移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 试题中心 > 四级试题中心 > 正文

大学英语试题

2006-06-03 13:09   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  Part I Vocabulary and Structure

  Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C) and D)。 Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then write the corresponding letter on the space given.

  1. Until then, his family _______ from him for six months.

  A) didn't hear

  B) hasn't been hearing

  C) hasn't heard

  D) hadn't heard

  2. The conference _______ a full week by the time it ends.

  A) must have lasted

  B) will have lasted

  C) would last

  D) has lasted

  3. Students or teachers can participate in excursions to lovely beaches around the island at regular _______.

  A) gaps

  B) rate

  C) length

  D) intervals

  4. Physics is _______ to the science which was called natural philosophy in history.

  A) alike

  B) equivalent

  C) likely

  D) uniform

  5. There's a man at the reception desk who seems very angry and I think he means trouble.

  A) making

  B) to make

  C) to have made

  D) having made

  6. After the A rob states won independence, great emphasis was laid on expanding education, with girls as well as boys to go to school.

  A) to be encouraged

  B) been encouraged

  C) being encouraged

  D) be encouraged

  7. The new appointment of our president _______ from the very beginning of next semester.

  A) takes effect

  B) takes part

  C) takes place

  D) takes turns

  8. The president made a _______ speech at the opening ceremony of the sports meeting, which encouraged the sportsmen greatly.

  A) vigorous

  B) tedious

  C) flat

  D) harsh

  9. It is useful to be able to predict the extent _______ which a price change will affect supply and demand.

  A) from

  B) with

  C) to

  D) for

  10. Finding a job in such a big company has always been _______ his wildest dreams.

  A) under

  B) over

  C) above

  D) beyond

  11. It is not easy to learn English well but if you _______, you will succeed in the end.

  A) hang up

  B) hang about

  C) hang in

  D) hang onto

  12. It is reported that ______ adopted children want to know who their natural parents are.

  A) the most

  B) most of

  C) most

  D) the most of

  13. Last year the advertising rate _______ by 20 percent.

  A) raised

  B) aroused

  C) arose

  D) rose

  14. _____ before we depart the day after tomorrow, we should have a wonderful dinner party.

  A) Had they arrived

  B) Would they arrive

  C) Were they arriving

  D) Were they to arrive

  15. The strong storm did a lot of damage to the coastal villages: several fishing boats were _______ and many houses collapsed.

  A) wrecked

  B) spoiled

  C) torn

  D) injured

  16. The little was _______ one meter fifty high.

  A) almost more than

  B) hardly more than

  C) nearly more than

  D) as much as

  17. As _____ announced in today's papers, the Shanghai Export Commodities Fair is also open on Sunday.

  A) being

  B) is

  C) to be

  D) been

  18. You see the lightning _____ it happens, but you hear the thunder later.

  A) the instant

  B) for an instant

  C) on the instant

  D) in an instant

  19. The manager lost his _______ just because his secretary was ten minutes late.

  A) mood

  B) temper

  C) mind

  D) passion

  20. Great as Newton was, many of his ideas _______ today and are being modified by the

  work of scientists of our time.

  A) are to challenge

  B) may be challenged

  C) have been challenged

  D) are challenging

  21. Please be careful when you are drinking coffee in case you _______ the new carpet.

  A) crash

  B) pollute

  C) spot

  D) stain

  22. I'd rather read than watch television; the programs seem _______ all the time.

  A) to get worse

  B) to be getting worse

  C) to have got worse

  D) getting worse

  23. Convenience foods which are already prepared for cooking are _______ in grocery

  stores.

  A) ready

  B) approachable

  C) probable

  D) available

  24. When I caught him _______ me I stopped buying things there and started dealing with

  another shop.

  A) cheating

  B) cheat

  C) to cheat

  D) to be cheating

  25. It is vital that enough money _______ to fund the project.

  A) be collected

  B) must be collected

  C) is collected

  D) can be collected

  26. Some old people don't like pop songs because they can't _______ so much noise.

  A) resist

  B) sustain

  C) tolerate

  D) undergo

  27. If only the committee _______ the regulations and put them into effect as soon as

  possible.

  A) approve

  B) will approve

  C) can approve

  D) would approve

  28. _______ one time, Manchester was the home of the most productive cotton mills in

  the world.

  A) On

  B) By

  C) At

  D) Of

  29. _______ it or not, his discovery has created a stir in scientific circles.

  A) Believe

  B) To believe

  C) Believing

  D) Believed

  30. Mr. Morgan can be very sad _______, though in public he is extremely cheerful.

  A) by himself

  B) in person

  C) in private

  D) as individual

  Part II Reading Comprehension

  Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D)。 You should decide on the best choice and write the corresponding letter on the space given.

  Questions 31 to 35 are based on the following passage.

  Statuses are marvelous human inventions that enable us to get along with one another and to determine where we “fit” in society. As we about our everyday lives, we mentally attempt to place people in terms of their statuses. For example, we must judge whether the person in the library is a reader or a librarian, whether the telephone caller is a friend or a salesman, whether the unfamiliar person on our property is a thief or a meter reader, and so on.

  The statuses we assume often vary with the people we encounter, and change throughout life. Most of us can, at very high speed, assume the statuses that various situations require. Much of social interaction consists of identifying and electing among appropriate statuses and allowing other people to assume their statuses in relation to us. This means that we fit our actions to those of other people based on a constant mental process of appraisal and interpretation. although some of us find the task more difficult than others, most of us perform it rather effortlessly.

  A status has been compared to readymade clothes. Within certain limits the buyer can choose style and fabric. But an American is not free to choose the costume (服装) of a Chinese peasani or that of a Hindu prince. We must choose from among the clothing presented by our society. Further more, our choice is limited to a size that will fit, as well as by our pocketbook (钱包)。 Having made a choice within these limits we can have certain alterations made, but apart from minor adjustments, we tend to be limited to what the stores have on their racks. Statuses too come ready made, and the range of choice among them is limited.

  31. In the first paragraph, the writer tells us that statuses can help us _______.

  A) determine whether a person is fit for a certain job

  B) behave appropriately in relation to other people

  C) protect ourselves in unfamiliar situations

  D) make friends with other people

  32. According to the writer, people often assume different statuses _______.

  A) in order to identify themselves with others

  B) in order to better identify others

  C) as their mental processes change

  D) as the situation changes

  33. The word “appraisal” (Line 5, Para. 2) most probably means “_______”。

  A) involvement

  B) appreciation

  C) assessment

  D) presentation

  34. In the last sentence of the second paragraph, the pronoun “it” refers to “_______”。

  A) fitting our actions to those of other people appropriately

  B) identification of other people's statuses

  C) selecting one's own statuses

  D) constant mental process

  35. By saying that “an American is not free to choose the costume of a Chinese peasant

  or that of a Hindu prince“ (Lines 2-3, Para. 3), the writer means _______.

  A) different people have different styles of clothes

  B) ready made clothes may need alterations

  C) statuses come ready made just like clothes

  D) our choice of statuses is limited

  Questions 36 to 40 are based on the following passage.

  Many a young person tells me he wants to be a writer. I always encourage such people, but also explain that there's a big difference between “being a writer” and writing. In most cases these individuals are dreaming of wealth and fame, not the long hours alone at a typewriter. “You've got to want to write,” I say to them, “not want to be a writer”。

  The reality is that writing is a lonely, private and poorpaying affair. For every writer kissed by fortune there are thousands more whose longing is never rewarded. When I left a 20-year career in the U. S. Coast Guard to become a freelance writer (自由撰稿人), I had no prospects at all. What I did have was a friend who found me my room in a New York apartment building. It didn't even matter that it was cold and had no bathroom. I immediately bought a used manual typewriter and felt like a genuine writer.

  After a year or so, however, I still hadn't gotten a break and began to doubt myself. It was so hard to sell a story that barely made enough to eat. But I knew I wanted to write. I had dreamed about it for years. I wasn't going to be one of those people who die wondering. What if I would keep putting my dream to the testeven though it meant living with uncertainty and fear of failure. This is the Shadow land of hope, and anyone with a dream must learn to live there.

  36. The passage is meant to _______.

  A) warn young people of the hardships that a successful writer has to experience

  B) advise young people to give up their idea of becoming a professional writer

  C) show young people it's unrealistic for a writer to pursue wealth and fame

  D) encourage young people to pursue a writing career

  37. What can be concluded from the passage

  A) Genuine writers often find their work interesting and rewarding

  B) A writer's success depends on luck rather than on effort.

  C) Famous writers usually live in poverty and isolation.

  D) The chances for a writer to become successful are small.

  38. Why did the author begin to doubt himself after the first year of his writing career

  A) He wasn't able to produce a single book.

  B) He hadn't seen a change for little barter.

  C) He wasn't able to have a rest for a whole year.

  D) He found his dream would never come true.

  39. “…… people who die wondering. What if ”(Line 3, para. 3) refers to “those ______”。

  A) who think too much of the dark side of life

  B) who regret giving up their career halfway

  C) who think a lot without making a decision

  D) who are full of imagination even upon death

  40. “Shadow land” in the last sentence refers to _______.

  A) the wonder land one often dreams about

  B) the bright future that one is looking forward to

  C) the state of uncertainty before one's final goal is reached

  D) a world that exists only in one's imagination

  Questions 41 to 45 are based on the following passage.

  It is, everyone agrees, a huge task that the child performs when he learns to speak, and the fact that he does so in so short a period of time challenges explanation.

  Language learning begins with listening. Individual children vary greatly in the amount of listening they do before they start speaking, and late starters are often long listeners. Most children will “obey” spoken instructions some time before they can speak, though the word obey is hardly accurate as a description of the eager and delighted cooperation usually shown by the child. Before they can speak, many children will ask questions by gesture and by making questioning noises.

  Any attempt to trace the development from the noises babies make to their first spoken words leads to considerable difficulties. It is agreed that they enjoy making noises, and that during the first few months one or two noises sort themselves out as particularly indicative of delight, distress, sociability, and so on. But since these cannot be said to show the baby's intention to communicate, they can hardly be regarded as early forms of language. It is agreed, too, that from about three months they play with sounds for enjoyment, and that by six months they are able to add new sounds to their repertoire (能发出的全部声音)。 This self-imitation leads on to deliberate (有意识的) imitation of sounds made or words spoken to them by other people. The problem then arises as to the point at which one can say that there imitations can be considered as speech.

  41. By “…… challenges explanation” (Line 2, para. l) the author means that _______.

  A) no explanation is necessary for such an obvious phenomenon

  B) no explanation has been made up to now

  C) it's no easy job to provide an adequate explanation

  D) it's high time that an explanation was provided

  42. The third paragraph is mainly about _______.

  A) the development of babies' early forms of language

  B) the difficulties of babies in learning to speak

  C) babies' strong desire to communicate

  D) babies' intention to communicate

  43. The author's purpose in writing the second paragraph is to show that children ____.

  A) usually obey without asking questions

  B) are passive in the process of learning to speak

  C) are born cooperative

  D) learn to speak by listening

  44. From the passage we learn that _______.

  A) early starters can learn to speak within only six months

  B) children show a strong desire to communicate by making noises

  C) imitation plays an important role in learning to speak

  D) children have various difficulties in learning to speak

  45. The best title for this passage would be _______.

  A) How Babies Learn to Speak

  B) Early Forms of Language

  C) A Huge Task for Children

  D) Noise Making and Language Learning

  Questions 46 to 50 are based on the following passage.

  Psychologists take opposing views of how external rewards, from warm praise to cold cash, affect motivation and creativity. Behaviorists, who study the relation between actions and their consequences, argue that rewards can improve performance at work and school. Cognitive (认识派的) researchers, who study various aspects of mental life, maintain that rewards often destroy creativity by encouraging dependence on approval and gifts from others.

  The latter view has gained many supporters, especially among educators. But the careful use of small monetary (金钱的) rewards speaks creativity in gradeschool children, suggesting that properly presented inducements (刺激) indeed aid inventiveness, according to a study in the June Journal of personality and Social psychology.

  “If kids know they're working for a reward and can focus on a relatively challenging task, they show the most creativity,” says Robert Eisenberger of the University of Delaware in Newark. “But it's easy to kill creativity by giving rewards for poor performance or creating too much anticipation for rewards.”

  A teacher who continually draws attention to rewards or who hands out high grades for ordinary achievement ends up with uninspired students, Eisenberger holds. As an example of the latter point, he notes growing efforts at major universities to tighten grading standards and restore failing grades.

  In earlier grades, the use of socalled token economies, in which students handle challenging problems and receive performancebased points toward valued rewards, shows promise in raising effort and creativity, the Delaware psychologist claims.

  46. Psychologists are divided with regard to their attitudes toward _______.

  A) the choice between spiritual encouragement and monetary rewards.

  B) the amount of monetary rewards for students' creativity

  C) the study of relationship between actions and their consequences.

  D) the effects of external rewards on students' performance

  47. What is the response of many educators to external rewards for their students

  A) They have no doubts about them.

  B) They have doubts about them.

  C) They approve of them.

  D) They avoid talking about them.

  48. Which of the following can best raise students' creativity according to Robert Eisenberger

  A) Assigning them tasks they have not dealt with before.

  B) Assigning them tasks which require inventiveness.

  C) Giving them rewards they really deserve.

  D) Giving them rewards they anticipate.

  49. It can be inferred from the passage that major universities are trying to tighten

  their grading standards because they believe _______.

  A) rewarding poor performance may kill the creativity of students.

  B) punishment is more effective than rewarding.

  C) failing uninspired students helps improve their overall academic standards

  D) discouraging the students' anticipation for easy rewards is a matter of urgency

  50. The phrase “token economies” (Line 1, Para. 5) probably refers to _______.

  A) ways to develop economy

  B) systems of rewarding students

  C) approaches to solving problems

  D) methods of improving performance

  Part III Cloze

  Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), B), C), and D) on the right side of the paper. You should choose the ONE that best fits into the passage. Then write the corresponding letter on the space given.

  Most children with healthy appetites are ready to eat almost anything that is offered them and a child rarely dislikes food 51)_____ it is badly cooked. The 52)_____ a meal is cooked and served is most important and an 53)_____ served meal will often improve a child's appetite. Never ask a child 54)_____ he likes or dislikes a food and never 55)_____ likes and dislikes in front of him or allow 56)_____ else to do so. If the father says he hates fat meat or the mother 57)_____ vegetables in the child's hearing he is 58)_____ to copy this procedure. Take it 59)_____ granted that he likes everything and he probably 60)_____. Nothing healthful should be omitted from the meal because of a 61)_____ dislike. At meal times it is a good 62)_____ give a child a small portion and let him 63)_____ back for a second helping rather than give him as 64)_____ as he is likely to eat all at once. Do not talk too much to the child 65)_____ meal times, but let him get on with his food, and do not allow him to leave the table immediately after a meal or he will soon learn to swallow his food so he can hurry back to his toys. Under no circumstances must a child be coaxed (哄骗)or forced to eat.

  51. A) if B) until C) that D) unless

  52. A) procedure B) process C) way D) method

  53. A) adequately B) attractively C) urgently D) eagerly

  54. A) whether B) what C) that D) which

  55. A) remark B) tell C) discuss D) argue

  56. A) everybody B) anybody C) somebody D) nobody

  57. A) opposes B) denies C) refuses D) offends

  58. A) willing B) possible C) obliged D) likely

  59. A) with B) as C) over D) for

  60. A) should B) may C) will D) must

  61. A) supposed B) proved C) considered D) related

  62. A) point B) custom C) idea D) plan

  63. A) ask B) come C) return D) take

  64. A) much B) little C) few D) many

  65. A) on B) over C) by D) during

  Part IV writing

  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic Animals in three paragraphs. The opening sentence for each paragraph is give to you. Your composition should be no less than 100 words.

  Animals

  People realize that, although animals may not have the same intelligence as human beings, they are smart enough to learn certain things.

  Furthermore, animals can learn to do many things that, while not necessarily useful, are very amusing to watch.

  Most important of all, animals are human beings' good friends and can do many things for people.

  参考答案与评分标准

  1-30每题1分

  1. C 2. D 3. B 4. A 5. B 6. C 7. A 8. D 9. A 0.B

  11. D 12. A 13. B 14. C 15. D 16. C 17. D 18. A 19. C 20. B

  21.D 22. C 23. B 24. D 25. A 26. A 27. B 28. D 299. B 30. C

  31-50 每题2分

  31. C 32. B 33. A 34. B 35. D 36. A 37. A 38. C 39. A 40. D

  41. D 42. A 43. C 44. B 45. C 46. A 47. B 48. D 49. D 50. C

  51-65 每题1分

  51. D 52. C 53. B 54. A 55. C 56. B 57. C 58. D 59. D 60. C 61. A 62. C 63. B 64. A 65. D

  作文15分,评分标准如下:

  0分:白卷,所写内容与题目毫不相关,或只有几个孤立的词而无法表达思想。

  1-4分:条理不清,思路紊乱,语言支离破碎或绝大部分句子均有错误,且多数为严重错误。

  5-7分:基本切题。思想表达不清楚,连惯性差。有较多的严重的语言错误。

  8-10分:基本切题。思想表达比较清楚,连惯性较好;但有一些为不太严重的语言错误。

  11-13分:切题。思想表达清楚,连惯性好;但有少量语言错误。

  14-15分:切题。思想表达清楚,连惯性好,基本上无语言错误,仅有个别小错误

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

网校介绍

更多>>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371