移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 六级试题中心 > 正文

1993年6月六级试题及答案

2006-04-28 11:38   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  Part I             Listening Comprehension        (20 minutes)

  Section A

  1. A) No, it's open only to teachers and postgraduates.

  B) Yes, he can study there if he is writing a research paper.

  C) Yes, because he is a senior student.

  D) Yes, but he needs the approval by his professor.

  2. A) It was pretty good.                   B) It was rather dull.

  C) It was not well organized.            D) It was attended by many people.

  3. A) The effects of the flood.             B) The heroic fight against a flood.

  C) The cause of the flood.               D) Floods of the past twenty years.

  4. A) They were both busy doing their own work.

  B) They waited for each other at different places.

  C) They went to the street comer at different times.

  D) The man went to the concert but the woman didn' t.

  5. A) The air is polluted.                   B) The people there are terrible.

  C) It's too windy.                     D) The beaches are dirty.

  6. A) In Mexico.       B) In California.     C) In the city.     D) In New Mexico.

  7. A) The woman blames the man for his absence.

  B) The woman thinks that everything was all right.

  C) The woman thanks the man for his efforts.

  D) The woman doesn't think it was the man's fault.

  8. A) He has too many dreams.              B) He likes to sleep.

  C) He doesn't put his ideas into practice.  D) He doesn't have very many ideas.

  9. A) Getting extra credits.

  B) The requirements of an M.A. thesis.

  C) The credit hours required for an M.A. degree.

  D) Taking more selected courses.

  10. A) They get a bargain right away.

  B) They have a look at the advertisement.

  C) They throw away their TV set.

  D) They go and buy a big TV set.

  Section B

  Passage One

  Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

  11. A) Because many people don't know how to behave in social situations.

  B) Because most people are shy by nature.

  C) Nobody will laugh at you for being shy.

  D) Shyness is difficult to overcome.

  12. A) By prediction.                        B) By recording.

  C) By observation.                       D) By examination.

  13. A) To observe people's attitude towards strangers.

  B) To see how people get along with their friends.

  C) To test people's behaviour in social life.

  D) To find out how shy people are.

  Passage Two

  Questions 14 to 17 are based on the passage you have just heard.

  14. A) A housewife.     B) A singer.       C) A teacher;     D) A musician.

  15. A) The violin was too expensive.

  B) She was too young to play the violin.

  C) The violin was too big for her.

  D) Her mother wanted her to play the piano.

  16. A) To play the violin once again.        B) To go to the United States.

  C) To accept a full scholarship.          D) To make a tape recording.

  17. A) To live a more comfortable life.      B) To give performances.

  C) To be a pupil of a famous violinist.   D) To enter a famous university.

  Passage Three

  Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.

  18. A) Because they have had little exposure to high level of sounds.

  B) Because they suffer from hearing loss.

  C) Because they don't know how to operate stereo systems.

  D) Because they are not sound engineers.

  19. A) A year ago.                         B) A decade ago.

  C) Three years ago.                      D) Five years ago.

  20. A) Providing a warning light when the sound is too loud.

  B) Producing more personal stereo systems.

  C) Restricting the use of personal stereos.

  D) Setting up a standardized hearing test.

  Part II              Reading Comprehension         (35 minutes)

  Passage One

  Questions 21 to 25 are based on the following passage:

  "There is a senseless notion that children grow up and leave home when they' re 18, and

  the truth is far from that, "says sociologist Larry Bumpass of the University of Wisconsin. Today, unexpected numbers of young adults are living with their parents. "There is a major shift in

  the middle class, "declares sociologist Allan Schnaiberg of Northwestern University, whose son,

  19, moved back in after an absence of eight months.

  Analysts cite a variety of reasons for this return to the next. The marriage age is rising, a

  condition that makes home and its pleasantness particularly attractive to young peopole. A high

  divorce rate and a declining remarriage rate are sending economically pressed and emotionally

  hurt survivors back to parental shelters. For some, the expense of an away - from - home college

  education has become so excessively great that many students now attend local schools. Even after graduation, young people find their wings clipped by skyrocketing housing costs.

  Living at home, says Knighton, a school teacher, continues to give her security and moral

  support. Her mother agreed, "It' s ridiculous for the kids to pay all that money for rent. It

  makes sense for kids to stay at home. "But sharing the family home requires adjustments for all.

  There are the hassles over bathrooms, telephones and privacy. Some families, however, manage

  the delicate balancing act. But for others, it proves too difficult. Michelle Del Turco, 24, has been

  home three times- and left three times. "What I considered a social drink, my dad considered

  an alcohol problem," she explains. "He never liked anyone I dated, so I either had to hide away

  or meet them at friends' houses."

  Just how long should adult children live with their parents before moving on? Most psychologists feel lengthy homecomings are a mistake. Children, struggling to establish separate identities, can end up with "a sense of inadequacy, defeat and failure." And aging parents, who

  should be enjoying some financial and personal freedom, find themselves stuck with responsibilities. Many agree that brief visits, however, can work beneficially.

  21. There was apparently a trend in the U. S.

  A) for young adults to leave their parents and live independently

  B) for middle class young adults to stay with their parents

  C) for married young adults to move back home after a lengthy absence

  D) for young adults to get jobs nearby in order to live with their parents

  22. Which of the following does not account for young adults returning to the nest?

  A) Young adults find housing costs too high.

  B) Young adults are psychologically and intellectually immature.

  C) Young adults seek parental comfort and moral support.

  D) Quite a number of young adults attend local schools.

  23. One of the disadvantages of young adults returning to stay with their parents is that

  A) there will inevitably be inconveniences in everyday life

  B) the parents have to spend more money keeping a bigger family going

  C) the young adults tend to be overprotected by their parents

  D) public opinion is against young adults staying with their parents

  24. The word "hassles" in the passage (Line 4, Para. 3) probably means

  A) agreements      B) worries         C) disadvantages  D) quarrels

  25. According to the passage what is the best for both parents and children?

  A) They should adjust themselves to sharing the family expenses.

  B) Children should leave their parents when they are grown- up.

  C) Adult children should visit their parents from time to time.

  D) Parents should support their adult children when they are in trouble.

  Passage Two

  Questions 26 to 30 are based on the following passage:

  The word conservation has a thrifty(节俭) meaning. To conserve is to save and protect, to

  leave what we ourselves enjoy in such good condition that others may also share the enjoyment.

  Our forefathers had no idea that human population would increase faster than the supplies of

  raw materials; most of them, even until very recently, had the foolish idea that the treasures

  were "limitless" and "inexhaustible". Most of the citizens of earlier generations knew little or

  nothing about the complicated and delicate system that runs all through nature, and which

  means that , as in a living body, an unhealthy condition of one part will sooner or later be harmful to all the others.

  Fifty year ago nature study was not part of the school work; scientific forestry was a new

  Idea; timber was still cheap Because it could be brought in any quantity from distant woodlands;

  soil destruction and river floods were not national problems; nobody had yet studied long- term

  climatic cycles in relation to proper land use; even the word "conservation" had nothing of the

  meaning that it has for us today.

  For the sake of ourselves and those who will come after us, we must now set about repairing the mistakes of our forefathers. Conservation should, therefore, be made a part of everyone'

  s daily life. To know about the water table(水位) in the ground is just as important to us as a

  knowledge of the basic arithmetic formulas. We need to know why all watersheds (上游源头森

  林地带集水区) need the protection of plant life and why the running current of streams and

  rivers must Be made to yield their full benefit to the soil before they finally escape to the sea. We

  need to be taught the duty of planting trees as well as of cutting them. We need to know the

  importance of big, mature trees, because living space for most of man' s fellow creatures on this

  planet is figured not only in square measure of surface but also in cubic volume above the earth.

  In brief, it should be our goal to restore as much of the original beauty of nature as we can.

  26. The author's attitude towards the current situation in the exploitation of natural resources

  is

  A) positive          B) neutral         C) suspicious     D) critical

  27. According to the author, the greatest mistake of our forefathers was that

  A) they had no idea about scientific forestry

  B) they had little or no sense of environmental protection

  C) they were not aware of the significance of nature study

  D) they had no idea of how to make good use of raw materials

  28. It can be inferred from the passage that earlier generations didn't realize

  A) the interdependence of water, soil, and living things

  B) the importance of the proper land use

  C) the harmfulness of soil destruction and river floods

  D) the extraordinary rapid growth of population

  29. With a view to correcting the mistakes of our forefathers, the author suggests that

  A) we plant more trees

  B) we be taught environmental science, as well as the science of plants

  C) environmental education be directed toward everyone

  D) we return to nature

  30. What does the author imply by saying "living space ——' is figured -" also in cubic volume

  above the earth" (Lines 8 - 9, Para. 3) ?

  A) Our living space on the earth is getting smaller and smaller.

  B) Our living space should be measured in cubic volume.

  C) We need to take some measures to protect space.

  D) We must create better living conditions for both birds and animals.

  Passage Three

  Questions 31 to 35 are based on the following passage:

  Judging from recent surveys, most experts in sleep behavior agree that there is virtually an

  epidemic(流行病) of sleepiness in the nation. "I can't think of a single study that hasn't

  found Americans getting less sleep than they ought to," says Dr. David. Even people who think

  they are sleeping enough would probably be better off with more rest.

  The beginning of our sleep - deficit (睡眠不足) crisis can be traced to the invention of the

  light bulb a century ago. From diary entries and other personal accounts from the 18th and 19th

  centuries sleep scientists have reached the conclusion that the average person used to sleep

  about 9.5 hours a night. "The best sleep habits once were forced on us, when we had nothing to

  do in the evening down on the farm, and it was dark. "By the 1950s and 1960s, that sleep

  schedule had been reduced dramatically, to between 7.5 and eight hours, and most people had

  to wake to an alarm clock. "People cheat on their sleep, and they don't even realize they' re doing it, "says Dr. David. "They think they' re okay because they can get by on 6.5 hours, when

  they really need 7.5, eight or even more to feel ideally vigorous."

  Perhaps the most merciless robber of sleep, researchers say, is the complexity of the day.

  Whenever pressures from work, family, friends and community mount, many people consider

  sleep the least expensive item on his programme. "In our society, you' re considered dynamic if

  you say you only need 5.5 hours' sleep. If you've got to get 8.5 hours, people think you lack

  drive and ambition."

  To determine the consequnces of sleep deficit, researchers have put subjects through a set

  of psychological and performance tests requiring them, for instance, to add columns of numbers

  or recall a passage read to them only minutes earlier. "We' ye found that if you' re in sleep

  deficit, performance suffers, "says Dr. David. "Short - term memory is weakened, as are abilities

  to make decisions and to concentrate."

  31. People in the 18th and 19th centuries used to sleep about 9.5 hours a night because they

  had

  A) no drive and ambition                B) no electric lighting

  C) the best sleep habits                 D) nothing to do in the evening

  32. According to Dr. David, Americans

  A) are ideally vigorous even under the pressure of life

  B) often neglect the consequences of sleep deficit

  C) do not know how to relax themselves properly

  D) can get by on 6.5 hours of sleep

  33. Many Americans believe that __

  A) sleep is the first thing that can be sacrificed when one is busy

  B) they need more sleep to cope with the complexities of everyday life

  C) to sleep is something one can do at any time of the day

  D) enough sleep promotes people's drive and ambition

  34. The word "subjects" (Line 1, Para.4)refers to

  A) the performance tests used in the study of sleep deficit

  B) special branches of knowledge that are being studied

  C) people whose behavior or reactions are being studied

  D) the psychological consequences of sleep deficit

  35. It can be concluded from the passage that one should sleep as many hours as is necessary to

  A) improve one's memory dramatically

  B) by considered dynamic by other people

  C) maintain one's daily schedule

  D) feel energetic and perform adequately

  Passage Four

  Questions 36 to 40 are based on the following passage:

  The concept of personal choice in relation to health behaviors is an important one. An estimated 90 percent of all illnesses may be preventable if individuals would make sound personal

  health choices based upon current medical knowledge. We all enjoy our freedom of choice and do

  not like to see it restricted when it is within the legal and moral boundaries of society. The

  structure of American society allows us to make almost all our own personal decisions that may

  concern our health. If we so desire, we can smoke, drink excessively, refuse to wear seat belts,

  eat whatever foods we want, and live a completely sedentary life - style without any exercise.

  The freedom to make such personal decisions is a fundamental aspect of our society, although

  the wisdom of these decisions can be questioned. Personal choices relative to health often cause a

  difficulty. As one example, a teenager may know the facts relative to smoking cigarettes and

  health but may be pressured by friends into believing it is the socially accepted thing to do.

  A multitude of factors, both inherited and environmental, influence the development of

  health - related behaviors, and it is beyond the scope of this text to discuss all these factors as

  they may affect any given individual. However, the decision to adopt a particular health- related

  behavior is usually one of personal choice. There are healthy choices and there are unhealthy

  choices. In discussing the morals of personal choice, Fries and Crapo drew a comparison. They

  suggest that to knowingly give oneself over to a behavior that has a statistical probability of

  shortening life is similar to attempting suicide. Thus, for those individuals who are interested in

  preserving both the quality and quantity of life, personal health choices should reflect those behaviors that are associated with a statistical probability of increased vitality and longevity.

  36. The concept of personal choice concerning health is important because

  A) personal health choices help cure most illnesses

  B) it helps raise the level of our medical knowledge

  C) it is essential to personal freedom in American society

  D) wrong decisions could lead to poor health

  37. To "live a completely sedentary life - style" (Line 7, Para. 1 ) in the passage means

  A) to "live an inactive life"

  B) to "live a decent life"

  C) to "live a life with complete freedom"

  D) to "live a life of vice"

  38. Sound personal health choice is often difficult to make because

  A) current medical knowledge is still insufficient

  B) there are many factors influencing our decisions

  C) few people are willing to trade the quality of life for the quantity of life

  D) people are usually influenced by the behavior of their friends

  39. To knowingly allow oneself to pursue unhealthy habits is compared by Fries and Crapo to

  A) improving the quality of one's life

  B) limiting one's personal health choice

  C) deliberately ending one's life

  D) breaking the rules of social behavior

  40. According to Fries and Crapo sound health choices should be based on

  A) personal decisions                    B) society's laws

  C) statistical evidence                   D) friends' opinions

  Part III             Vocabulary and Structure        (20 minutes)

  41. The company ______a rise in salary for ages, but nothing has happened yet.

  A) is promised                          B) has been promising

  C) is promising                         D) promised

  42. The doctor was asked to go back to the hospital because of ______ case.

  A) an operation     B) an emergency   C) a treatment    D) an incident

  43. Life is a candle ______ to burn ever brighter.

  A) being meant     B) meaning        C) to mean       D) meant

  44. Mrs. I,ackey was awakened by the ringing of the bedside phone 12 hours after her husband's boat had been ______

  A) wrecked          B) collapsed        C) decayed        D) fired

  45. No one needs to feel awkward in  ______ his own customs.

  A) pursuing         B) following       C) chasing        D) seeking

  46. It's time  ______  about the traffic problem downtown.

  A) something was done                 B) everything is done

  C) anything will be done                D) nothing to be done

  47. When they had finished playing, the children were made to  ______ all the toys they had

  taken out.

  A) put off          B) put out        C) put up        D) put away

  48. There is an undesirable  ______  nowadays to make films showing violence.

  A) direction         B) tradition        C) phenomenon   D) trend

  49. My father did not go to New York; the doctor suggested that he  ______ there.

  A) not to go        B) hadn't gone    C) not go        D) wouldn't go

  50. Most people who travel in the course of their work are given traveling ______

  A) income           B) allowances      C) wages         D) pay

  51. He failed to supply the facts relevant  ______ the case in question.

  A) for              B) with           C) to            D) of

  52. Young people's social environment has a  ______effect on their academic progress.

  A) gross            B) solid            C) complete      D) profound

  53. In Britain, and on the Continent too, the Japanese are sometimes viewed  ______a  threat

  to domestic industries.

  A) like            B) with          C) for          D) as

  54. The service operates 36 libraries throughout the country, while six ______ libraries

  specially serve the countryside.

  A) mobile          B) drifting        C) shifting       D) rotating

  55. Physics is the present - day equivalent of  ______ used to be called natural philosophy,

  from which most of present - day science arose.

  A) that             B) all             C) which        D) what

  56. Before he started work, I asked the builder to give me an  ______ of the cost of repairing

  the roof.

  A) assessment       B) estimate        C) announcement D) evaluation

  57. We often advise him not to drink more wine ______is good for his health.

  A) as              B) than          C) that          D) but

  58. When Jack was eighteen he______going around with a strange set of people and staying  out very late.

  A) took to         B) took for       C) took up       D) took on

  59. Although not an economist himself, Dr. Smith has long been a severe critic of the

  government' s   ______  policies.

  A) economical       B) economy        C) economic      D) economics

  60. We grow all our own fruit and vegetables,  ____   saves money, of course.

  A) which           B) as             C) that          D) what

  61. It is rather  ____ that we still do not know how many species there are in the world to-

  day.

  A) misleading       B) embarrassing   C) boring        D) demanding

  62. ____   is the center of our planetary system was a difficult concept to grasp in the Mid-

  dle Ages.

  A) It is the sun and not the earth       B) Being the sun and not the earth

  C) The sun and not the earth           D) That the sun and not the earth

  63. A friendship may be  ____ , casual, situational or deep and lasting.

  A) identical         B) original         C) superficial     D) critical

  64. Just as the builder is skilled in the handling of his bricks,  v  the experienced writer

  is skilled in the handling of his words.

  A) as              B) thus           C) so            D) like

  65. A good teacher must know how to  ____ his ideas.

  A) convey           B) display         C) consult        D) confront

  66. I'd rather you  ____  those important documents with you.

  A) don't take      B) didn't take     C) won't take    D) not take

  67. To call the music of another music-culture "primitive" is   ____  one's own standards

  on a group that does not recognise them.

  A) putting          B) emphasizing    C) forcing        D) imposing

  68. The prisoner has been  ____  of many privileges that average citizens enjoy.

  A) ensured          B) informed        C) deprived       D) convinced

  69. Every camera we sell comes with a two- year ____

  A) guarantee        B) safety          C) confirmation   D) conservation

  70. While in London, we paid a visit to the hospital founded ____   the nurse Florence

  Nightingale.

  A) in line with      B) in favour of     C) in honour of   D) in place of

  Part IV                 Error Correction            (15 minutes)

  Living is risky. Crossing the road, driving a car, flying,

  swallowing an aspirin tablet or eating a chickert sandwich-

  they can all be fatal. Clearly some risks worth taking, especially       71.

  when the rewards are high: a man surrounded by flames and

  smoke generally considers that jumping out of a second- floor

  window is an acceptable risk to save its life. But in medicine a        72.

  few procedures, drugs , operations or tests are really a matter of       73.

  life and death.  There may be sound medicine reasons for       74.

  accepting electrical shock treatment, but such reasons are totally

  dependent in the balance of risks and benefits for the patients.        75.

  Surgery for cancer may cure or prolong a life, but the removal

  of tonsils(扁桃体) cannot save anything a sore throat. Blood       76.

  pressure drugs definitely help some people live after a heart

  attack, but these same drugs may be both necessary and harmful       77.

  for those with only mild blood pressure problems.

  Deciding how much discomfort and risk we are preparing        78.

  to put up with in the name of better health is a high personal       79.

  matter, not a decision we should remain to doctors alone.                80.

  [1993年6月大学英语六级考试试题参考答案]

  1. D  2. C  3. A  4. B  5. A  6. B  7. A  8. C  9. C  10. B

  11. B 12. C 13. D 14. D 15. A 16. D 17. C 18. B 19. D 20. A

  21. A 22. B 23. A 24. D 25. C 26. D 27. B 28. A 29. C 30. D

  31. B 32. B 33. A 34. C 35. D 36. D 37. A 38. B 39. C 40. C

  41. B 42. B 43. D 44. A 45. B 46. A 47. D 48. D 49. C 50. B

  51. C 52. D 53. D 54. A 55. D 56. B 57. B 58. A 59. C 60. A

  61. B 62. D 63. C 64. C 65. A 66. B 67. D 68. C 69. A 70. C

  71. (worth) ? are (worth) 72. its ? his

  73. a (few) ? / (few) 74. medicine ? medical

  75. in ? upon/on 76. (anything) ? (anything) but / except

  77. necessary ? unnecessary/useless 78. preparing ? prepared/ ready / willing

  79. high ? highly 80. remain ? leave

  上一篇:  1995年1月六级试题及答案

  下一篇:  1994年1月六级试题及答案

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

网校介绍

更多>>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371