移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 四级试题中心 > 正文

1996年6月四级试题与答案

2006-04-28 10:49   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  Part I Listening Comprehension (20 minutes)

  Section A

  Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Example: You will hear:

  You will read:

  A) 2 hours.

  B) 3 hours.

  C) 4 hours.

  D) 5 hours.

  From the conversation we know that the two were talking about some work they will start at 9 o'clock in the morning and have to finish at 2 in the afternoon. Therefore, D) "5 hours" is the correct answer. You should choose [D] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the center.

  Sample Answer [A] [B] [C] [D]

  1. A) Place another order.

  B) Call to check on it.

  C) Wait patiently.

  D) Go and find the furniture.

  2. A) She doesn't need the job.

  B) She hasn't got a job yet.

  C) She has got a good job.

  D) She is going to start work soon.

  3. A) She got home before 9 o'clock.

  B) She had a bad cold.

  C) She had a car accident.

  D) She was delayed.

  4. A) She hasn't gone camping for several weeks.

  B) She like to take long camping trips.

  C) She prefers not to go camping on weekends.

  D) She often spends a lot of time planning her camping trips.

  5. A) A writer.

  B) A teacher.

  C) A reporter.

  D) A student.

  6. A) She has not heard of Prof. Johnson.

  B) She has not heard of Prof. Johnson's brother.

  C) She is a good friend of Prof. Johnson's.

  D) She does not know Prof. Johnson's.

  7. A) Coming back for a later show.

  B) Waiting in a queue.

  C) Coming back in five minutes.

  D) Not going to the movie today.

  8. A) He has got a heart attack.

  B) He was unharmed.

  C) He was badly hurt.

  D) He has fully recovered from the shock.

  9. A) The man went to Australia during Christmas.

  B) The man visited Australia during the summer vacation.

  C) The man didn't have a good time because of the different weather.

  D) The man remained home while his parents went to see his uncle.

  10. A) To attend a party at a classmate's home.

  B) To do homework with her classmate.

  C) To attend an evening class.

  D) To have supper out with her classmate.

  Section B

  Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Passage one

  Question 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

  11. A) He fell into the river but couldn't swim.

  B) He fell into the river together with his bike.

  C) He had his foot caught between two posts in the river.

  D) He dived into the river but couldn't reach the surface.

  12. A) He jumped into the river immediately.

  B) He took off his coat and jumped into the water.

  C) He dashed down the bridge to save the boy.

  D) He shouted out for help.

  13. A) He asked what the young man's name was.

  B) He asked the young man to take him home.

  C) He gave his name and then ran away.

  D) He thanked the young man and then ran away.

  Passage Two

  Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.

  14. A) Alcohol helps develop people's intelligence.

  B) Heavy drinking is not necessarily harmful to one's health.

  C) Controlled drinking helps people keep their wits as they age.

  D) Drinking, even moderately, may harm one's health.

  15. A) Worried.

  B) Pleased.

  C) Surprised.

  D) Unconcerned.

  16. A) At a conference.

  B) In a newspaper.

  C) On television.

  D) In a journal.

  Passage Three

  Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.

  17. A) To seek adventure there.

  B) To be with her mother on Christmas.

  C) To see the animals and plants there.

  D) To join her father on Christmas.

  18. A) She was seriously injured.

  B) She survived the accident.

  C) She lost consciousness.

  D) She fell into a stream.

  19. A) To avoid hostile Indians.

  B) To avoid the rain.

  C) To avoid the strong sunlight.

  D) To avoid wild animals.

  20. A) They gave Julia food to eat.

  B) They drove Julia to a hospital.

  C) They invited Julia to their hut.

  D) They took Julia to a village by boat.

  Part II Vocabulary and Structure (20 minutes)

  Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C) and D). Choose the ONE that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  21 After the robbery, the shop installed a sophisticates alarm system as an insurance _________ further losses.

  A) for B) from

  C) against D) towards

  22 ___________ the earth to be flat, many feared that Columbus would fall off the edge of the earth.

  A) Having believed B) Believing

  C) Believed D) Being believed

  23 A healthy life is frequently thought to be _______ with the open countryside and homegrown food.

  A) tied B) bound

  C) involved D) associated

  24 Sir Denis, who is 78, has made it known that much of his collection _________ to the nation.

  A) has left B) is to leave

  C) leaves D) is to be left

  25 Before the first non-stop flight made in 1949, it ________ necessary for all planes to land for refueling.

  A) would be B) has been

  C) had been D) would have been

  26 In Britain today women ______ 44% of the workhorse, and nearly half the mothers with children are in paid work.

  A) build up B) stand for

  C) make up D) conform to

  27 __________ might be expected, the response to the question was very mixed.

  A) As B) That

  C) It D) What

  28 If I correct someone, I will do it with as much good humor and self-restraint as if I were the one ____________.

  A) to correct B) correcting

  C) having corrected D) being corrected

  29 Features such as height, weight, and skin color _______ from individual to individual and from face to face.

  A) change B) vary

  C) alter D) convert

  30 I make notes in the back of my diary _________ thing to be mended or replaced.

  A) by B) in

  C) with D) of

  31 The room is in a terrible mess; it _________ cleaned.

  A) can't have been B) mustn't have been

  C) shouldn't have been D) wouldn't have been

  32 A well-written composition __________ good choice of words and clear organization among other things.

  A) calls on B) calls for

  C) calls up D) calls off

  33 The traditional approach _________ with complex problems is to break them down into smaller, more easily managed problems.

  A) to dealing B) in dealing

  C) dealing D) to deal

  34 It has been revealed that some government leaders _________ their authority and position to get illegal profits for themselves.

  A) employ B) take

  C) abuse D) overlook

  35 We were struck by the extent ___________ which teachers' decisions served the interests of the school rather than those of the students.

  A) to B) for

  C) in D) with

  36 Shelly had prepared carefully for her biology examination so that she could be sure of passing it on her first ____________.

  A) intention B) attempt

  C) purpose D) desire

  37 The ancient Egyptians are supposed _________ rockets to the moon.

  A) to send B) to be sending

  C) to have sent D) to have been sending

  38 The store had to ___________ a number of clerks because sales were down.

  A) lay out B) lay off

  C) lay aside D) lay down

  39 All the students in this class passed the English exam ________ the exception of Li Ming.

  A) on  B) in

  C) for D) with

  40 Young adults ________ older people are more likely to prefer pop songs.

  A) other than B) more than

  C) less than D) rather than

  41 Writing is a slow process, requiring ________ thought, time, and effort.

  A) significant B) considerable

  C) enormous D) numerous

  42 ___________ right now, she would get there on Sunday.

  A) Would she leave B) If she leaves

  C) Were she to leave D) If she had left

  43 It's already 5 o'clock now. Don't you think it's about time __________?

  A) we are going home B) we go home

  C) we went home D) we can go home

  44 Lightning is a ________ of electrical current from a cloud to the ground or from one cloud to another.

  A) rush B) rainbow

  C) rack D) ribbon

  45 Today, _________ major new products without conducting elaborate market research.

  A) corporations hardly introduce ever

  B) corporations hardly ever introduce

  C) hardly corporations introduce ever

  D) hardly corporations ever introduce

  46 I've already told you that I'm going to buy it, _________.

  A) however much it costs B) however does it costs much

  C) how much does it cost D) no matter how it costs

  47 New York ____ second in the production of apples, producing 850,000,000 pounds this year.

  A) ranked B) occupied

  C) arranged D) classified

  48 Melted iron is poured into the mixer much _________ tea is poured into a cup from a teapot.

  A) in the same way like B) in the same way which

  C) in the same way D) in the same way as

  49 By success I don't mean ________ usually thought of when that word is used.

  A) what is B) that we

  C) as you D) all is

  50 I caught a __________ of the taxi before it disappeared around the corner of the street.

  A) vision B) glimpse

  C) look D) scene

  Part III Reading Comprehension (35 minutes)

  Direction: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B) C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Passage One

  Questions 21 to 25 are based on the following passage:

  Exchange a glance with someone, then look away. Do you realize that you have made a statement? Hold the glance for a second longer, and you have made a different statement. Hold it for 3 seconds, and the meaning has changed again. For every social situation, there is a permissible time that you can hold a person's gaze without being intimate, rude, or aggressive. If you are on an elevator, what gaze-time are you permitted? To answer this question, consider what you typically do. You very likely give other passengers a quick glance to size them up(打量)and to assure them that you mean no threat. Since being close to another person signals the possibility of interaction. You need to emit a signal telling others you want to be left alone. So you cut off eye contact, what sociologist Erving Goffman (1963) calls "a dimming of the lights." You look down at the floor, at the indicator lights, anywhere but into another passenger's eyes. Should you break the rule against staring at a stranger on an elevator, you will make the other person exceedingly uncomfortable, and you are likely to feel a bit strange yourself.

  If you hold eye contact for more than 3 seconds, what are you telling another person? Much depends on the person and the situation. For instance, a man and a woman communicate interest in this manner. They typically gaze at each other for about 3 seconds at a time, then drop their eyes down for 3 seconds, before letting their eyes meet again. But if one man gives another man a 3-second-plus stare, he signals, "I know you", "I am interested in you," or "You look peculiar and I am curious about you." This type of stare often produces hostile feelings.

  51. It can be inferred form the first paragraph that _______.

  A) every glance has its significance

  B) staring at a person is an expression of interest

  C) a gaze longer than 3 seconds is unacceptable

  D) a glance conveys more meaning than words

  52. If you want to be left alone on an elevator, the best thing to do is __________.

  A) to look into another passenger's eyes

  B) to avoid eye contact with other passengers

  C) to signal you are not a threat to anyone

  D) to keep a distance from other passengers

  53. By "a dimming of the lights" (Para.1, Line 9) Erving Goffman means "_______".

  A) closing one's eyes

  B) turning off the lights

  C) creasing to glance at others

  D) reducing gaze-time to the minimum

  54. If one is looked at by a stranger for too long, he tends to feel ___________.

  A) depressed

  B) uneasy

  C) curious

  D) amused

  55. The passage mainly discusses __________.

  A) the limitations of eye contact

  B) the exchange of ideas through eye contact

  C) proper behavior in situations

  D) the role of eye contact in interpersonal communication

  Passage Two

  Questions 56 to 60 are based on the following passage:

  The picnics, speeches, and parades of today's Labor Day were all part of the first celebration, held in New York City in 1882. Its promoter was an Irish-American labor leader named peter J. McGuire. A carpenter by trade, McGuire had worked since the age of eleven, and in 1882 was president of the United Brotherhood of Carpenters and Joiners (UBCJ). Approaching the City's Central Labor Union that summer, he proposed a holiday that would applaud(赞许)"the industrial spirit-the great vital force of every nation," On September 5 his suggestion bore fruit, as an estimated 10,000 workers, many of them ignoring their bosses' warnings, left work to march from Union square up Fifth Avenue to 42nd Street. The event gained national attention, and by 1893 thirty states had made Labor Day an annual holiday.

  The quick adoption of the scheme may have indicated less about the state lawmakers' respect for working people than about a fear of risking their anger. In the 1880s the United States was a land sharply divided between the immensely wealthy and the very poor. Henry George was accurate in describing the era as one of "progress and poverty." In a society in which factory, owners rode in private Pullmans while ten-year-olds slaved in the mines, strong anti-capitalist feeling ran high. Demands for fundamental change were common throughout the labor press. With socialists demanding an end to "wage slavery" and anarchists(无政府主义)singing the praises of the virtues of dynamite(炸药), middle-of-the-roaders like Samuel Gompers and McGuire seemed attractively mild by comparison. One can imagine practical capitalists seeing Labor Day as a bargain: A one-day party certainly cost them less than paying their workers decent wages.

  56. Judging from the passage, McGuire was ____________.

  A) a moderate labor leader

  B) an extreme-anarchist in the labor movement

  C) a devoted socialist fighting against exploitation of man by man

  D) a firm anti-capitalist demanding the elimination of wage slavery

  57. We can see from the first paragraph that the first Labor Day march _________.

  A) immediately won nationwide support

  B) involved workers from 30 states

  C) was opposed by many factory owners

  D) was organized by the UBCJ

  58. Which of the following is the key factor in the immediate approval of Labor Day as a national holiday?

  A) The lawmakers' respect for the workers

  B) The worker's determination to have a holiday of their own.

  C) The socialists' demands for thorough reform

  D) The politicians' fear of the workers' anger.

  59. We lean from the passage that the establishment of Labor Day ____________.

  A) was accepted by most bosses as a compromise

  B) marked a turning point in the workers' struggle for more rights

  C) indicated the improvement of the workers' welfare

  D) signaled the end of "wage slavery"

  60. McGuire proposed Labor Day in order to ___________.

  A) draw people's attention to the striking contrast between the rich and the poor

  B) make prominent the important role of the working class in society

  C) win for the workers the right to shorter working hours

  D) expose the exploitation of the workers by their bosses

  Passage Three

  Questions 61 to 65 are based on the following passage:

  In the old day, children were familiar with birth and death as part of life. This is perhaps the first generation of American youngsters(年轻人)who have never been close by during the birth of a baby and have never experienced the death of a family member.

  Nowadays when people grow old, we often send them to nursing homes. When they get sick, we transfer them to a hospital, where children are forbidden to visit terminally ill patients-even when those patients are their parents. This deprives(剥夺)the dying patient of significant family members during the last few days of his life and it deprives the children of an experience of death, which is an important learning experience.

  Some of my colleagues and I once interviewed and followed approximately 500 terminally ill patients in order to find out what they could teach us and how we could be of more benefit, not just to them but to the members of their families as well. We are most impressed by the fact that even those patients who were not told of their serious illness were quite aware of its potential outcome.

  It is important for family members, and doctors and nurses to understand these patients' communications in order to truly understand their needs, fears, and fantasies(幻想). Most of our patients welcomed another human being with whom they could talk openly, honestly, and frankly about their trouble. Many of them shared with us their tremendous need to be informed, to be kept up-to-date on their medical condition and to be told when the end was near. We found out that patients who had been dealt with openly and frankly were better able to cope with the approach of death and finally to reach a true stage of acceptance prior to death.

  61. The elders of contemporary Americans ___________.

  A) were often absent when a family member was born or dying

  B) were quite unfamiliar with birth and death

  C) usually witnessed the birth or death of a family member

  D) had often experienced the fear of death as part of life

  62. Children in America today are denied the chance __________.

  A) to learn how to face death

  B) to visit dying patients

  C) to attend to patients

  D) to have access to a hospital

  63. Five hundred critically ill patients were investigated with the main purpose of _________.

  A) observing how they reacted to the crisis of death

  B) helping them and their families overcome the fear of death

  C) finding out their attitude towards the approach of death

  D) learning how to best help them and their families

  64. The need of a dying patient for company shows ____________.

  A) his desire for communication with other people

  B) his fear of approaching death

  C) his pessimistic attitude towards his condition

  D) his reluctance to part with his family

  65. It may be concluded from the passage that __________.

  A) dying patients are afraid of being told of the approach of death

  B) most doctors and nurses understand what dying patients need

  C) dying patients should be truthfully informed of their condition

  D) most patients are unable to accept death until it is obviously inevitable

  Passage Four

  Questions 66 to 70 are based on the following passage:

  Faces, like fingerprints, are unique. Did you ever wonder how it is possible for us to recognize people. Even a skilled writer probably could not describe all the features that make one face different from another. Yet a very young child-or even an animal, such as a pigeon-can learn to recognize faces, we all take this ability for granted.

  We also tell people apart by how they behave. When we talk about someone's personality, we mean the ways in which he or she acts, speaks thinks and feels that make that individual different from others.

  Like the human face, human personality is very complex. But describing someone's personality in words is somewhat easier than describing his face. If you were asked to describe what a "nice face" looked like, you probably would have a difficult time doing so. But if you were asked to describe a "nice person", you might begin to think about someone who was kind considerate, friendly, warm, and so forth.

  There are many words to describe how a person thinks, feels and acts. Gordon Allport, an American psychologist, found nearly 18,000 English words characterizing differences in people's behavior. And many of us use this information as a basis for describing, or typing, his personality. Bookworms, conservatives, military types-people are described with such terms.

  People have always tried to "type" each other. actors in early Greek drama wore masks to show the audience whether they played the villain's(坏人)or the hero's role. In fact, the words "person" and "personality" come from the Latin persona, meaning "mask". Today, most television and movie actors do not wear masks. But we can easily tell the "good guys" from the "bad guys" because the two types differ in appearance as well as inactions.

  66. By using the example of finger prints, the author tells us that __________.

  A) people can learn to recognize faces

  B) people have different personalities

  C) people have difficulty in describing the features of finger prints

  D) people differ from each other in facial features

  67. According to this passage, some animals have the gift of ___________.

  A) telling people apart by how they behave

  B) typing each other

  C) telling good people from had people

  D) recognizing human faces

  68. Who most probably knows best how to describe people's personality?

  A) The ancient Greek audience

  B) The movie actors

  C) Psychologists

  D) The modern TV audience

  69. According to the passage, it is possible for us tell one type of person from another because ________.

  A) people differ in their behavioral and physical characteristics

  B) human fingerprints provide unique information

  C) people's behavior can be easily described in words

  D) human faces have complex features

  70. Which of the following is the major point of the passage?

  A) Why it is necessary to identify people's personality

  B) Why it is possible to describe people

  C) How to get to know people

  D) How best to recognize people

  Part IV Translation (15 minutes)

  Directions:  In this part, there are four items which you should translate into Chinese, each item consisting of one or two sentences. These sentences are all taken from the Reading Passages you have just read in Part Three of Test Paper One. You are allowed 15 minutes to do the translation. You should refer back to the passages so as to identify their meanings in the context.

  71. (Passage 1, Lines 6-7, Para.1)

  You very likely give other passengers a quick glance to size them up and to assure them that you mean no threat.

  72. (Passage 2, Lines 2-3, Para.2)

  In the 1880s the United States was a land sharply divided between the immensely wealthy and the very poor.

  73. (Passage 3, Lines 3-5, Para.3)

  We were most impressed by the fact that even those patients who were not told of their serious illness were quite aware of its potential outcome

  74. (Passage 4, Lines 2-3, Para.1)

  Even a skilled writer probably could not describe all the features that make one face different from another.

  Part V Writing (30 minutes)

  Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a composition on the topic Global Shortage of Fresh Water. You should write at least 100 words and you should base your composition on the outline (given in Chinese) below:

  1. 人们以为淡水是取之不尽的

  (提示:雨水、河水、井水...)

  2. 实际上淡水是非常紧缺的

  (提示:人口增加,工业用水增加,污染...)

  3. 我们应该怎么办

  Global Shortage of Fresh Water

  答案

  1. C  2. B  3. D  4. B  5. C  6. D  7. A  8. B  9. A  10. A

  11. C 12. A 13. D 14. C 15. B 16. A 17. D 18. B 19. C 20. D

  21. C 22. B 23. D 24. D 25. C 26. C 27. A 28. D 29. B 30. D

  31. A 32. B 33. A 34. C 35. A 36. B 37. C 38. B 39. D 40. D

  41. B 42. C 43. C 44. A 45. B 46. A 47. A 48. D 49. A 50. B

  51. A 52. B 53. C 54. B 55. D 56. A 57. C 58. D 59. A 60. B

  61. C 62. B 63. D 64. A 65. C 66. D 67. D 68. C 69. A 70. B

  71. 你很可能给其他乘客很快的一瞥,打量他们一下,以此让他们确信你对他们没有威胁。

  72. 十九世纪八十年代的美国是一个贫富分化极为分明的国家。

  73. 给我们留下极深印象的事实是:即使那些没有被告知严重病情的病人,对其疾病的潜在后果也是非常清楚的。

  74. 即使是很老到的作家也很可能不能描述出区分人脸的全部特征。

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

网校介绍

更多>>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371