移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 六级试题中心 > 正文

1994年1月六级试题及答案

2006-04-28 11:28   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  Part I              Listening Comprehension        (20 minutes)

  Section A

  1. A) At home.     B) In a phone box.     C) In her office.     D) In a friend's house.

  2. A) On the west side of a square.         B) At the end of a street.

  C) To the east of the traffic light.        D) On the east side of a square.

  3. A) She has to change the time for the trip.

  B) She hasn't decided where to go next month.

  C) She can't afford the time for the trip.

  D) She will manage to leave this month.

  4. A) The apartment is better furnished.

  B) She prefers to live in a quiet place.

  C) It's less expensive to live in an apartment.

  D) She finds her roommates difficult to get along with.

  5. A) In a hospital.                        B) In a library.

  C) In a travel agency.                   D) In a restaurant.

  6. A) Customer and salesperson.            B) Teacher and student.

  C) Boss and secretary.                   D) Guest and waitress.

  7. A) He didn't buy anything.              B) He got rome medicine for his foot.

  C) He was sick and could't go shopping. D) He bought everything except the football.

  8. A) Teachers like Professor Janson are rare.

  B) Professor Janson has won a million dollars.

  C) Professoor Janson is likely to be teaching at that school.

  D) There are many teachers as good as Professor Janson.

  9. A) She didn't know her daughter could sing so well.

  B) She sings better than her daughter.

  C) She doesn't like her daughter.

  D) She herself doesn't have a good voice.

  10. A) He finds history books difficult to understand.

  B) He has to read a lot of history books.

  C) He doesn't like the history course.

  D) He has lost his history book.

  Section B

  Passage One

  Questions 11 to 14 are based on the passage you have just heard.

  11. A) At night.                          B) At noon.

  C) In the morning.                      D) In the afternoon.

  12. A) About Germans on strike.            B) About a new- type airplane.

  C) About an air crash.                   D) About rescue workers in UK Motors.

  13. A) They wanted higher pay.

  B) They wanted fewer working hours.

  C) They wanted better working conditions.

  D) They wanted an annual three-week holiday.

  14. A) Rainy.      B) Warm.             C) Cold.            D) Changeable.

  Passage Two

  Questions 15 to 17 are based on the passage you have just heard.

  15. A) He has always lived in America.

  B) He has been in America for three years.

  C) He visited America three years ago.

  D) He has come to America to do research on advertising.

  16. A) There were far more advertisements there than he had expected.

  B) The advertisements there were well designed.

  C) The advertisements there were creative and necessary.

  D) He found the advertisements there difficult to understand.

  17. A) Be more careful about what they advertise.

  B) Spend less money on advertising.

  C) Advertise more for their products.

  D) Use new advertising techniques.

  Passage Three

  Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.

  18. A) He is always in a hurry.

  B) He is quick in making decisions.

  C) He is always the first to arrive at the airport.

  D) He usually doesn't get the reward he deserves.

  19. A) He misses his flight.

  B) He can find a good seat.

  C) He leaves the airport first at the end of the trip.

  D) His luggage comes out last.

  20. A) He was told to board the wrong plane.

  B) He was not allowed to board the plane.

  C) He arrived at the airport without a ticket.

  D) He found it difficult to explain why he arrived so early.

  Part II              Reading Comprehension         (35 minutes)

  Passage One

  Questions 21 to 25 are based on the following passage:

  There are desert plants which survive the dry season in the form of inactive seeds. There

  are aim desert insects which survive as inactive larvae (幼虫). In addition, difficult as it is to

  believe, there are desert fish which can survive through years of drought (干旱) in the form of

  inactive eggs. These are the shrimps (小虾) that live in the Mojave Desert, an intensely dry region in the south- west of the United States where shade temperatures of over 50C are often

  recorded.

  The eggs of the Mojave shrimps are the size and have the appearance of grains of sand.

  When sufficient spring rain falls to form a lake, once every two to five years, these eggs hatch

  (孵化). Then the water is soon filled with millions of tiny shrimps about a millmetre long

  which feed on tiny plant and animal organisms which also grow in the temporary desert lake.

  Within a week, the shrimps grow from their original 1 millimetre to a length of about 1.5 centimetres.

  Throughout the time that the shrimps are rapidly maturing, the water in the lake equally

  rapidly evaporates. Therefore, for the shrimps it is a race against time. By the twelfth day, how-

  ever, when they are about 3 centimetre 10ng, hundreds of tiny eggs form on the underbodies of

  the females. Usually by this time, all that remains of the lake is a large, muddy patch of wet

  soil. On the thirteenth day and the next, during the final hours of their brief lives, the shrimps

  lay their eggs in the mud. Then, having ensured that their species will survive, the shrimps die

  as the last of the water evaporates.

  If sufficient rain falls the next year to form another lake, the eggs hatch, and once again the

  shrimps pass rapidly through their cycle of growth, adulthood, egg - laying, and death. Some

  years there is insufficient rain to form a lake: in this case, the eggs will remain dormant for an-

  other year, or even longer if necessary. Very, very occasionally, perhaps twice in a hundred

  years, sufficient rain falls to form a deep lake that lasts a month or more. In this case, the species

  passes through two cycles of growth, egg - laying, and death. Thus, on such occasions, the

  species multiplies considerably, which further ensures its survival.

  21. Which of the following is the MOST distinctive feature of Mojave shrimps?

  A) Their lives are brief.

  B) They feed on plant and animal organisms.

  C) Their eggs can survive years of drought.

  D) They lay their eggs in the mud.

  22. By saying "for the shrimps it is a race against time" (Para. 3, Line 2)the author means

  A) they have to swim fast to avoid danger in the rapidly evaporating lake

  B) they have to swim fast to catch the animal organisms on which they survive

  C) they have to multiply as many as possible within thirteen days

  D) they have to complete their life cycle within a short span of time permitted by the

  environment

  23. The passage mainly deals with

  A) the life span of the Mojave shrimps   B) the survival of desert shrimps

  C) the importance of water to life       D) life in the Mojave Desert

  24. The word "dormant"( Para. 4, Line 3) most probably means

  A) inactive     B) strong              C) alert             D) soft

  25. It may be inferred from the passage that

  A) appearance and size are most important for life to survive in the desert

  B) a species must be able to multiply quickly in order to survive

  C) for some species one life cycle in a year is enough to survive the desert drought

  D) some species develop a unique life pattern to survive in extremely harsh conditions

  Passage Two

  Questions 26 to 30 are based on the following passage:

  Opportunities for rewarding work become fewer for both men and women as they grow

  older. After age 40, job hunting becomes even more difficult. Many workers stay at jobs they are

  too old for rather than face possible rejection. Our youth - oriented, throw - away culture sees

  little value in older people. In writer Lilian Hellman' s words, they have "the wisdom that comes

  with age that we can't make use of."

  Unemployment and economic need for work is higher among older women, especially minorities, than among younger white women. A national council reports these findings: Though

  unemployed longer when seeking work, older women job - hunt harder, hold a job longer with

  less absenteeism (缺勤), perform as well or better, are more reliable, and are more willing to

  learn than men or younger women. Yet many older women earn poor pay and face a future of

  poverty in their retirement years. When "sexism meets ageism, poverty is no longer on the

  doorstep - it moves in," according to Tish Sommers, director of a special study on older women

  for the National Organization for Women.

  Yet a 1981 report on the White Hosuse Conference on Aging shows that as a group, older

  Americans are the "wealthiest, best fed, best housed, healthiest, most self- reliant older population in our history. "This statement is small comfort to those living below the poverty line, but

  it does explode some of the old traditional beliefs and fears. Opportunities for moving in and up

  in a large company may shrink but many older people begin successful small businesses, volunteer in satisfying activities, and stay active for many years. They have few role models because in previous generations the life span was much shorter and expectations of life were fewer. They are ploughing new ground.

  Employers are beginning to recognize that the mature person can bring a great deal of stability and responsibility to a position. One doesn't lose ability and experience on the eve of one'

  s 65th or 70th birthday any more than one grows up instantly at age 21.

  26. After the age of 40, _______

  A) most workers are tired of their present jobs

  B) many workers tend to stick to their present jobs

  C) people find their jobs more rewarding than before

  D) people still wish to hunt for more suitable jobs

  27. From Heilman' s remark, we can see that

  A) full use has been made of the wisdom of older people

  B) the wisdom of older people is not valued by American society

  C) older people are no less intelligent than young people

  D) the wisdom of older people is of great value to American society

  28. Tish Sommers argues that

  A) older women find it hard to escape poverty

  B) older women usually perform better in their jobs

  C) the major cause of the poverty of older women is sexism

  D) more people have come to believe in sexism and ageism

  29. According to the third paragraph, it can be seen that older Americans

  A) have more job opportunities than young people

  B) live below the poverty line

  C) have new opportunities to remain active in society

  D) no longer believe in the promise of a happy life upon retirement

  30. It can Be concluded from the passage that the writer

  A) calls attention to the living conditions of older Americans

  B) believes that the valus of older people is gaining increasing recognition

  C) attempts to justify the youth - oriented, throw - away culture of the United States

  D) argues people should not retire at the age of 65 or 70

  Passage Three

  Questions 31 to 35 are based on the following passage:

  The most exciting kind of education is also the most personal. Nothing can exceed the joy

  of discovering for yourself something that is important to you!  It may be an idea or a bit of in-

  formation you come across accidentally- or a sudden insight, fitting together pieces of informa-

  tion or working through a problem. Such personal encounters are the "payoff"in education. A

  teacher may direct you to learning and even encourage you in it - but no teacher can make the

  excitement or the joy happen. That's up to you.

  A reaearch paper, assigned in a course and perhaps checked at various stages by an instructor, leads you beyond classrooms, beyond the texts for classes and into a process where the joy of discovery and learning can come to you many times. Preparing the research paper is an active and individual process, and ideal learning process. It provides a stucture within which you can make exciting discoveries, of knowledge and of self, that are Basic to education. But the research paper also gives you a chance to individualize a school assignment, to suit a piece of work to your own interests and abilities, to show others what you can do. Writing a reaearch paper is more than just a classroom exercise. It is an experience in searching out, understanding and synthesizing, which forms the basis of many skills applicable to both academic and nonacademic tasks. It is, in the fullest sense, a discovering, an education. So, to produce a good research paper is both a useful and a thoroughly satisfying experience!

  To some, the thought of having to write an assigned number of pages, often more than ever

  produced before, is disconcerting. To others, the very idea of having to work independently is

  threatening. But there is no need to approach the research paper assignment with anxiety, and

  nobody should view the research paper as an obstacle to overcome. Instead, consider it a goal to

  accomplish, a goal within reach if you use the help this book can give you.

  31. According to the writer, personal discoveries

  A) will give one encouragement and direction

  B) are helpful in finding the right information

  C) are the most valuable part of one's personal education

  D) will help one to successfully complete school assignments

  32. It can be inferred from the passage that writing a research paper gives one chances

  A) to fully develop one's personal abilities

  B) to use the skills learnt in the classroom

  C) to prove that one is a productive writer

  D) to demonstrate how well one can accomplish school assignment

  33. From the context, the word "disconecrting" (Para. 3, Line 2) most probably means

  A) misleading  B) embarrassing       C) stimulating      D) upsetting

  34. The writer argues in the passage that

  A) one should explore new areas in research

  B) one should trust one's own ability to meet course requirements

  C) one should consider research paper writing a pleasure, not a burden

  D) one should use all one's knowledge and skills when doing research

  35. What will probably follow this passage?

  A) How to write a research paper.

  B) The importance of research in education.

  C) How to make new discoveries for oneself.

  D) The skill of putting pieces of information together.

  Passage Four

  Questions 36 to 40 are based on the following passage:

  In our culture, the sources of what we call a sense of "mastery" - feeling important and

  worthwhile - and the sources of what we call a sense of "pleasure" - finding life enjoyable - are

  not always identical. Women often are told "You can' t have it all. "Sometimes what the speaker

  really is saying is: "You chose a career, so you can' t expect to have closer relationships or a

  happy family life. "or "You have a wonderful husband and children - what' s all this about

  wanting a career?" But women need to understand and develop both aspects of well - being, if

  they are to feel good about themselves.

  Our study shows that, for women, well - being has two dimensions. One is mastery, which

  includes self- esteem (自尊), a sense of control over your life, and low levels of anxiety and depression. Mastery is closely related to the "doing" side of life, to work and activity. Pleasure is

  the other dimension, and it is composed of happiness, satisfaction and optimism (乐观). It is

  tied more closely to the "feeling" side of life. The two are independent of each other. A woman

  could be high in mastery and low in pleasure, and vice versa. For example, a woman who has a

  good job, but whose mother has just died, might be feeling very good about herself and in control of her work life, but the pleasure side could be damaged for a time.

  The concepts of mastery and pleasure can help us identify the sources of well - being for

  women, and remedy past mistakes. In the past, women were encouraged to look only at the feeling side of life as the source of all well - being. But we know that both mastery and pleasure are

  critical. And mastery seems to be achieved largely through work. In our study, all the groups of

  employed women rated signficantly higher in mastery than did women who were not employed.

  A woman's well-being is enhanced(增进) when she takes on multiple roles. At least by

  middle adulthood, the women who were involved in a combination of roles - marriages, mother-

  hood, and employment - were the highest in well - being, despite warnings about stress and

  strain.

  36. It can be inferred from the first paragraph that

  A) for women, a sense of "mastery" is more important than a sense of "pleasure"

  B) for women, a sense of "pleasure" is more important than a sense of "mastery"

  C) women can't have a sense of "mastery" and a sense of "pleasure" at the same time

  D) a sense of "mastery" and a sense of "pleasure" are both indispensable to women

  37. The author's attitude towards women having a career is

  A) critical      B) positive             C) neutral           D) realistic

  38. ()ne can conclude from the passage that if a woman takes on several social roles,

  A) it will be easier for her to overcome stress and strain

  B) she will be more successful in her career

  C) her chances of getting promoted will be greater

  D) her life will be richer and more meaningful

  39. Which of the following can be identified as a source of "pleasure" for women?

  A) Family life.                           B) Regular employment.

  C) Multiple roles in society.             D) Freedom from anxiety.

  40. The most appropriate title for the passage would be

  A) The well - being of Career Women        B) Sources of Mastery and Pleasure

  C) Two Aspects of Women' s Well - Being   D) Multiple Roles of Women in Society

  Part III            Vocabulary and Structure        ( 20 minutes)

  41. He has______ strange hobbies like collecting bottle tops and inventing secret codes.

  A) gone on     B) gone in for         C) gone with        D) gone through with

  42. Of all the soldiers they had the ______ of being the fiercest, the most patriotic, the

  toughest.

  A) recognition  B) reservation          C) recreation        D) reputation

  43. Why didn't you tell me you could lend me the money? I  ______it from the bank.]

  A) haven't needed to borrow            B) will not need to borrow

  C) needn' t have borrowed              D) didn' t need to borrow

  44. Advanced computer technology has ______  an answer to accurate weather forecasting.

  A) set up      B) come up with       C) filled in         D) faced up to

  45. I stared into the blackness and wondered if he was as aware of my presence as ______

  A) I was of his B) I was of him        C) I did of him      ID) I did of his

  46. They are sure they have all the facts they need to ___ the existence of a black hole.

  A) obtain      B) maintain           C) verify           D) display

  47. The new tourist hotel will have  ______for more than one thousand people.

  A) convenience B) accommodations     C) capability        D) capacities

  48. Medical doctors sometimes can make mistakes that will cost ______

  A) patients their lives                  B) patient lives

  C) patients for their lives               D) patients with their lives

  49. He had been completely exhausted but felt considerably ________  after a meal and a rest.

  A) renewed     B) recreated           C) reshaped         D) refreshed

  50. His intelligence and experience will enable him to  ______ the complicated situation.

  A) cope with   B) settle down         C) intervene in      D) interfere with

  51. At last she left her house and got to the airport, only ______the plane flying away.

  A) having seen B) to have seen        C) saw              D) to see

  52. He obviously displays a great ______ for some of your poems.

  A) consent     B) admiration          C) respect           D) pleasure

  53. This law ______ the number of accidents caused by children running across the road

  when they get off the bus.

  A) intending to reduce                  B) intends reducing

  C) intended reducing                   D) is intended to reduce

  54. The fire must have ______ after the staff had gone home.

  A) broken down B) broken up          C) broken out       D) broken off

  55. Humidity is so intense in some parts of the tropics that Europeans find they are unable to

  ______ it.

  A) maintain    B) persist              C) endure           D) sustain

  56. The sight of a sick horse being driven along the streets of the village remained ______

  him for weeks.

  A) of          B) on                C) to              D) with

  57. A series of border incidents would ______ead the two countries to war.

  A) inevitably   B) consistently         C) uniformly        D) persistently

  58. They tried to restrict access to __ they believed to be dangerous areas.

  A) what       B) which             C) that             D) everywhere

  59. If each manager makes his usual speech, the meeting will be. ______ for forty - five

  minutes.

  A) expanded    B) prolonged           C) delayed           D) exceeded

  60. It was only after some progress   ______ in the use and development of electric current

  that men began to realize the importance and possibilities of magnetism.

  A) was made                           B) would have been made

  C) has been made                      D) had been made

  61. The weatherman broadcasts the  ______in temperature twice a day.

  A) diversion    B) variation           C) variety          D) modification

  62. I seem to have reached a rather gloomy conclusion, but I think that something cheerful may

  still be derived  ______  it.

  A) of          B) off                C) from            D) with

  63. Animals can become unusually  ______   when they are upset by a sudden environmental

  change.

  A) puzzled      B) predominant        C) vigorous         D) aggressive

  64. In no circumstances can more work be got out of a machine than______

  A) is put into it                       B) to put it into it

  C) to be put into it                    D) that puts into it

  65. The winning team loudly ______its victory.

  A) magnified   B) proclaimed          C) signified         D) exclaimed

  66. Last year, these ships transported a total of 83,34 million tons of cargo, a 4.4 per cent in-

  crease ______ the previous year.

  A) over        B) than                C) up               D) beyond

  67. With an eighty- hour week and little enjoyment, life must have been very ________ for the

  nineteenth- century factory workers.

  A) hostile      B) anxious             C) tedious           D) obscure

  68. The Second World War______ the earlier one of 1914, prompted public concern about

  the physical and intellectual well - being of the country' s human resources.

  A) so as        B) as were             C) as did            D) same as

  69. Louis was asked to  ______ the man who stole her purse.

  A) confirm     B) recognize           C) claim            D) identify

  70. The bus that  ______ outside the inn would soon take the visitors downtown.

  A) held back   B) pulled up          C) got down        D) set forth

  Part IV                 Error Correction            ( 15 minutes)

  When we consider the comfortable circumstances of a working

  family today, the life of the workingman in 1882 seems missrable

  indeed. But earlier it had been even hard. At the beginning of the       71.

  nineteenth century working hours were from sunrise to sunset,

  pay was awful, and working conditions being poor and dangerous.        72.

  The  workingman  had  little  schooling  beyond  his  craft,

  and  there was  little  hope  that  their children  would  have       73.

  nothing better. There were no public schools, and besides, the few       74.

  pennies which the children could earn needed to help support the       75.

  family, If he was present because of sickness, there was often no       76.

  job from him when he returned. Since there were always plenty of       77.

  other workers to take his job, he was likely to be hired if he asked       78.

  for more pay.

  Viewed against today's standards, the attitude of the nine-

  Teenth-century factory owners seems incredible. They believed

  that was good business to hire men, women and children as cheaply       79.

  as possible, make them to work as hard as they could and, when       80.

  They became inefficient, worn out, or unable to work for any reason,

  discharge them.

  Part V                     Writing                (30 minutes)

  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic: We

  Need to Broaden Our Knowledge. You should write no less than 120 words and

  you should base your composition on the outline ( given in Chinese ) below:

  1.科学技术是社会发展所不可缺少的。

  2.社会科学和自然科学相互渗透。

  3.现代大学生需要广博的知识。

  Remember to write your composition coherently and neatly.

  [1994年1月大学英语六级考试试题参考答案]

  1. B  2. D  3. A  4. B  5. C  6. C  7. A  8. A  9. D  10. B

  11. C 12. C 13. B 14. D 15. B 16. A 17. A 18. D 19. C 20. D

  21. C 22. D 23. B 24. A 25. D 26. B 27. B 28. A 29. C 30. B

  31. C 32. A 33. B 34. C 35. A 36. D 37. B 38. D 39. A 40. C

  41. B 42. D 43. C 44. B 45. A 46. C 47. B 48. A 49. D 50. A

  51. D 52. B 53. D 54. C 55. C 56. D 57. A 58. A 59. B 60. D

  61. B 62. C 63. D 64. A 65. B 66. A 67. C 68. C 69. D 70. B

  71. hard ? harder 72. being ? were

  73. their ? his 74. nothing ? anything

  75. (earn) ? (earn) were 76. present ? absent

  77. from ? for 78. hired ? fired

  79. (that) ? (that) it 80. to ? /

  上一篇:  1995年6月六级试题及答案

  下一篇:  1995年1月六级试题及答案

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

网校介绍

更多>>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371