外语教育网
您的位置:外语教育网 > 考试英语 > 专四专八 > 经典题库 正文
  • 站内搜索:

TEM-4 题库 1(完形填空)

2006-07-04 14:34

  The passage has 15 blanks. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D) on the right side of the paper. You should choose the ONE that best fits into the passage.

  Passage 1

  It is well known that teenage boys tend to do better 1)______ math than girls, that male high school students are more likely than their female counterparts 2)______ advanced math courses like calculus, that virtually all the great mathematicians 3)______ men. Are women born with 4)______ mathematical ability? Or does society's sexism slow their progress? In 1980, two Johns Hopkins University researchers tried 5)______ the eternal nature/nurture debate. Julian Stanley and Camilla Benbow 6)______ 10,000 talented seventh and eighth graders between 1972 and 1979. Using the Scholastic Aptitude Test, in which math questions are meant to measure ability rather than knowledge, they discovered 7)______ sex differences. 8)______ the verbal abilities of the males and females 9)______ differed, twice as many boys as girls scored over 500 (on a scale of 200 to 800) on mathematical ability; at the 700 level, the ratio was 14 to 1. The conclusion: males have 10)______ superior mathematical reasoning ability.

  Benbow and Stanley's findings, 11)______ were published in “Science”, disturbed some men and 12)______ women. Now there is comfort for those people in a new study from the University of Chicago that suggests math 13)______ not, after all, a natural male domain. Prof. Zalman Usiskin studied 1,366 tenth graders. They were selected from geometry classes and tested on their ability to solve geometry proofs, a subject requiring 14)______ abstract reasoning and spatial ability. The conclusion 15)______ by Usiskin: there are no sex differences in math ability.

  1.A. at B. to C. of D. about

  2.A. in tackling B. tackling?C. to tackle D. about tackling

  3.A. might be B. have been C. must be D. had been

  4.A. smaller B. less C. fewer D. not more

  5.A. to settle B. to set C. settling D. setting

  6.A. were tested B. have tested C. were testing?D. had tested

  7.A. distinct B. instinct?C. remote D. vague

  8.A. Since B. However C. As D. While

  9.A. scarcely not B. virtually C. largely D. hardly

  10.A. superficially B. universally C. inherently?D. initially

  11.A. as B. that C. which D. all

  12.A. few B. not a few C. not few D. quite few

  13.A. be B. were C. was D. is

  14.A. none of B. neither of C. either D. both

  15.A. got B. gained C. reached?D. accomplished

  答案:

  1. A    2. C    3. B      4. B     5. A

  6. D    7. A    8. D      9. D    10. C

  11. C  12. B  13. D   14. D   15. C

相关热词:专四 专八 经典 题库
考试英语系列辅导课程
周 涵著名职称英语辅导专家,十余年职称英语教学实践……详情>>
周涵:职称英语辅导名师
赵文通资深学位英语辅导专家,深谙命题方向及重点、难点……详情>>
赵文通:学位英语考试辅导名师
冉继军北京大学博士,知名高校教师,雅思权威辅导专家……详情>>
冉继军:雅思考试辅导名师

  1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、联系方式
  编辑信箱:for68@cdeledu.com
  电话:010-82319999-2371