follow.    83          83. A) After         B) With

  this meaning, the word passed into English.               C) Of           D) For

  Consider the word "breakfast". "To fast" is

  to go for some period of time without   84          84. A) sleeping      B) working

  C) eating        D) talking

  Thus in the morning after many hours   85         85. A) for           B) during

  C) at           D) on

  the night without food, one   86   one's fast.        86. A) breaks        B) continues

  C) remembers   D) forgets

  Consider  the  everyday  English    87        87. A)statement     B) expression

  "Good-bye".  Many many years ago,  people           C) proverb      D) conversation

  would say to each   88   on parting "God be       88. A) other        B) person

  C) one           D) member

  with you." As this was   89   over and over       89. A) reproduced   B) revised

  C) reviewed      D) repeated

  millions of times, it gradually became   90   to      90. A) combined    B) accepted

  "Good-bye".                                C) reformed     D) shortened

  作  文  纸

  1.人们对职业务有不同的理想

  2.我理想的职业是什么

  3.我怎样为我理想的职业做准备

  [1994年6月大学英语四级考试试题参考答案]

  1. A  2. B  3. D  4. B  5. C  6. C  7. A  8. C  9. D  10. B

  11. A 12. B 13. A 14. D 15. B 16. D 17. C 18. C 19. A 20. D

  21. D 22. D 23. A 24. B 25. C 26. D 27. A 28. C 29. C 30. A

  31. B 32. D 33. C 34. B 35. A 36. D 37. B 38. C 39. B 40. A

  41. A 42. C 43. D 44. D 45. B 46. A 47. C 48. A 49. D 50. B

  51. D 52. A 53. C 54. B 55. C 56. D 57. A 58. A 59. D 60. B

  61. B 62. C 63. B 64. A 65. C 66. A 67. B 68. D 69. C 70. D

  71. D 72. A 73. C 74. C 75. A 76. B 77. C 78. D 79. D 80. A

  81. B 82. A 83. C 84. B 85. D 86. B 87. B 88. D 89. A 90. C

  上一篇:  1995年6月四级试题及答案

  下一篇:  1995年1月四级题及答案

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

网校介绍

更多>>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371