移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 四级试题中心 > 正文

1992年6月四级试题及答案

2006-04-28 12:34   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  Part I              Listening Comprehension        (20 minutes)

  Section A

  1. A) The man should stay a little longer.

  B) The man should leave at once.

  C) The man will miss the train.

  D) The man must try to catch the last train.

  2. A) Walking.          B) Boating.          C) Shopping.           D) Driving.

  3. A) Twenty minutes.                          B) Twenty-five minutes.

  C) Fifty minutes.                           D) Fifty-five minutes.

  4. A) Go and buy a new dress.                 B) Try to get some tickets.

  C) Go and see a performance                 D) Do some sewing at home.

  5. A) Do the work for the woman.              B) Take care of the woman.

  C) Work together with the woman.           D) Drive the woman home.

  6. A) The man is showing the woman round the city.

  B) The woman is asking the way.

  C) The man is a stranger to the city.

  D) The two persons are talking about sending letters.

  7. A) Buying a car costs too much.              B) Driving lessons are too expensive.

  C) Taking the bus is more convenient.        D) Driving is too dangerous

  8. A) By twelve o'clock.                       B) By three o'clock.

  C) By nine o' clock.                         D) By two o'clock.

  9. A) She is going to see her uncle there.       B) She has a relative who once lived there.

  C) She will visit the city soon.               D) She used to have an apartment there.

  10. A) 7:30              B) 8:00              C) 8:30               D) 7:00

  Section B

  Passage One

  Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

  11. A) In green forests.                         B) In the North Pole region.

  C) In the Pacific Ocean.                     D) In dry deserts.

  12. A) Snakes like warmth.                     B) Snakes like to stay in the sun.

  C) Snakes are used to extra-bot weather.     D) Snakes are good swimmers.

  13. A) They are unintelligent.                   B) They are not very intelligent.

  C) They are fairly intelligent.                D) They are very intelligent.

  Passage Two

  Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.

  14. A) He was talking to a policeman.            B) He was making a phone call.

  C) He was watching a film.                  D) He was shopping.

  15. A) Her beautiful figure.                     B) Her unusual height.

  C) Her attractive manners.                   D) Her fashionable handbag.

  16. A) He was arrested by the police.

  B) He was only making a joke.

  C) He had taken the woman's bag by mistake.

  D) He was acting in a film.

  Passage Three

  Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.

  17. A) 6 million dollars.                         B) 25 million dollars.

  C) 70 million dollars.                        D) 400 million dollars.

  18. A) An engine room.                         B) A big kitchen.

  C) A high building.                        D) A great theatre.

  19. A) More than 200.                          B) More than 300.

  C) More than 400.                          D) More than 600.

  20. A) The giant jet will be forced to land.

  B) The giant jet will crash.

  C) The mechanical pilots will do the job.

  D) The engines of the giant jet will stop working.

  Part II              Reading Comprehension        (35 minutes)

  Passage One

  Questions 21 to 25 are based on the following passage:

  Looking back on my childhood. I am convinced that naturalists are born and not made.

  Although we were all brought up in the same way, my brothers and sisters soon abandoned

  their pressed flowers and insects. Unlike them, I had no ear for music and languages. I was

  not an early reader and I could not do mental arithmetic.

  Before world I we spent our summer holidays in Hungary. I have only the dim memory of

  the house we lived in, of my room and my toys. Nor do I recall clearly the large family of

  grandparents, aunts, uncles and cousins who gathered next door. But I do have a crystal-clear

  memory of the dogs, the farm animals, the local birds and, above all the insects.

  I am a naturalist, not a scientist. I have a strong love of the natural world, and my

  enthusiasm has led me into varied investigations. I love discussing my favorite topics and enjoy

  burning the midnight oil while reading about other people' s observations and discoveries. Then

  something happens that brings these observations together in my conscious mind. Suddenly you

  fancy you see the answer to the riddle (谜), because it all seems to fit together. This has

  resulted in my publishing 300 papers and books, which some might honour with the title of

  scientific research.

  But curiosity, a keen eye, a good memory and enjoyment of the animal and plant world do

  not make a scientist: one of the outstanding and essential qualities require is self-discipline,

  quality I lack. A scientist requires not only self-discipline but all training, determination

  and a goal. A scientist up to a point, can be made. A naturalist is born. If you can combine the

  two, you get the best of both worlds.

  21. The first paragraph tells us that the author

  A) was born to a naturalist's family

  B) lost his hearing when he was a child

  C) didn' t like his brothers and sisters

  D) was interested in flowers and insects in his childhood

  22. The author can't remember his relatives clearly because

  A) he didn't live very long with them

  B) he was fully occupied with observing nature

  C) he was too young when he lived with them

  D) the family was extremely large

  23. It can be infrred from the passage that the author was

  A) no more than a born naturalist            B) a naturalist but not a scientist

  C) a scientist as well as a naturalist           D) first of all a scientist

  24. The author says that he is a naturalist rather than a scientist probably because he thinks he

  A) lacks some of the qualities required of a scientist

  B) has a great deal of trouble doing mental arithmetic

  C) just reads about other people's observations and discoveries

  D) comes up with solutions in a most natural way

  25. According to the author, a born naturalist should first of all be

  A) full of ambition                          B) full of enthusiasm

  C) knowledgeable                             D) self-disciplined

  Passage Two

  Questions 26 to 30 are based on the following passage:

  Sporting activities are essentially modified forms of hunting behaviour.  Viewed

  biologically,  the modern footballer is in reality a member of a hunting group. His killing

  weapon has turned into a harmless football and his prey (猎物) into a goalmouth. If his aim is

  accurate and he scores a goal, he enjoys the hunter's triumph of killing his prey.

  To understand how this transformation has taken place we must briefly look back at our

  forefathers. They spent over a million years evolving (进化) as cooperative hunters. Their

  very survival depended on success in the hunting-field. Under this pressure their whole way of

  life, even their bodies, became greatly changed. They became chasers, runners, jumpers,

  aimers, throwers and prey-killers. They cooperated as skillful male-group attackers.

  Then about ten thousand years ago, after this immensely long period of hunting their

  food, they became farmers. Their improved intelligence, so vital to their old hunting life, was

  put to a new use -- that of controlling and domesticating their prey. The hunt became

  suddely out of date. The food was there on the farms, awaiting their needs. The risks and

  uncertainties of the hunt were no longer essential for survival.

  The skills and thirst for hunting remained, however, and demanded new outlets. Hunting

  for sport replaced hunting for necessity. This new activity involved all the original hunting

  sequencer  but the aim of the operation was no longer to avoid starvation.  Instead the

  sportsmen set off to test their skill against prey that were no longer essential to their survival,

  to be sure, the kill may have been eaten, but there were other, much simpler ways of obtaining

  a meaty meal.

  26. The author believes that sporting activities

  A) are forms of biological development        B) are essentially forms of taming the prey

  C) have actually developed from hunting      D) Have changed the ways of hunting

  27. For over a million years, our forefathers were basically

  A) any member of the opposing team         B) the goal-mouth

  C) the goal keeper                           D) the football

  28. For over a million years, our foregathers were basically

  A) co-operating hunters                    , B) successful farmers

  C) runners and jumpers                      D) skillful sportsmen

  29. The word "operation" (Para. 4, Line 4) refers to

  A) domesticating animals                     B) hunting

  C) prey killing                              D) sports activities

  30. Which of the following best summarizes the main idea of the passage?

  A) It is farming that gives human beings enough leisure time for sporting activities.

  B) Farming is very important in human civilization because it saves human beings from

  risks and uncertainties of hunting for survival.

  C) It is hunting that provides human beings with much simpler ways of obtaining meaty

  meals.

  D) Sporting activities satisfy the desire of modern man to exercise hunting skills which his

  forefathers developed for survival.

  Passage Three

  Questions 31 to 35 are based on the following passages:

  The world is known to us through many senses, not just hearing, smell, vision, and at

  close range, touch and taste.

  Our skins let us know whether the air is moist or dry, whether surfaces are wet without

  being sticky or slippery. From the uniformity of slight pressure, we can be aware how deeply a

  finger is thrust into water at body temperature, even if the finger is enclosed in a rubber glove

  that keeps the skin completely dry. Many other animals, with highly sensitive skins, appear to

  be able to learn still more about their environment. Often they do so without employing any of

  the five senses.

  By observing the capabilities of other members of the animal kingdom, we come to realise

  that a human being has far more possibilities than are utilised. We neglect ever so many of our

  senses in concentrating on the five major ones. At the same time, a comparison between

  animals and man draws attention to the limitations of each sense. The part of the spectrum (光

  谱) seen by colour-conscious man as red is non-existent for honey-bees. But a bee can see far

  more in flowers than we, because the ultra-violet (紫外线) to which our eyes are blind is a

  stimulating (刺激的) part of the insect's spectrum, and, for honey-bees at least, constitutes

  a separate colour.

  31. From the passage, we realise that

  A) man possesses as many senses as animals

  B) man possesses a few more senses than animals

  C) man possesses far more senses than the five major ones

  D) man has fully utilised his senses

  32. Which of the following is TRUE?

  A) The honey-bee is blind to red.

  B) Man is more colour-conscious than the honey-bee.

  C) The honey-bee can see far more colours than man.

  D) Man is sensitive to the ultra-violet.

  33. We can realise how deeply a finger is put into water at body temperature

  A) from the sense of direct touch

  B) through skin contact

  C) from the even distribution of pressure

  D) through the difference in temperture

  34. The phrase "sensitive skins" (Para.2 Line 6) most probably means

  A) skins that are sticky or slippery

  B) skins that are delicate

  C) skins that are completely dry

  D) skins that are quick to feel and respond

  35. What is the main idea of the passage?

  A) All senses have their limitations.

  B) Man has not fully utilized all his senses.

  C) Insects are more sensitive to colours than man.

  D) Man is not as good as animals in learning about the environment.

  Passage Four

  Questions 36 to 40 are based on the following passage:

  America is a country on the move. In unheard-of numbers, people of all ages are exercising

  their way to better health. According to the latest figures, 59 percent of American adults

  exercise regularly-up 12 percent from just two years ago and more than double the figure of 25

  years ago. Even non-exercisers believe they would be more attractive and confident if they were

  more active.

  It is hard not to get the message. The virtues of physical fitness are shown on magazine

  covers, postage stamps, and television ads for everything from beauty soaps to travel books.

  Exercise as a part of daily life did not catch on until the late 1960s when research by military

  doctors began to show the health benefits of doing regular physical exercises.  Growing

  publicity (宣传) for races held in American cities helped fuel a strong interest in the ancient

  sport of running. Although running has leveled off in recent years as Americans have discovered

  equally rewarding-and sometimes safer-forms of exercise, such as walking and swimming,

  running, remaing the most popular form of exercise.

  As the popularity of exercise continues to mount, so does scientific evidence of its health

  benefits. The key to fitness is exercising the major muscle groups vigorously (强有力的)

  enough to approximately double the heart rate and keep it doubled for 20 to 30 minutes at a

  time. Doing such physical exercises three times or more a week will produce considerable

  improvements in physical health in about three months.

  36. According to the passage, what was the percentage of American adults doing regular

  physical exercises two years ago?

  A) About 70%      B) Almost 50%        C) Nearly 60%    D) More than 12%

  37. A growing interest in sports developed after

  A) research showed their health benefits

  B) people got the message from magazine covers and postage stamps

  C) scientific evidence of health benefits was shown on TV ads

  D) an increasing number of races were held in American cities

  38. Which of the following is colsest in meaning to the phrase "leveled off" (Para. 2, Line 8)?

  A) "become very popular"

  B) "stopped being popular"

  C) "stopped increasing in popularity"

  D) "reached its lowest level in popularity"

  39. It can be learnt from the passage that the health benefits of exercise

  A) are yet to be proved                      B) are to be further studied

  C) are self-evident                           D) are supported by scientific evidence

  40. Which of the following would be the best TITLE for the passage?

  A) Exercise-The Road to Health.

  B) Different Forms of Exercise.

  C) Scientific Evidence of Health Benefits.

  D) Running      A Popular Form of Sport.

  Part III             Vocabulary and Structure        (20 minutes)

  41. Language has always been —— as the phrase goes —— the mirror to society. English is no ______

  A) explanation        B) excuse            C) exception           D) expectation

  42. An investigation was made into the accident,  ______  fifty people were killed.

  A) for that           B) where            C) when              D) in which

  43. Some confusion has ______   about who can join the association.

  A) arisen             B) lifted             C) raised               D) retained

  44. It was unwise of him to  ______  the unreliable data in his speech.

  A) add to            B) refer to           C) keep to            D) point to

  45. The money will be used to keep a space vehicle on the moon busy ______ back to the

  earth photographs and other information about the surface of the moon.

  A) to send            B) being sent        ,C) to be sent           D) sending

  46. The ceremony was not for the ______of the dead, but for the comfort of the living.

  A) purpose            B) sake              C) respect        D) impression

  47. Even if I had known her address, I ______ time to write to her.

  A) can not have had                          B) will not have had

  C) must not have had                       D) might not have had

  48. It suddenly occurred to Anne that money couldn' t  ______ all that Bob had suffered in

  the past five years.

  A) make up for                             B) make out

  C) live up to                                D) live through

  49. I think the Red Team will win the final game; it's ______that they will.

  A) almost surely                            B) rather possibly

  C) very likely                               D) quite certainly

  50. Television was not invented by any one person  ______ into being overnight.

  A) Nor has it sprung                         B) Nor does it spring

  C) Nor did it spring                         D) Nor can it spring

  51. She accused the man ______ breaking into her house.

  A) of                 B) for                C) at                  D) with

  52. He often stopped at the sound of his own steps and was afraid to look ______

  shoulder.

  A) over               B) back              C) round              D) beyond

  53. Go straight into the cave and find out what's in there,  ______?

  A) don't you          B) do you           C) will you            D) can you

  54. The persons that have the greatest influence  ______ children are their teachers.

  A) in                 B) on                C) for                 D) to

  55. Cambridge has announced plans to establish a business school  ______ the master's

  degree in business administration.

  A) representing        B) presenting         C) offering             D) supplying

  56. Many Europeans ______  the continent of Africa in the 19th century.

  A) exploded           B) explored           C) exposed             D) expanded

  57. The police are ______ the records of all those involved in the crime.

  A) looking into        B) looking after      C) looking out         D) looking on

  58. Building that railway was very difficult and involved  ______ ten tunnels.

  A) dig                B) having dug        C) to have dug         D) digging

  59.  ______ with the picture. Mary tore it to pieces.

  A) Dissatisfying thoroughly                 B) Being thoroughly dissatisfied

  C) To dissatisfy thoroughly                 D) To be thoroughly dissatisfied

  60. ______ you are familiar with the author' s ideas, try reading all the sections as quickly as

  you possibly can.

  A) As long as         B) Ever since        C) So that            D) Now that

  61. ______ its hot sun and beautiful beaches. Hawaii is a fine place to live in or to visit.

  A) As                B) With             C) From              D) For

  62. Bob's leg got hurt ______the Purple Mountains.

  A) while he is climbing up                   B) while we were climbing up

  C) while we climbed up                      D) while he climbed up

  63. There are certain ______  when you must interrupt people who are in the middle of doing

  something.

  A) conditions          B) situations         C) occasions           D) environments

  64. The time is not far away  ______  modern communications will become widespread in

  china's vast countryside,

  A) when              B) as                C) until               D) before

  65. It was proposed that the matter ______ discussed at the next meeting.

  A) will be             B) has               C) be                  D) would be

  66. He didn't go to the party, but he does wish he ______there.

  A) would be                                B) has been

  C) would have been                         D) had been

  67. Pick me up at 8 o' clock. I ______  my hath by then.

  A) may have                                  B) will be having

  C) can have had                             D) will have had

  68. She was so angry that she felt like ______ something at him.

  A) to throw                                 B) to have thrown

  C) throwing                                 D) having thrown

  69. You should hire a more  ______ manager than the one you currently have.

  A) sufficient          B) effective          C) respective          D) efficient

  70. Pupils who pass the test will be ______ to the next grade.

  A) promoted          B) proceeded         C) progressed          D) proposed

  Part 1V                      Close                 (15 minutes)

  What do we mean by a perfect English

  pronunciation? In one   71   there are as many       71. A) meaning       B) case

  different kinds of English as there are speakers           C) sense          D) situation

  of it.   72   two speakers speak in exactly the      72. A) Not           B) None

  C) No            D) Nor

  same   73  , we can always hear differences       73. A) way           ]3) form

  C) sort          D) type

  74   them, and the pronunciation of English       74. A) from           B) among

  C) of             D) between

  75    a great deal in different geographical       75. A) varies          B) changes

  C) shifts         D) alters

  76  . How do we decide what sort of English       76. A) parts          B) areas

  C) countries       D) spaces

  to use as a   77   This is not a question that       77. A) direction       B) model

  C) symbol        D) guide

  can be   78   in the same. Way for all foreign       78. A) given          B) responded

  C) answered      D) satisfied

  learners of English   79   you live in a part of       79. A) Because        B) When

  C) Whether       D) If

  the world,   80   India or West Africa, where       80. A) like            B) in

  C) as             D) near

  there is a long   81   of speaking English for        81. A) tradition       B) use

  general communication purposes,  you should           C) custom         D) habit

  82    to  acquire  a  good  variety  of  the      82. A)propose        B) aim

  C) select          D) tend

  pronunciation of this area. It would be a   83         83. A) fashion        B) nonsense

  in these circumstances to use as a model BBC           C) mistake        D) possibility

  English or   84   of the sort. On the other         84. A) everything     B) nothing

  C) things         D) anything

  hand, if you live in a country   85   there is no       85. A) that           B) where

  C) which         D) wherever

  traditional use of English, you must take  86        86. A) as            B) with

  C) on            D) to

  your  model  some  form  of    87    English       87. A)practical       B) domestic

  C) new           D) native

  pronunciation. It does not   88   very much       88. A) care           B) affect

  C) matter        D) trouble

  which form you choose. The most   89   way       89. A) sensitive       B) effective

  is to take as your model the tort of English you           C) ordinary       D) careful

  can  90   most often.                              90. A) listen          B) find

  C) notice          D) hear

  Part V                     Writing                (30 minutes)

  Directions: For this part, you are allowed30 minutes to write a composition based on, the

  following two questions:

  1.你在英语学习中有哪些困难?

  2.你是如何克服这些困难的?

  Your composition should be no less than 100 words. Write this composition on the

  Answer Sheet. Remember to write it clearly.

  How I Overcame my Difficulties in Learning English

  [1992年6月大学英语四级考试试题参考答案]

  1. B  2. C  3. C  4. A  5. B  6. D  7. C  8. D  9. A  10. D

  11. D 12. B 13. D 14. A 15. A 16. B 17. B 18. C 19. C 20. A

  21. A 22. D 23. C 24. B 25. D 26. B 27. C 28. B 29. B 30. D

  31. A 32. B 33. D 34. A 35. C 36. C 37. A 38. D 39. C 40. B

  41. D 42. A 43. D 44. A 45. B 46. C 47. C 48. C 49. B 50. A

  51. C 52. C 53. B 54. D 55. B 56. D 57. C 58. B 59. C 60. A

  61. D 62. D 63. A 64. B 65. D 66. A 67. A 68. B 69. C 70. C

  71. B 72. B 73. D 74. A 75. B 76. A 77. D 78. D 79. C 80. C

  81. C 82. D 83. A 84. C 85. A 86. D 87. C 88. D 89. A 90. B

  上一篇:  1994年1月四级试题及答案

  下一篇:  1993年6月四级考试及答案

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

网校介绍

更多>>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371