移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 四级试题中心 > 正文

“一致”部分练习题(附答案)

2006-05-28 23:00   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  1)Bread and butter ____ what Americans usually have for breakfast.

  A) are B) is C) was D) were

  2)Each boy and girl ____given a gift on Christmas Day.

  A) is B) are C) were D) was

  3) Nobody but Jack and Jane ____ made great progress in the class recently.

  A) have B) has C) had D) has been

  4) Jim is the only one of the staff members who ____to be promoted.

  A) are B) have been C) is D) has been

  5) Many a child ____to walk before he can speak

  。A) learn B) learns C) learned D) have learned

  6) Not only he but also I ____to work hard and pass the exam.

  A) want B) wants C) wanted D) wanting

  6) Every means ____tried but with no end.

  A) have been B) have had C) has been D) are

  7) My house and home ____ at 108 Maryland.

  A) are B) is C) were D) is being

  8) A horse and carriage ____ not much used nowadays

  。A) is B) are C) were D) is to be

  10) Many a writer of newspaper articles ____ to writing novels.

  A) has turned B) have turned C) being turned D) are going to turn

  11) Either the teachers or the president ____ the meeting

  。A) attends B) attend C) are attending D) have attended

  12) Neither of your suggestions ____ sense.

  A) makes B) make C) is made D) are made

  13) None of your projects ____.

  A) working out B) work out C) is worked out D) are worked out

  14) Going to bed early and getting up early ____ a good habit.

  A) is B) are C) were D) was

  15) Statistics ____ his most difficult subject and they are all worried that he won't pass the test.

  A) is B) are C) was D) were

  16) Statistics ____ that most of the published and quoted scientific articles are related to medical science.

  A) has shown B) is shown C) show D) shows

  17) Everyone who read Women in Love said it ____ one of the best books by Lawrence

  。A) is B) was C) had been D) has been

  18) The teacher told us that to remember details, it ____ important to take notes while listening to the lecture.

  A) would be B) had been C) was D) is

  19) A series of debates between the major candidates ____ scheduled for the Labor Day weekend last week.

  A) is B) are C) was D) were

  20) Two hundred and fifty pounds ____ too unreasonable a price for a second-hand car.

  A) is B) are C) were D) be

  21) Twenty minutes ____ a long time for one who waits.

  A) seem B) seems C) seemed D) are seemed

  22) David is one of the boys who ____ a driving license.

  A) has B) have C) isshavingsD) are having

  23) The audience ____ their seats in the music hall.

  A) are taking B) is taking C) are taken D) was taking

  24) The salesman told me that a good set of tires ____ guaranteed to run at least fifty thousand miles.

  A) was B) were C) had been D) will be

  25) Up to now, the majority of the undergraduates ____ enrolled for this selected course.

  A) has been B) have C) had been D) would have been

  26) The police ____ asked that anyone who saw the accident should get in touch with ____.

  A) have……them B) has……him C) have……him D) has……them

  27) I don't think one hundred dollars ____ a big sum of money to him.

  A) will be B) would be C) is D) are

  28) None of the shops in the downtown ____ before 8 pm.

  A) is going to be closed B) will be closing C) is closing D) are being closed

  29) Five multiplied by two ____ten.

  A) is equal B) equals C) equal with D) equal to

  30) My friend and classmate Paul ____ motorcycles in his spare time.

  A) race B) races C) is raced D) is racing

  “一致”部分练习题答案

  1)B 2)A 3)B 4)C 5)B

  6)A 7)C 8)B 9)A 10)A

  11)A 12)A 13)B 14)A 15)A

  16)C 17)B 18)D 19)C 20)A

  21)B 22)B 23)A 24)A 25)A

  26)A 27)C 28)A 29)B 30)B

  CET4语法:主谓一致的三条原则

  在大学英语四级测试的“词汇与结构”一题中,考查主语和谓语一致关系的试题居多。所以主谓一致是各类一致关系中应该重点掌握的内容。现代英语主谓一致大致要遵循以下三条原则:1)语法一致原则。主语是单数,谓语动词用单数形式;主语是复数,谓语动词用复数形式。

  [例如]

  My friend has no intention of going shopping with me.

  My friends have no intention of going shopping with me.

  2)意义一致原则。主语和谓语的一致不是由主语的语法形式来决定,而是由主语所表达的意义决定。

  [例如]

  The class are busying writing English passages.

  The United States is a developed country which has advanced science and technology.

  带有复数词尾的学科名称、国家等在意义是表示单数概念,用单数动词。

  3)就近原则。谓语动词的单、复数取决于最靠近它的主语。由either……or, neither……nor, not only……but also连接或由here, there等引导的句子,谓语动词遵循这一原则。

  [例如]Neither my friends nor I was able to persuade him to accept our advice.

  Either he or she has broken the window, for there is no one else there.

  There is a teacher and fifty students in the classroom.

  上一篇:  上外冲刺模拟题(4)

  下一篇:  上外冲刺模拟题(5)

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

网校介绍

更多>>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371