移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 六级试题中心 > 正文

1990年1月六级试题及答案

2006-04-28 13:01   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  Part I              Listening Comprehension        (20 minutes)

  Section A

  1. A) Read four chapters.                B) Write an article.

  C) Speak before the class.             D) Preview two chapters.

  2. A) The woman is being interviewed by a reporter.

  B) The woman is asking for a promotion.

  C) The woman is applying for a job.

  D) The woman is being given an examination.

  3. A) His car was hit by another car.

  B) He was hurt while playing volleyball.

  C) He fell down the stairs.

  D) While crossing the street, he was hit by a car.

  4. A) Took a photo of him.

  B) Bought him a picture.

  C) Held a birthday party.

  D) Bought him a frame for his picture.

  5. A) No medicine could solve the woman's problem.

  B) The woman should eat less to lose some weight.

  C) Nothing could help the woman if she ate too little.

  D) The woman should choose the right foods.

  6. A) He meant she should make a phone call if anything went wrong.

  B) He meant for her just to wait till help came.

  C) He was afraid something would go wrong with her car

  D) He promised to give her help himself.

  7. A) No, he missed it.     B) Yes, he did.

  C) No, he didn't       D) Yes, he probably did.

  8. A) He has edited three books.

  B) He has bought the wrong book.

  C) He has lost half of his money.

  D) He has found the book that will be used.

  9. A) At 7:30.       B) At 8:30.       C) At 9:00.       D) At 9:30

  10. A) Six.           B) Seven.         C) Eight.         D) Nine.

  Section B

  Passage One

  Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

  11. A)  They often take place in her major industries.

  B) British trade unions are more powerful,.

  C) There are more trade union members in Britain.

  D) Britain loses more working days through strikes every year.

  12. A) Such strikes are against the British law.

  B) Such strikes are unpredictable.

  C) Such strikes involve workers from different trades.

  D) Such strikes occur frequently these days.

  13. A) Trade unions in Britain are becoming more popular.

  B) Most strikes in Britain are against the British law.

  C) Unofficial strikes in Britain are easier to deal with now.

  D) Employer- worker relations in Britain have become tenser.

  Passage Two

  Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.

  14. A) The victory over one's fellow runners.

  B) The victory over former winners.

  C) The victory of will- power over fatigue.

  D) The victory of one's physical strength.

  15. A) The runner who runs to keep fit.

  B) The runner who breaks the record.

  C) The runner who does not break the rules.

  D) The runner who covers the whole distance.

  16. A) He won the first prize.           B) He died because of fatigue.

  C) He fell behind the other runners.  D) He gave up because he was tired.

  Passage Three

  Questions 17 to 20 are based on the passage you have just beard.

  17. A) 17,000.       B) 1,700.         C) 24.            D) 9,000.

  18. A) It's located in a college town.

  B) It's composed of a group of old buildings.

  C) Its classrooms are beautifully designed.

  D) Its library is often crowded with students.

  19. A) Teachers are well paid at Deep Springs:

  B) Students are mainly from New York State.

  C) The length of schooling is two years.

  D) Teachers needn't pay for their rent and meals.

  20. A) Take a walk in the desert.        B) Go to a cinema.

  C) Watch TV programmes.           D) Attend a party.

  Part II              Reading Comprehension         (35 minutes)

  Passage One

  Questions 21 to 24 are based on the following passage:

  Automation refers to the introduction of electronic control and automatic operation of pro-

  ductive machinery. It reduces the human factors, mental and physical, in production, and is de-

  signed to make possible the manufacture of more goods with fewer workers. The development of

  automation in American industry has been called the "Second Industrial Revolution".

  Labour's concern over automation arises from uncertainty about the effects on employ-

  ment, and fears of major changes in jobs. In the main, labour has taken the view that resistance

  to technical change is unfruitful. Eventually, the result of automation may well be an increase in

  employment, since it is expected that vast industries will grow up around manufacturing, main-

  taining, and repairing automation equipment. The interest of labour lies in bringing about the

  transition with a minimum of inconvenience and distress to the workers involved. AI~, union

  spokesmen emphasize that the benefit of the increased production and lower costs made possible

  by automation should be shared by workers in the form of higher wages, more leisure, and improved living standards.

  To protect the interests of their members in the era of automation, unions have adopted a

  number of new policies. One of these is the promotion of supplementary unemployment benefit

  plans. It is emphasized that since the employer involved in such a plan has a direct financial interest in preventing unemployment, he will have a strong drive for planning new installations so

  as to cause the least possible problems in jobs and job assignments. Some unions are working for

  dismissal pay agreements, requiring that permanently dismissed workers be paid a sum of money

  based on length of service. Another approach is the idea of the "improvement factor", which

  calls for wage increases based on increases in productivity. It is possible, however, that labour

  will rely mainly on reduction in working hours in order to gain a full share in the fruits of automation.

  21. Though labour worries about the effects of automation, it does not doubt that

  A) automation will eventually prevent unemployment

  B) automation will help workers acquire new skills

  C) automation will eventually benefit the workers no less than the employers

  D) automation is a trend which cannot be stopped

  22. The idea of the "improvement factor" ( Line 7, Para. 3)probably implies that

  A) wages should be paid on the basis of length of service

  B) the benefit of increased production and lower costs should be shared by workers

  C) supplementary unemployment benefit plans should be promoted

  D) the transition to automation should be brought about with the minimum of inconvenience

  and distress to workers

  23. In order to get the full benefits of automation, labour will depend mostly on

  A) additional payment to the permanently dismissed workers

  B) the increase of wages in proportion to the increase in productivity

  C) shorter working hours and more leisure time

  D) a strong drive for planning new installations

  24. Which of the following can best sum up the passage?

  A) Advantages and disadvantages of automation.

  B) Labour and the effects of automation.

  C) Unemployment benefit plans and automation.

  D) Social benefits of automation.

  Passage Two

  Questions 25 to 30 are based on the following passage:

  The case for college has been accepted without question for more than a generation. All

  high school graduates ought to go, says conventional wisdom and statistical evidence, because

  college will help them earn more money, become "better" people, and learn to be more responsi-

  ble citizens than those who don't go.

  But college has never been able to work its magic for everyone. And now that close to half

  our high school graduates are attending, those who don't fit the pattern are becoming more nu-

  merous, and more obvious. College graduates are selling shoes and driving taxis; college students

  interfere with each other's experiments and write false letters of recommendation in the intense

  competition for admission to graduate school. Others find no stimulation in their studies, and

  drop out- often encouraged by college administrators.

  Some observers say the fault is with the young people themselves- they are spoiled and

  they are expecting too much. But that's a condemnation of the students as a whole, and doesn'

  t explain all campus unhappiness. Others blame the state of the world, and they are partly right.

  We've been told that young people have to go to college because our economy can't absorb an

  army of untrained eighteen- year - olds. But disappointed graduates are learning that it can no

  longer absorb an army of trained twenty - two - year - olds, either.

  Some adventuresome educators and campus watchers have openly begun to suggest that

  college may not be the best, the proper, the only place for every young person after the comple-

  tion of high school. We may have been looking at all those surveys and statistics upside down, it

  seems, and through the rosy glow of our own remembered college experiences. Perhaps college

  doesn't make people intelligent, ambitious, happy, liberal, or quick to learn things - maybe it's

  just the other way around, and intelligent, ambitious, happy, liberal, quick - learning people are

  merely the ones who have been attracted to college in the first place. And perhaps all those suc-

  cessful college graduates would have been successful whether they had gone to college or not.

  This is heresy(异端邪说) to those of us who have been brought up to believe that if a little

  schooling is good, more has to be much better. But contrary evidence is beginning to mount up.

  25. According to the passage, the author believes that __

  A) people used to question the value of college education

  B) people used to have full confidence in higher education

  C) all high school graduates went to college

  D) very few high school graduates chose to go to college

  26. In the 2nd paragraph, "those who don't fit the pattern" refers to

  A) high school graduates who aren't suitable for college education

  B) college graduates who are selling shoes and driving taxis

  C) college students who aren't any better for their higher education

  D) high school graduates who failed to be admitted to college

  27. The drop- out rate of college students seems to go up because

  A) young people are disappointed with the conventional way of teaching at college

  B) many young people are required to join the army

  C) young people have little motivation in pursuing a higher education

  D) young people don't like the intense competition for admission to graduate school

  28. According to the passage the problems of college education partly arise from the fact that

  A) society cannot provide enough jobs for properly trained college graduates

  B) high school graduates do not fit the pattern of college education

  C) too many students have to earn their own living

  D) college administrators encourage students to drop out

  29. In this passage the author argues that

  A) more and more evidence shows college education may not be the best thing for high

  school graduates

  B) college education is not enough if one wants to be successful

  C) college education benefits only the intelligent, ambitious, and quick - learning people

  D) intelligent people may learn quicker if they don't go to college

  30. The "surveys and statistics" mentioned in the last paragraph might have shown that

  A) college- educated people are more successful than non - college - educated people

  B) college education was not the first choice of intelligent people

  C) the less schooling a person has the better it is for him

  D) most people have sweet memories of college life

  Passage Three

  Questions 31 to 35 are based on the following passage:

  Ours has become a society of employees. A hundred years or so ago only one out of every

  five Americans at work was employed, i. e., worked for somebody else. Today only one out of

  five is not employed but working for himself. And when fifty years ago "being employed" meant

  working as a factory labourer or as a farmhand, the employee of today is increasingly a middle-

  class person with a substantial formal education, holding a professional or management job re-

  quiring intellectual and technical skills. Indeed, two things have characteried American society

  during these last fifty years: middle - class and upper - class employees have been the fastest-

  growing groups in our working population- growing so fast that the industrial worker, that old-

  est child of the Industrial Revolution, has been losing in numerical importance despite the ex-

  pans/on of industrial production.

  Yet you will fine little if anything written on what it is to be an employee. You can find a

  great deal of very dubious advice on how to get a job or how to get a promotion. You can also

  find a good deal of work in a chosen field, whether it be the mechanist' s trade or bookkeeping

  (簿记). Every one of these trades requires different skills, sets different standards, and requires

  a different preparation. Yet they all have employeeship in common. And increasingly, especially

  in the large business or in government, employeeship is more important to success than the special professional knowledge or skill. Certainly more people fail because they do not know the requirements of being an employee than because they do not adequately possess the skills of their

  trade; the higher you climb the ladder, the more you get into administrative or executive work,

  the greater the emphasis on ability to work within the organization rather than on technical a-

  bilities or professional knowledge.

  31. It is implied that fifty years ago

  A) eighty percent of American working people were employed in factories

  B) twenty percent of American intellectuals were employees

  C) the percentage of intellectuals in the total work force was almost the same as that of in-

  dustrial workers

  D) the percentage of intellectuals working as employees was not so large as that of industri-

  al workers

  32. According to the passage, with the development of modern industry,

  A) factory labourers will overtake intellectual employees in number

  B) there are as many middle - class employees as factory labourers

  C) employers have attached great importance to factory labourers

  D) the proportion of factory labourers in the total employee population has decreased

  33. The word "dubious" ( L. 2, Para. 2) most probably means

  A) valuable       B) useful          C) doubtful        D) helpful

  34. According to the writer, professional knowledge or skill is

  A) less important than awareness of being a good employee

  B) as important as the ability to deal with public relations

  C) more important than employer- employee relations

  D) as important as the ability to co- operate with others in the organization

  35. From the passage it can be seen that employeeship helps one

  A) to be more successful in his career B) to be more specialized in his field

  C) to solve technical problems        D) to develop his professional skill

  Passage Four

  Questions 36 to 40 are based on the following passage:

  We all know that the normal human daily cycle of activity is of some 7 - 8 hours' sleep al-

  ternating with some 16 - 17 hours' wakefulness and that, broadly speaking, the sleep normally

  coincides with the hours of darkness. Our present concern is with how easily and to what extent

  this cycle can be modified.

  The question is no mere academic one. The ease, for example, with which people can

  change from working in the day to working at night is a question of growing importance in industry where automation calls for round - the- clock working of machines. It normally takes

  from five days to one week for a person to adapt to a reversed routine of sleep and wakefulness,

  sleeping during the day and working at night. Unfortunately, it is often the case in industry that

  shifts are changed every week; a person may work from 12 midnight to 8 a.m. one week, 8 a.

  m. to 4 p.m. the next, and 4 p.m. to 12 midnight the third and so on. This means that no

  sooner has he got used to one routine than he has to change to another, so that much of his time

  is spent neither working nor sleeping very efficiently,

  The only real solution appears to be to hand over the night shift to a number of permanent

  night workers. An interesting study of the domestic life and health of night - shift workers was

  carried out by Brown in 1957. She found a high incidence (发生率) of disturbed sleep and other

  disorders among those on alternating day and night shifts, but no abnormal occurrence of these

  phenomena among those on permanent night work.

  This latter system then appears to be the best long - term policy, but meanwhile something

  may be done to relieve the strains of alternate day and night work by selecting those people who

  can adapt most quickly to the changes of routine. One way of knowing when a person has adapt-

  ed is by measuring his body temperature. People engaged in normal daytime work will have a

  high temperature during the hours of wakefulness and a low one at night; when they change to

  night work the pattern will only gradually go back to match the new routine and the speed with

  which it does so parallels, broadly speaking, the adaptation of the body as a whole, particularly

  in terms of performance. Therefore, by taking body temperature at intervals of two hours

  throughout the period of wakefulness it can be seen how quickly a person can adapt to a re-

  versed routine, and this could be used as a basis for selection. So far, however, such a form of se-

  lection does not seem to have been applied in practice.

  36. Why is the question of "how easily people can get used to working at night" not a mere a-

  cademic question?

  A) Because few people like to reverse the cycle of sleep and wakefulness.

  B) Because sleep normally coincides with the hours of darkness.

  C) Because people are required to work at night in some fields of industry.

  D) Because shift work in industry requires people to change their sleeping habits.

  37. The main problem of the round - the - clock working system lies in

  A) the inconveniences brought about to the workers by the introduction of automation

  B) the disturbance of the daily life cycle of workers who have to change shifts too

  frequently

  C) the fact that people working at night are often less effective

  D) the fact that it is difficult to find a number of good night workers

  38. The best solution for implementing the 24 - hour working system seems to be

  A) to change shifts at longer intervals

  B) to have longer shifts

  C) to arrange for some people to work on night shifts only

  D) to create better living conditions for night workers

  39. It is possible to find out if a person has adapted to the changes of routine by measuring his

  body temperature because

  A) body temperature changes when the cycle of sleep and wakefulness altermates

  B) body temperature changes when he changes to night shift or back

  C) the temperature reverses when the routine is changed

  D) people have higher temperatures when they are working efficiently

  40. Which of the following statements is NOT TRUE?

  A) Body temperature may serve as an indication of a worker's performance.

  B) The selection of a number of permanent night shift workers has proved to be the best

  solution to problems of the round- the - clock working system.

  C) Taking body temperature at regular intervals can show how a person adapts to the

  changes of routine.

  D) Disturbed sleep occurs less frequently among those on permanent night or day shifts.

  Part II             Vocabulary and Structure        (20 minutes)

  41. You should have put the milk in the ice-box; I expect it _____  undrinkable by now.

  A) became         B) had become       C) has become       D) becomes

  42. Codes are a way of writing something in secret; _____  , anyone who doesn' t know the

  code will not be able to read it.

  A) that is          B) worse still        C) in short          D) on the other hand

  43. His long service with the company was  _____ with a present.

  A) admitted       B) acknowledged     C) attributed        D) accepted

  44. The atmosphere is as much a part of the earth as  _____ its soils and the water of its

  lakes, rivers and oceans.

  A) are             B) is                C) do               D) has

  45. Our house is about a mile from the station and there are not many houses _____

  A) in between     B) among them      C) far apart         D) from each other

  46. The drowning child was saved by Dick's  _______  action.

  A) acute           B) alert             C) profound         D) prompt

  47. Children and old people do not like having their daily _________  upset.

  A) habit           B) routine           C) practice          D) custom

  48. The criminal always paid  _______  cash m the police could not track him down.

  A) on             B) by              C) for              D) in

  49.  _______  when she started complaining.

  A) Not until he arrived                  B) Hardly had he arrived

  C) No sooner had he arrived             D) Scarcely did he arrive

  50. By 1990, production in the area is expected to double _______  of 1980.

  A) that           B) it              C) one            D) what

  51. Professor Smith and Professor Brown will  _______  in giving the class lectures.

  A) alter           B) change           C) alternate         D) differ

  52. Understanding the cultural habits of another nation, especially  _______ containing as

  many different subcultures as the United States, is a complex task.

  A) one            B) the one          C) that             D) such

  53. The manager promised to have my complaint _______

  A) looked through B) looked into       C) looked over      D) looked after

  54. You can't be  _______ careful in making the decision as it was such a critical case.

  A) very          B) quite            C) too             D) so

  55. Children are _______ to have some accidents as they grow up.

  A) obvious         B) indispensable     C) bound           D) doubtless

  56. We have done things we ought not to have done and _______  undone things we ought to

  have done.

  A) leaving         B) will leave         C) left              D) leave

  57. The ratio of the work done by the machine _______ the work done on it is called the effi-

  ciency of the machine.

  A) against        B) with           C) to             D) for

  58.  _______  the flood, the ship would 'have reached its destination on time.

  A) In case of      B) In spite of        C) Because of       D) But for

  59. In your first days at the school you' 1l be given a test to help the teachers to _______ you

  to a clasps at your level.

  A) locate          B) assign            C) deliver           D) place

  60. The story that follows  _______ two famous characters of the Rocky Mountain gold rush

  days.

  A) concerns        B) states            C) proclaims        D) relates

  61. America will never again have as a nation the spirit of adventure as it _______before the

  West was settled.

  A) could           B) was              C) would           D) did

  62. People who refuse to  _______ with the law will be punished.

  A) obey           B) consent           C) conceal          D) comply

  63. I  _______ to him because he phoned me shortly afterwards.

  A) ought to have written                 B) must have written

  C) couldn't have written                D) needn't have written

  64. These excursions will give you an even deeper _________   into our language and culture.

  A) inquiry        B) investigation     C) input            D) insight

  65. There is no electricity again. Has the          blown then?

  A) fuse            B) wire             C) plug             D) circuit

  66. No longer are contributions to computer technology confined to any one country; _______

  is this more true than in Europe.

  A) hardly         B) little            C) seldom          D) nowhere

  67. The mother didn't know who _______  for the broken glass.

  A) will blame      B) to blame         C) blamed          D) blames

  68. Every society has its own peculiar customs and __ of acting.

  A) ways           B) behaviour        C) attitudes         D) means

  69. If a person talks about his weak points, his listener is expected to say something in the way

  of _______

  A) assurance       B) persuasion        C) encouragement   D) confirmation

  70. China started its nuclear power industry only in recent years, and should   _______  no time

  in catching up.

  A) delay          B) lose             C) lag              D) lessen

  Part IV                 Error Correction            (15 minutes)

  Television is rapidly becoming the literature of our periods.       1. time/times/period

  Many of the arguments having- used for the study of literature as       2.         /

  a school subject are valid for A study of television.                      3.        the

  Changes in the way people live bring about changes in

  the jobs that they do. More and more people live in towns and

  cities instead on farms and in villages. Cities and states have       71.

  to provide services city people want,  such like more police        72.

  protection, more hospitals, and more schools. This means that

  more  policemen,  more  nurses  and  technicians,  and  more

  teachers  must  be hired.  Advances in  technology  has also       73.

  changed people's lives.  Dishwashers and washing machines

  do jobs that were once done by the hand. The widespread use        74.

  of such electrical appliances means that there is a need for

  servicemen to keep it running properly.                                75.

  People are earning higher wages and salaries.  This leads        76.

  changes in the way of life. As income goes down, people may       77.

  not want more food to eat or more clothes to wear. But they

  may want more and better care from doctors,  dentists and

  hospitals.  They are likely to travel more and to want more

  education.  Nevertheless,  many  more jobs  are  available  in       78.

  these services.

  The government also affects the kind of works people       79.

  do.  The governments of most countries spend huge sums of

  money  for  international  defence.  They  hire  thousands  of       80.

  engineers, scientists, clerks, typists and secretaries to work on

  the many different aspects of defence.

  [1990年1月大学英语六级考试试题参考答案]

  1. C  2. C  3. A  4. A  5. D  6. A  7. B  8. B  9. D  10. C

  11. A 12. B 13. D 14. C 15. D 16. B 17. C 18. B 19. D 20. A

  21. D 22. B 23. C 24. B 25. B 26. C 27. C 28. A 29. A 30. A

  31. D 32. D 33. C 34. A 35. A 36. D 37. B 38. C 39. D 40. B

  41. C 42. A 43. B 44. A 45. A 46. D 47. B 48. D 49. B 50. A

  51. C 52. A 53. B 54. C 55. C 56. C 57. C 58. D 59. B 60. A

  61. D 62. D 63. D 64. D 65. A 66. D 67. B 68. A 69. C 70. B

  71. (instead) ? (instead) of 72. like ? as

  73. has ? have 74. the (hand) ? /(hand)

  75. it ? them 76. (leads) ? (leads) to 或 leads ? causes

  77. down ? up 78. Nevertheless ? Therefore/So

  79. works ? work/job/jobs 80. international ? national

  上一篇:  1991年1月六级试题及答案

  下一篇:  1990年6月六级试题及答案

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

网校介绍

更多>>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371