移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 四级试题中心 > 正文

1996年1月四级试题及答案

2006-04-28 10:58   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  Part I Listening Comprehension (20 minutes)

  Section A

  Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Example: You will hear:

  You will read:

  A) 2 hours.

  B) 3 hours.

  C) 4 hours.

  D) 5 hours.

  From the conversation we know that the two were talking about some work they will start at 9 o'clock in the morning and have to finish at 2 in the afternoon. Therefore, D) "5 hours" is the correct answer. You should choose [D] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the center.

  Sample Answer [A] [B] [C] [D]

  1. A) At home.

  B) At the riverside.

  C) At the health center.

  D) At his office.

  2. A) Having an interview.

  B) Filling out a form.

  C) Talking with his friend.

  D) Asking for information.

  3. A) She made a mistake by taking too few courses in the first term.

  B) The courses she took were too difficult for her.

  C) She took too many courses during her first term.

  D) She found it difficult to deal with college courses.

  4. A) Worried and frightened.

  B) Very relaxed.

  C) Quite unhappy.

  D) Angry with the professor.

  5. A) He enjoys reading letters.

  B) He has been job-hunting.

  C) He is offering the woman a job.

  D) He is working for a company.

  6. A) She lost her way.

  B) She lost her keys.

  C) She lost her car.

  D) She lost her handbag.

  7. A) More than an hour and a half.

  B) Not more than half an hour.

  C) More than two hours.

  D) Less than an hour and a half.

  8. A) She is sure who is going to win.

  B) Now it is a good time to start the game.

  C) The game has been going on for a long time.

  D) The same team always wins.

  9. A) The ideas of the paper are not convincing.

  B) Some parts of the paper are not well written.

  C) The handwriting of the paper is not good.

  D) The paper is not complete.

  10. A) Looking for a young lady.

  B) Looking for her wrist watch.

  C) Looking for a young gentleman.

  D) Looking for a man wearing a wrist watch.

  Section B

  Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Passage one

  Question 11 to 14 are based on the passage you have just heard.

  11. A) It had many problems.

  B) It was the most democratic country in the world.

  C) It was fair to women.

  D) It had some minor problems to solve.

  12. A) The women of some states.

  B) The women in the state of Wyoming only.

  C) The members of the National Women's Association.

  D) The women in the state of Massachusetts only.

  13. A) At the very beginning of the 20th century.

  B) At the end of the 19th century.

  C) After Susan Anthony's death.

  D) Just before Susan Anthony's death.

  14. A) She worked on the draft of the American Constitution.

  B) She was the chairman of the National Women's Association.

  C) She was born in New York and died in Massachusetts.

  D) She was an activist in the women's movement for equal rights.

  Passage Two

  Questions 15 to 16 are based on the passage you have just heard.

  15. A) People with problems.

  B) Travels around the world.

  C) Beautiful America.

  D) People in great cities.

  16. A) He spent three months writing "Travels with Charley".

  B) He enjoyed his travels around the United States.

  C) He was fond of writing about his travels.

  D) He didn't enjoy the trip as much as Charley.

  Passage Three

  Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.

  17. A) The long distance between his home town and New York.

  B) His unpopular character.

  C) The high unemployment rate in New York.

  D) His criminal record.

  18. A) He wanted to be put in prison again.

  B) He needed the money to support his family.

  C) He hated the barber there.

  D) He wanted to make himself well known.

  19. A) He went directly to the police station.

  B) He drove out of the town and tried to escape.

  C) He waited for the police to arrest him.

  D) He argued with the police angrily.

  20. A) Mr. Spears enjoyed living in prison.

  B) Mr. Spears was known as a greedy man in his community.

  C) The police in New York were not very efficient.

  D) The only way for Mr. Spears to support his family was by going to prison again.

  Part II Vocabulary and Structure (20 minutes)

  Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C) and D). Choose the ONE that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  21 The fifth generation computers, with artificial intelligence, _________ and perfected now.

  A) developed B) have developed

  C) are being developed D) will have been developed

  22 This ticket _________ you to a free meal in our new restaurant.

  A) gives B) grants

  C) entitles D) credits

  23 You __________ her in her office last Friday; she's been out of town for two weeks.

  A) needn't have seen B) must have seen

  C) might have seen D) can't have seen

  24 That was so serious a matter that I had no choice but ________ the police.

  A) called in B) calling in

  C) call in D) to call in

  25 She was so ________ in her job that she didn't hear anybody knocking at the door.

  A) attracted B) absorbed

  C) drawn D) concentrated

  26 __________ as it was at such a time, his work attracted much attention.

  A) Being published B) Published

  C) Publishing D) To be published

  27 At first, the speaker was referring to the problem of pollution in the country, but halfway in her speech, she suddenly _________ to another subject.

  A) committed B) switched

  C) favoured D) transmitted

  28 It is politely requested by the hotel management that radios ______ after 11 o'clock at night.

  A) were not played B) not to play

  C) not be played D) did not play

  29 Although I like the appearance of the house, what really made me decide to buy it was the beautiful ______________ through the window.

  A) vision B) look

  C) picture D) view

  30 Cancer is second only __________ heart disease as a cause of death.

  A) of  B) to

  C) with D) from

  31 Despite the wonderful acting and well-developed plot the _________ movie could not hold our attention.

  A) three-hours B) three-hour

  C) three-hours' D) three-hour's

  32 The manager needs an assistant that he can ________ to take care of problems in his absence.

  A) count on B) count in

  C) count up D) count out

  33 The organization had broken no rules, but __________ had it acted responsibly.

  A) neither B) so

  C) either D) both

  34 We gave out a cheer when the red roof of the cottage came __________ view.

  A) from B) in

  C) before D) into

  35 They took ________ measures to prevent poisonous gases from escaping.

  A) fruitful B) beneficial

  C) valid D) effective

  36 Doing your homework is a sure way to improve your test scores, and this is especially true ____________ it comes to classroom tests.

  A) when B) since

  C) before D) after

  37 Careful surveys have indicated that as many as 50 percent of patients do not take drugs ________ directed.

  A) like B) so

  C) which D) as

  38 In developing countries people are ________ into overcrowded cities in great numbers.

  A) breaking B) filling

  C) pouring D) hurrying

  39 It's reported that by the end of this month the output of cement in the factory ________ by  about 10%.

  A) will have risen B) has risen

  C) will be rising D) has been rising

  40 If I had remembered _________ the window, the thief would not have got in.

  A) to close B) closing

  C) to have closed D) having closed

  41 There are other problems which I don't propose to _________ at the moment.

  A) go into B) go around

  C) go for D) go up

  42 Don't get your schedule _________; stay with us in this class.

  A) to change B) changing

  C) changed D) change

  43 It is quite necessary for a qualified teacher to have good manners and _________ knowledge.

  A) extensive B) expansive

  C) intensive D) expensive

  44 Jean doesn't want to work right away because she thinks that if she __________ a job she probably wouldn't be able to see her friends very often.

  A) has to get B) were to get

  C) had got D) could have got

  45 I felt somewhat disappointed and was about to leave, ________ something occurred which attracted my attention.

  A) unless B) until

  C) when D) while

  46 A love marriage, however, does not necessarily ________ much sharing of interests and responsibilities.

  A) take over B) result in

  C) hold on D) keep to

  47 The ability to store knowledge makes computers different form every other machine _______ invented.

  A) ever B) thus

  C) yet D) as

  48 I'm not sure whether I can gain any profit from the investment, so I can't make a(n) ______ promise to help you.

  A) exact B) defined

  C) definite D) sure

  49 I have kept that portrait ____________ I can see it every day, as it always reminds me of my university days in London.

  A) which B) where

  C) whether D) when

  50 The sports meet, originally due to be held last Friday, was finally _______ because of the bad weather.

  A) set off B) broken off

  C) worn off D) called off

  Part III Reading Comprehension (35 minutes)

  Direction: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B) C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Passage One

  Questions 51 to 55 are based on the following passage:

  Space is a dangerous place, not only because of meteors(流星)but also because of rays from the sun and other stars. The atmosphere again acts as our protective blanket on earth. Light gets through, and this is essential for plants to make the food, which we eat. Heat, too, makes our environment endurable. Various kinds of rays come through the air from outer space, but enormous quantities of radiation from the sun are screened off. As soon as men leave the atmosphere they are exposed to this radiation but their spacesuits or the walls of their spacecraft, if they are inside, do prevent a lot of radiation damage.

  Radiation is the greatest known danger to explorers in space. The unit of radiation is called "rem". Scientists have reason to think that a man can put up with far more radiation than 0.1 rem without being damaged; the figure of 60 rems has been agreed on. The trouble is that it is extremely difficult to be sure about radiation damage-a person may feel perfectly well, but the cells of his or her sex organs may be damaged, and this will not be discovered until the birth of deformed(畸形的)children or even grandchildren. Missions of the Apollo flights have had to cross belts of high radiation and, during the outward and return journeys, the Apollo crew accumulated a large amount of rems. So far, no dangerous amounts of radiation have been reported, but the Apollo missions have been quite short. We simply do not know yet how men are going to get on when they spend weeks and months outside the protection of the atmosphere, working in a space laboratory. Drugs might help to decrease the damage done by radiation, but no really effective ones have been found so far.

  51. According to the first paragraph, the atmosphere is essential to man in that ______.

  A) it protects him against the harmful rays from space

  B) it provides sufficient light for plant growth

  C) it supplies the heat necessary for human survival

  D) it screens off the falling meteors

  52. We know from the passage that ________.

  A) exposure to even tiny amounts of radiation is fatal

  B) the effect of exposure to radiation is slow in coming

  C) radiation is avoidable in space exploration

  D) astronauts in spacesuits needn't worry about radiation damage

  53. The harm radiation has done to the Apollo crew members _______.

  A) is insignificant

  B)seems overestimated

  C) is enormous

  D) remains unknown

  54. It can be inferred from the passage that ________.

  A) the Apollo mission was very successful

  B) protection from space radiation is no easy job

  C) astronauts will have deformed children or grandchildren

  D) radiation is not a threat to well-protected space explorers

  55. The best title for this passage would be _______.

  A) The Atmosphere and Our Environment

  B) Research on Radiation

  C) Effects of Space Radiation

  D) Importance Protection Against Radiation

  Passage Two

  Questions 56 to 60 are based on the following passage:

  Taste is such a subjective matter that we don't usually conduct preference tests for food. The most you can say about anyone's preference, is that it's one person's opinion. But because the two big cola(可口可乐)companies-Coca-Cola and Pepsi Cola are marketed so aggressively, we've wondered how big a role taste preference actually plays in brand loyalty. We set up a taste test that challenged people who identified themselves as either Coca-Cola or Pepsi fans: Find your brand in a blind tasting.

  We invited staff volunteers who had a strong liking for either Coca-Cola Classic(传统型)or Pepsi, Diet(低糖的)Coke, or Diet Pepsi. These were people who thought they'd have no trouble telling their brand from the other brand.

  We eventually located 19 regular cola drinkers and 27 diet cola drinkers. Then we fed them four unidentified samples of cola one at a time, regular colas for the one group, diet versions for the other. We asked them to tell us whether each sample was Coke or Pepsi; then we analyzed the records statistically to compare the participants' choices with what mere guess-work could have accomplished.

  Getting all four samples right was a tough test, but not too tough, we thought, for people who believed they could recognize their brand. In the end, only 7 out of 19 regular cola drinkers correctly identified their brand of choice in all four trials. The diet-cola drinkers did a little worse-only 7 of 27 identified all four samples correctly.

  While both groups did better than chance would predict, nearly half the participants in each group made the wrong choice two or more times. Two people go all four samples wrong. Overall, half the participants did about as well on the last round of tasting as on the first, so fatigue, or taste burnout, was not a factor. Our preference test results suggest that only a few Pepsi participants and Coke fans may really be able to tell their favorite brand by taste and price.

  56. According to the passage the preference test was conducted in order to _______.

  A) find out the role taste preference plays in a person's drinking

  B) reveal which cola is more to the liking of the drinkers

  C) show that a person's opinion about taste is mere guess-work

  D) compare the ability of the participants in choosing their drinks

  57. The statistics recorded in the preference tests show ______.

  A) Coca-Cola and Pepsi are people's two most favorite drinks

  B) there is not much difference in taste between Coca-Cola and Pepsi

  C) few people had trouble telling Coca-Cola from Pepsi

  D) people's tastes differ from one another

  58. It is implied in the first paragraph that _______.

  A) the purpose of taste tests is to promote the sale of colas

  B) the improvement of quality is the chief concern of the two cola companies

  C) the competition between the two colas is very strong

  D) blind tasting is necessary for identifying fans

  59. The word "burnout" (Line 4, Para.5) here refers to the state of ______.

  A) being seriously burnt in the skin

  B) being unable to burn for lack of fuel

  C) being badly damaged by fire

  D) being unable to function because of excessive use

  60. The author's purpose in writing this passage is to ______.

  A) show that taste preference is highly subjective

  B) argue that taste testing is an important marketing strategy

  C) emphasize that taste and price are closely related to each other

  D) recommend that blind tasting be introduced in the quality control of colas

  Passage Three

  Questions 61 to 65 are based on the following passage:

  The concept of "environment" is certainly difficult and may even be misunderstood; but we have no handy substitute. It seems simple enough to distinguish between the organism and the surrounding environment and to separate forces acting on an organism into those that are internal and biological and those that are external and environmental. But in actual practice this system breaks down in many ways, because the organism and the environment are constantly interacting so that the environment is modified by the organism and vice versa(反之亦然).

  In the case of man, the difficulties with the environmental concept are even more complicated because we have to deal with man as an animal and with man as a bearer(持有者)of culture. If we look at man as an animal and try to analyze the environmental forces that are acting on the organism, we find that we have to deal with things like climate, soil, plants and such-like factors common to all biological situations; but we also find, always, very important environmental influences that we can only class as "cultural", which modify the physical and biological factors. But man, as we know him, is always a bearer of culture; and if we study human culture, we find that it, in turn, is modified by the environmental factors of climate and geography. We thus easily get into great difficulties from the necessity of viewing culture, at one moment, as a part of the man and, at another moment, as a part of the environment.

  61. Which of the following words can best describe the popular understanding of "environment" as the author sees it?

  A) Elaborate.

  B) Prejudiced.

  C) Faultless.

  D) Oversimplified.

  62. According to the author the concept of "environment" is difficult to explain because _______

  A) it doesn't distinguish between the organism and the environment

  B) it involves both internal and external forces

  C) the organism and the environment influence each other

  D) the relationship between the organism and the environment is unclear

  63. In analyzing the environmental forces acting on man the author suggests that ________.

  A) biological factors are less important to the organism than cultural factors to man

  B) man and other animals are modified equally by the environmental forces

  C) man is modified by the cultural environment as well as by the natural environment

  D) physical and biological factors exert more influence on other organisms than on man

  64. As for culture, the author points out that ________.

  A) it develops side by side with environmental factors

  B) it is also affected by environmental factors

  C) it is generally accepted to be part of the environment

  D) it is a product of man's biological instincts

  65. In this passage, the author is primarily concerned with _______.

  A) the interpretation of the term "environment"

  B) the discussion on organisms and biological environment

  C) the comparison between internal and external factors influencing man

  D) the evaluation of man's influence on culture

  Passage Four

  Questions 66 to 70 are based on the following passage:

  The speaker, a teacher from a community college, addressed a sympathetic audience. Heads nodded in agreement when he said, "High school English teachers are not doing their jobs." He described the inadequacies of his students, all high school graduates who can use language only at a grade 9 level. I was unable to determine from his answers to my questions how this grade 9 level had been established.

  My topic is not standards nor its decline(降低). What the speaker was really saying is that eh is no longer young; he has been teaching for sixteen years, and is able to think and speak like a mature adult.

  My point is that the frequent complaint of one generation about the one immediately following it is inevitable. It is also human nature to look for the reasons for our dissatisfaction. Before English became a school subject in the late nineteenth century, it was difficult to find the target of the blame for language deficiencies(缺陷). But since then, English teachers have been under constant attack.

  The complainers think they have hit upon an original idea. As their own command of the language improves, they notice that young people do not have this same ability. Unaware that their own ability has developed through the years, they assume the new generation of young people must be hopeless in this respect. To the eyes and ears of sensitive adults the language of the young always seems inadequate.

  Since this concern about the decline and fall of the English language is not perceived as a generational phenomenon but rather as something new and peculiar to today's young people, it naturally follows that today's English teachers cannot be doing their jobs. Otherwise, young people would not commit offenses against the language.

  66. The speaker the author mentioned in the passage believed that ________.

  A) the language of the younger generation is usually inferior to that of the older generation

  B) the students had a poor command of English because they didn't work hard enough

  C) he was an excellent language teacher because he had been teaching English for sixteen years

  D) English teachers should be held responsible for the students' poor command of English

  67. In the author's opinion, the speaker _______.

  A) gave a correct judgement of the English level of the students

  B) had exaggerated the language problems of the students

  C) was right in saying that English teachers were not doing their jobs

  D) could think and speak intelligently

  68. The author's attitude towards the speaker's remarks is _______.

  A) neutral

  B) positive

  C) critical

  D) compromising

  69. It can be concluded from the passage that ______.

  A) it is justifiable to include English as a school subject

  B) the author disagrees with the speaker over the standard of English at Grade 9 level

  C) English language teaching is by no means an easy job

  D) Language improvement needs time and effort

  70. In the passage the author argues that ______.

  A) it is unfair to blame the English teachers for the language deficiencies of the students

  B) young people would not commit offences against the language is the teachers did their jobs properly

  C) to eliminate language deficiencies one must have sensitive eyes and ears

  D) to improve the standard of English requires the effort of several generations

  Part IV Translation (15 minutes)

  Directions: In this part, there are five items which you should translate into Chinese, each item consisting of one or two sentences. These sentences are all taken from the Reading Passages you have just read in Part Three of Test Paper One. You are allowed 15 minutes to do the translation. You should refer back to the passages so as to identify their meanings in the context.

  71. (Passage 2, Lines 1-2, Para.5)

  Scientists have reason to think that a man can put up with far more radiation than 0.1 rem without being damaged;

  72. (Passage 2, Lines 1-3, Para.3)

  Them we fed them four unidentified samples of cola on at a time, regular colas for the one group, diet versions for the other.

  73. (Passage 2, Lines 1-2, Para.5)

  While both groups did better than chance would predict, nearly half the participants in each group made the wrong choice two or more times.

  74. (Passage 3, Lines 4-5, Para.2)

  …we find that we have to deal with things like climate, soil, plants, and such-like factors common to all biological situations;

  75. (Passage 4, Lines 1-2, Para.3)

  My point is that the frequent complaint of one generation about the one immediately following it is inevitable.

  Part V Writing (30 minutes)

  Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a composition on the topic The Two-day Weekend. You should write at least 100 words and you should base your composition on the outline (given in Chinese) below:

  1. 双休日给大学生带来的好处。

  2. 双休日可能给大学生带来的问题。

  3. 我应当怎样过好双休日。

  The Two-day Weekend

  [1996年1月大学英语四级考试试题参考答案]

  1. D  2. B  3. C  4. A  5. B 6. B  7. D 8. C 9. B 10. C

  11. A 12. A 13. C 14. D 15. A 16. B 17. D 18. A 19. C 20. D

  21. C 22. C 23. D 24. D 25. B 26. B 27. B 28. C 29. D 30. B

  31. B 32. A 33. A 34. D 35. D 36. A 37. D 38. C 39. A 40. A

  41. A 42. C 43. A 44. B 45. C 46. B 47. A 48. C 49. B 50. D

  51. A 52. B 53. D 54. B 55. C 56. A 57. B 58. C 59. D 60. A

  61. D 62. C 63. C 64. B 65. A 66. D 67. B 68. C 69. D 70. A

  71. 科学家有理由相信,一个人能够承受远远高于0.1雷目(rem)的辐射而不受到伤害。

  72. 然后我们给他们喝4种没有任何标记的可乐,一次一种,一组人喝普通的可乐,另一组喝低糖型的可乐。

  73. 虽然两组做的都比随机猜测的正确度高,仍有约一半的受试者做出了两个或更多的错误选择。

  74. 我们发现我们必须和气候、土壤、植物以及诸如此类的对所有生物环境都很普遍的因素打交道。

  75. 我的观点是一代人经常抱怨下一代人是不可避免的。

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

学员心声

更多>>
学员 kxiwo:
自己估了六级分数,500分左右。外语教育网的老师讲得很好,我自己也很努力,一直坚持按照老师的方法复习。马年即将到来,希望能给我带来好运,顺利通过考试。
学员 doeiia:
虽然今年四级改革,大家都说翻译变难了,但是我依然很有信心。参加了外语教育网的四级课程,翻译题丝毫无压力,老师讲得和考题差不多。感谢老师一路的指引,祝大家新年快乐!
学员 ouemnx:
我报的是外语教育网的四级课程,总体感觉老师讲得还行,课程练习和讲解是按照改革后新题型设置的。开学就出成绩了,祝愿自己闯关成功!
学员 mlbafjlkafmb:
英语四级考试结束了,现在的心情真是复杂。通过短短一个月的学习,我的英语竟然可以提高得这么快。衷心地感谢外语教育网,感谢于兴武、王悦和冉继军老师,是你们让我燃起了英语学习的信心,英语六级考试我也会在网校学习。老师,祝福我吧,我一定会一次通关!
学员 ahogj:
外语教育网真的值得信赖,师资力量强,而且价格实惠。还有20多天就要四级考试啦,老师给我力量!
学员 ahigahe32:
外语教育网于兴武老师讲的英语六级课程生动透彻,深入浅出,让我的英语水平有了很大提高。还有不到一个月英语六级就要考试了,相信在老师的帮助下,加上我的努力,一定可以顺利通过考试。衷心感谢老师,祝您万事顺利!
学员 loiwu:
因为四六级改革了,心里没有底。所以,我跟同学一起报了外语教育网的六级课程,有老师的讲解和答疑,感觉比自学效果好很多,希望成绩出来后我会很happy!
学员 yopdm:
今年学习了外语教育网四级真题精讲课程,于兴武老师讲得很好。个人认为真题对于考试还是有很大帮助的,虽然翻译的题型改变了,但是总体的难度不是很大,感觉考得不错。顺便说一句,今天下午的火车,晚上我就能到家了,在这儿提前祝大家春节快乐!

精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371