移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 六级试题中心 > 正文

1991年6月六级试题及答案

2006-04-28 12:43   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  Part I             Listening Comprehension        (20 minutes)

  Section A

  1. A) She wants to return the skirt her husband bought.

  B) She wants to buy another skirt.

  C) She wants to change the blue skirt for a yellow one.

  D) She wants to change the yellow skirt for a blue one.

  2. A) It's too expensive.                B) It isn't needed.

  C) It should be built.                 D) A college would be better.

  3. A) Jack's car was stolen.             B) Jack mid his car.

  C) Jack bought a new car.            D) Jack had a car accident.

  4. A) Some people pretend to know what they really don't.

  B) What the woman said is true.

  C) What the woman said is wrong.

  D) He knows more than the woman does.

  5. A) The woman's job as a librarian.    B) Women's rights in society.

  C) An important election.              D) Career planning.

  6. A) She thinks it is easier said than done.

  B) She totally agrees with him.

  C) She feels that what he says is simply nonsense.

  D) She thinks that he is a rather impolite person.

  7. A) To clean the yard.                 B) To weed the garden;

  C) To hire a gardener.                D) To work in the flower beds.

  8. A) On the 6th of June.              B) On the 8th of June.

  C) On the 9th of June.               D) On the 19th of June.

  9. A) The man thinks the woman is wasting her time.

  B) The man thinks the woman should make full use of her time.

  C) The man is eager to know the woman's answer.

  D) The man can wait and there is no need for her to hurry.

  10. A) To run into each other.           B) To get bargains.

  C) To avoid the crowds.             D) To join the crowds.

  Section B

  Passage One

  Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

  11. A) Because of their love for hobbies and pastimes.

  B) Because of their enthusiasm for sports.

  C) Because of their fear of heart attacks.

  D) Because of their strong desire for good health.

  12. A) It was decreasing.                B) It was increasing.

  C) It remained almost unchanged.    D) It was going up slowly.

  13. A) Those who have heart attacks.

  B) Those who have the desire to be physically fit.

  C) Those who have spare time.

  D) Those who have inactive jobs.

  Passage Two

  Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.

  14. A) In the white pages.              B) In the blue pages.

  C) In the yellow pages.              D) In a special section.

  15. A) On the first page of the telephone book.

  B) At the end of the telephone book.

  C) In the front of the white pages.

  D) Right after the white pages.

  16. A) Check your number and call again.    B) Tell the operator what has happenecl.

  C) Ask the operator to put you through.  D) Ask the operator what has happened.

  Passage Three

  Questions 17 to 20 are based on the passage you have just beard.

  17. A) Its specialization in transporting small packages.

  B) The low cost of its service.

  C) Being the first airline to send urgent letters.

  D) Its modem sorting facilities.

  18. A) 10,000.           B) 35:             C) 130.           D) 30.

  19. A) Because of its good airport facilities.

  B) Because of its location in the country.

  C) Because of its size.

  D) Because of its round - the - clock service.

  20. A) Its full- time staff.

  B) The postmen, who work in Memphis.

  C) Students who work in their spare time.

  D) The staff members of the International Airport.

  Part II              Reading Comprehension         ( 35 minutes)

  Passage One

  Questions 21 to 25 are based on the following passage:

  It is natural for young people to be critical of their parents at times and to blame them for

  most of the misunderstandings between them. They have always complained, more or less justly,

  that their parents are out of touch with modern ways; that they are possessive and dominant

  that they do not trust their children to deal with crises; that they talk too much about certain

  problems - and that they have no sense of humour, at least in parent - child relationships.

  I think it is true that parents often underestimate their teenage children and also forget

  how they themselves felt when young,

  Young people often irritate their parents with their choices in clothes and hairstyles, in

  entertainers and music. This is not their motive. They feel cut off from the adult world into which

  they have not yet been accepted. So they create a culture and society of their own. Then, if it

  turns out that their music or entertainers or vocabulary or clothes or hairstyles irritate their parents,

  this gives them additional enjoyment. They feel they are superior, at least in a small way,

  and that they are leaders in style and taste.

  Sometimes you are resistant, and proud because you do not want your parents to approve of

  what you do, If they did approve, it looks as if you are betraying your own age group. But in

  that case, you are assuming that you are the underdog: you can't win but at least you can keep

  your honour. This is a passive way of looking at things. It is natural enough after long years of

  childhood, when you were completely under your parents' control. But it ignores the fact that

  you are now beginning to be responsible for yourself.

  If you plan to control your life, co- operation can be part of that plan. You can charm others,

  especially parents, into doing things the way you want. You can impress others with your

  sense of responsibility and initiative, so that they will give you the authority to do what you

  want to do.

  21. The author is primarily addressing

  A) parents of teenagers                      B) newspaper readers

  C) those who give adivce to teenagers       D) teenagers

  22. The first paragraph is mainly about

  A) the teenagers' criticism of their parents

  B) misunderstandings between teenagers and their parents

  C) the dominance of the parents over their children

  D) the teenagers' ability to deal with crises

  23. Teenagers tend to have strange clothes and hairstyles because they

  A) want to show their existence by creating a culture of their own

  B) have a strong desire to be leaders in style and taste

  C) have no other way to enjoy themselves better

  D) want to irritate their parents

  24. Teenagers do not want their parents to approve of whatever they do because they

  A) have already been accepted into the adult world

  B) feel that they are superior in a small way to the adults

  C) are not likely to win over the adults

  D) have a desire to be independent

  25. To improve parent - child relationships, teenagers are advised to be

  A) obedient           B) responsible       C) co-operative   D) independent

  Passage Two

  Questions 26 to 30 are based on the following passage:

  The long years of food shortage in this country have suddenly given way to apparent

  abundance. Stores and shops are choked with food. Rationing (定量供应) is virtually suspended, and overseas suppliers have been asked to hold back deliveries. Yet, instead of joy, there is

  widespread uneasiness and confusion. Why do food prices keep on rising, when there seems to be

  so much more food about? Is the abundance only temporary, or has it come to stay? Does it

  mean that we need to think less now about producing more food at home? No one knows what

  to expect.

  The recent growth of export surpluses on the world food market has certainly been

  unexpectedly great, partly because a strange sequence of two successful grain harvests in North

  America is now being followed by a third. Most of Britain' s overseas suppliers of meat, too, are

  offering more this year and home production has also risen.

  But the effect of all this on the food situation in this country has been made worse by a

  simultaneous rise in food prices, due chiefly to the gradual cutting down of government support

  for food. The shops are overstocked with food, not only because there is more food available, but

  also because people, frightened by high prices, are buying less of it.

  Moreover, the rise in domestic prices has come at a time when world prices have begun to

  fall, with the result that imported food, with the exception of grain, is often cheaper than the

  home - produced variety. And now grain prices, too, are falling. Consumers are beginning to ask

  why they should not be enabled to benefit from this trend.

  The significance of these developments is not lost on farmers. The older generation have

  seen it all happen before. Despite the present price and market guarantees, farmers fear they are

  about to be squeezed between cheap food imports and a shrinking home market. Present

  production is running at 51 per cent above pre- war levels, and the government has called for an expansion to 60 per cent by 1956;but repeated Ministerial advice is carrying little weight and the

  expansion programme is not working very well.

  26. Why is there "wide- spread uneasiness and confusion about the food situation in Britain?"

  A) The abundant food supply is not expected to last.

  B) Britain is importing less food.

  C) Despite the abundance, food prices keep rising.

  D) Britain will cut back on its production of food.

  27. The main reason for the rise in food prices is that

  A) people are buying less food

  B) the government is providing less financial support for agriculture

  C) domestic food production has decreased

  D) imported food is driving prices higher

  28. Why didn't the government's expansion programme work very well?

  A) Because the farmers were uncertain about the financial support the government

  guaranteed.

  B) Because the farmers were uncertain about the benefits of expanding production.

  C) Because the farmers were uncertain whether foreign markets could be found for their

  produce.

  D) Because the older generation of farmers were strongly against the programme.

  29. The decrease in world food prices was a result of

  A) a sharp fall in the purchasing power of the consumers

  B) a sharp fall in the cost of food production

  C) the overproduction of food in the food- importing countries

  D) the overproduction on the part of the main food - exporting countries

  30. What did the future look like for Britain's food production at the time this article ws writ-

  ten?

  A) The fall in world food prices would benefit British food producers.

  B) An expansion of food production was at hand.

  C) British food producers would receive more government financial support.

  D) It looks depressing despite government guarantees.

  Passage Three

  Questions 31 to 35 are based on the following passage:

  It is hard to predict how science is going to turn out, and if it is really good science it is

  impossible to predict. If the things to be found are actually new, they are by definition unknown in

  advance. You cannot make choices in this matter. You either have science or you don' t, and if

  you have it you are obliged to accept the surprising and disturbing pieces of information, along

  with the neat and promptly useful bits.

  The only solid piece of scientific truth about which I feel totally confident is that we are

  profoundly ignorant about nature. Indeed, I regard this as the major discovery of the past hundred

  years of biology. It is, in its way, an illuminating piece of news. It would have amazed the

  brightest minds of the 18th century Enlightenment(启蒙运动) to be told by any of us how little we

  know and how bewildering seems the way ahead. It is this sudden confrontation with the

  depth and scope of ignorance that represents the most significant contribution of the 20th century

  science to the human intellect. In earlier times, we either pretended to understand how things

  worked or ignored the problem, or simply made up stories to fill the gaps. Now that we have he-

  gun exploring in earnest, we are getting glimpses of how huge the questions are, and how far

  from being answered. Because of this, we are depressed. It is not so bad being ignorant if you are

  totally ignorant; the hard thing is knowing in some detail the reality of ignorance, the worst

  spots and here and there the not - so - bad spots, but no true light at the end of the tunnel nor

  even any tunnels that can yet be trusted.

  But we are making a beginning, and there ought to be some satisfaction. There are

  probably no questions we can think up that can' t be answered, sooner or later, including even the

  matter of consciousness. To be sure, there may well be questions we can't think up, ever, and

  therefore limits to the reach of human intellect, but that is another matter. Within our limits, we

  should be able to work our way through to all our answers, if we keep at it long enough, and pay

  attention.

  31. According to the author, really good science

  A) would surprise the brightest minds of the 18th century Enlightenment

  B) will produce results which cannot be foreseen

  C) will help people to make the right choice in advance

  D) will bring about disturbing results

  32. It can be inferred from the passage that scientists of the 18th century

  A) thought that they knew a great deal and could solve most problems of science

  B) were afraid of facing up to the realities of scientific research

  C) knew that they were ignorant and wanted to know more about nature

  D) did more harm than good in promoting man's understanding of nature

  33. Which of the following statements is NOT true of scientists in earlier times?

  A) They invented false theories to explain things they didn' t understand.

  B) They falsely claimed to know all about nature.

  C) They did not believe in results from scientific observation.

  D) They paid little attention to the problems they didn't understand.

  34. What is the author's attitude towards science?

  A) He is depressed because of the ignorance of scientists.

  B) He is doubtful because of the enormous difficulties confronting it.

  C) He is confident though he is aware of the enormous difficulties confronting it.

  D) He is delighted because of the illuminating scientific findings.

  35. The author believes that

  A) man can find solutions to whatever questions concerning nature he can think up

  B) man can not solve all the problems he can think up because of the limits of human

  intellect

  C) sooner or later man can think up all the questions concerning nature and answer them

  D) questions concerning consciousness are outside the scope of scientific research

  Passage Four

  Questions 36 to 40 are based on the following passage:

  Greenspace facilities are contributing to an important extent to the quality of the urban environment. Fortunately it is no longer necessary that every lecture or every book about this subject has to start with the proof of this idea. At present, it is generally accepted, although more

  As a self - evident statement than on the base of a closely - reasoned scientific proof. The recognition of the importance of greenspaces in the urban environment is a first step on the right way,

  this does not mean, however, that sufficient details are known about the functions of greenspace

  in towns and about the way in which the inhabitants are using these spaces. As to this rather

  complex subject I shall, within the scope of this lecture, enter into one aspect only, namely the

  recreative function of greenspace facilities.

  The theoretical separation of living, working, traffic and recreation which for many years

  has been used in town - and - country planning, has in my opinion resulted in disproportionate

  attention for forms of recreation far from home, whereas there was relatively little attention for

  improvement of recreative possibilities in the direct neighbourhood of the home. We have come

  to the conclusion that this is not right, because an important part of the time which we do not

  pass in sleeping or working, is used for activities at and around home. So it is obvious that

  recreation in the open air has to begin at the street - door of the house. The urban environment has

  to offer as many recreation activities as possible, and the design of these has to be such that

  more obligatory activities can alto have a recreative aspect.

  The very best standard of living is nothing if it is not possible to take a pleasant walk in the

  district, if the children cannot be allowed to play in the streets, because the risks of traffic are

  too great, if during shopping you can nowhere find a spot for enjoying for a moment the nice

  weather, in short, if you only feel yourself at home after the street - door of your house is closed

  after you.

  36. According to the author, the importance of greenspaces in the urban environment

  A) is still unknown                        B) is usually neglected

  C) is being closely studied                  D) has been fully recognized

  37. The theoretical separation of living, working, traffic and recreation has led to

  A) the disproportion of recreation facilities in the neighbourhood

  B) the location of recreation facilities far from home

  C) relatively little attention for recreative possibilities

  D) the improvement of recreative possibilities in the neighbourhood

  38. The author suggests that the recreative possibilities of greenspace should be provided

  A) in special areas                           B) in the suburbs

  C) in the suburbs                          D) in gardens and parks

  39. According to the author, greenspace facilities should be designed in such a way that

  A) more obligatory activities might take on a recreative aspect

  B) more and more people might have access to them

  C) an increasing number of recreative activities might be developed

  D) recreative activities might be brought into our homes

  40. The main idea of this passage is that

  A) better use of greenspace facilities should be made so as to improve the quality of our life

  B) attention must be directed to the improvement of recreative possibilities

  C) the urban environment is providing more recreation activities than it did many years ago

  D) priority must be given to the development of obligatory activities

  Part III             Vocabulary and Structure        (20 minutes)

  41. Tom  _______better than to ask Dick for help.

  A) shall know                              B) shouldn't know

  C) has known                               D) should have known

  42. The magician picked several persons  _______  from the audience and asked them to help

  him with the performance.

  A) by accident         B) at random       C) on occasion     D) on average

  43. Water enters into a great variety of chemical reactions,  _______  have been mentioned in

  previous pages.

  A) a few of it                            B) a few of that

  C) a few of them                           D) a few of which

  44. They'll have you _______ if you don't pay your taxes.

  A) to be arrested                           B) arrest

  C) arrested                                D) being arrested

  45. There was a knock at the door. It was the second time someone  _______  me that evening.

  A) had interrupted                         B) would have interrupted

  C) to have interrupted                       D) to interrupt

  46. Despite their good service, most inns are less costly than hotels of _______  standards.

  A) equivalent         B) alike            C) uniform        D) likely

  47.   _______  for your help, we' d never have been able to get over the difficulties.

  A) Had it not                              B) If it were not

  C) Had it not been                         D) If we had not been

  48. Some people _______ avoid questions of right and wrong or remain neutral about them.

  A) violently           B) enthusiastically   C) sincerely        D) deliberately

  49. There is no easy solution to Japan's labour _______

  A) decline             B) vacancy          C) rarity          D) shortage

  50. I'm sure your suggestion will _______ the problem.

  A) contribute to solving                    B) be contributed to solve

  C) contribute to solve                      D) be contributed to solving

  51. I left for the office earlier than usual this morning_______  traffic jam.

  A) in line with                             B) for the sake of

  C) in case of                               D) at the risk of

  52. Some areas,  _______  their severe weather conditions, are hardly populated.

  A) due to             B) in spite of       C) but for         D) with regard to

  53. The new washing machines are _______ at the rate of fifty a day.

  A) turned up          B) turned down   C) turned out      D) turned in

  54. On turning the corner, we saw the road _______ steeply.

  A) departing          B) descending       C) decreasing      D) depressing

  55. The managing director took the  _______ for the accident, although it was not really his

  fault.

  A) guilt               B) blame            C) charge          D) accusation

  56. Once they had fame, fortune, secure futures; _______ is utter poverty.

  A) now that all is left                      B) now all that is left

  C) now all which is left                     D) now all what is left

  57. The shop- assistant was straight with his customers. If an article was of  _______  quality

  he'd tell them so.

  A) humble             B) inferior           C) minor           D) awkward

  58. His tastes and habits  _______ with those of his wife.

  A) combine           B) compete         C) coincide        D) compromise

  59. The branches could hardly  _______the weight of the fruit.

  A) retain              B) sustain           C) maintain        D) remain

  60. With all its advantages, the computer is by no means without its _______

  A) boundaries         B) restraints        C) confinements   D) limitations

  61. Visitors are asked to _______  with the regulations.

  A) contrast            B) consult          C) comply         D) conflict

  62. He  _______ so much work that he couldn't really do it efficiently.

  A) put on             B) turned on        C) brought on     D) took on

  63.  _______  should any money be given to a small child.

  A) On no account                            B) From all accounts

  C) Of no account                           D) By all accounts

  64. Without facts, we cannot form a worthwhile opinion for we need to have factual knowledge

  _______  our thinking.

  A) which to be based on                    B) which to base upon

  C) upon which to base                      D) to which to be based

  65. _______   that they may eventually reduce the amount of labor needed on construction sites

  by 90 percent.

  A) So clever are the construction robots

  B) So clever the construction robots are

  C) Such construction robots are clever

  D) Such clever construction robots are

  66. All flights _______   because of the storm, they decided to take the train.

  A) having canceled                         B) having been canceled

  C) were canceled                            D) have been canceled

  67. The microscope can  _______  the object 100 times in diameter.

  A) magnify           B) increase          C) develop         D) multiply

  68. Language belongs to each one of us, to the flower - seller  _______to the professor.

  A) as much as         B) as far as         C) the same as     D) as long as

  69. We  _______  Edison's success to his intelligence and hard work.

  A) subject            B) attribute        C) owe           D) refer

  70. She once again went through her composition carefully to  _______  all spelling mistakes

  from it.

  A) withdraw          B) diminish         C) abandon        D) eliminate

  Part IV                 Error Correction            ( 15 minutes)

  Traditionally,  the  American  farmer  has  always  been

  independent  and hard-working.  In the eighteenth  century

  farmers were quite self-sufficient.  The farm family grew

  and  made  almost  nothing  it  needed.  The  surplus  crop       71.

  would be sold to buy a few items in the local general store.

  In  1860,  because  some  of  the  farm  population  had       72.

  moved  to  the  city,  yet  eighty  percent  of  the  American

  population was  still  in the  country.  In  the  late  nineteen       73.

  century,  farm work and life were not much changed from

  that they had been in the old days.  The farmer aroused at       74.

  dawn or before and had much work to do,  with his own        75.

  muscles  like  his  chief  source  of  power.  He  used  axes,        76.

  spades and other complicated tools.  In his house cooking       77.

  was done in wood-burning stoves,  and the kerosene lamp

  was  the only  improvement  on  the  candle.  The  family's

  recreation and  social  life chiefly consisted a  drive  in  the       78.

  wagon to the nearby small town or village to transact some

  business as well as to chat with neighbors who had also

  come  to town.  The children attended a small elementary

  school (often of just one room) to that they had to walk       79.

  every day,  possibly for a few miles.  The school term was

  short so that the children could not help on the farm.                    80.

  Although  the whole family worked,  and life was not

  easy , farmers as a class were self - reliant and independent .

  1. D  2. C  3. A  4. A  5. B  6. B  7. A  8. C  9. C  10. B

  11. B 12. C 13. D 14. D 15. A 16. D 17. C 18. B 19. D 20. A

  21. A 22. B 23. A 24. D 25. C 26. D 27. B 28. A 29. C 30. D

  31. B 32. B 33. A 34. C 35. D 36. D 37. B 38. C 39. A 40. A

  41. D 42. B 43. D 44. C 45. A 46. A 47. C 48. D 49. D 50. A

  51. C 52. A 53. C 54. B 55. B 56. B 57. B 58. C 59. B 60. D

  61. C 62. D 63. A 64. C 65. A 66. B 67. A 68. A 69. B 70. D

  71. nothing ? everything 72. because ? although

  73. nineteen ? nineteenth 74. that ? what

  75. aroused ? arose 76. like ? as/being

  77. complicated ? simple 78. (consist) ? (consist) of

  79. that ? which 80. not ? /

  上一篇:  1992年6月六级试题

  下一篇:  1992年1月六级试题

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

网校介绍

更多>>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371