外语教育网
您的位置:外语教育网 > 考试英语 > 专四专八 > 经典题库 正文
  • 站内搜索:

TEM-4题库 2(Grammar & Vocabulary)

2006-07-04 14:38

  21. A love marriage, however, does not necessarily ____ much sharing of interests and responsibilities.

  A. take over

  B. result in

  C. hold on

  D. keep to

  22. A man has to make _____ for his old age by putting aside enough money to live on when old.

  A. supply

  B. assurance

  C. provision

  D. adjustment

  23. A river _____ through the narrow wooded valley below.

  A. extends

  B. pours

  C. expands

  D. twists

  24. A writer has to ____ imagination as well as his experiences for his writing.

  A. drawing back from

  B. draw in

  C. draw up

  D. draw on

  25. According to the psychoanalyst Sigmund Freud, wisdom comes from the _____ of maturity.

  A. fulfillment

  B. achievement

  C. establishment

  D. accomplishment

  26. After a concert tour in Asia, Canada and the U.S., he will _____ work on a five-language opera.

  A. confine

  B. indulge

  C. resume

  D. undergo

  27. After briefly ____ the history of the author, Prof. Li turned to the novel itself immediately.

  A. dipping in

  B. dipping at

  C. dipping into

  D. dipping to

  28.After negotiation, the two countries ____ the terms of peace.

  A. agreed with

  B. agreed in

  C. agreed to

  D. agreed on

  29. After performing a successful operation, the doctor at last pulled the patient ____.

  A. back

  B. in

  C. up

  D. through

  30. After reading these books, he was _____ to the Darwinian theory of evolution.

  A. changed

  B. converted

  C. transferred

  D. adjusted

  31. Airplane and television are among the ____ of science.

  A. masks

  B. martyrs

  C. marvels

  D. marrow

  32. All experts agree that the most important consideration with diet drugs is carefully ____ the risks and benefits.

  A. weighing

  B. valuing

  C. evaluating

  D. distinguishing

  33. Although Asian countries are generally more ____ in social customs than Western countries, there have been several notable examples of women leaders in both China and India.

  A. conservative

  B. confidential

  C. comprehensible

  D. consistent

  34. Although he is very rich, his undutiful children are the ____ of his life.

  A. torch

  B. torment

  C. topic

  D. topper

  35. Although he thought he was helping us to prepare the dinner, he was actually ____ the way.

  A. in

  B. off

  C. by

  D. on

  36. Although most birds have only a negligible sense of smell, they have ____ vision.

  A. vigorous

  B. exact

  C. acute

  D. vivid

  37. Although sports ____ the household, Joe drew the line when they interfered with family traditions and routine.

  A. overwhelmed

  B. affected

  C. dominated

  D. influenced

  38. Although the town had been ____ by the storm several times, little damage was done.

  A. attacked

  B. injured

  C. harmed

  D. struck

  39. America will never again have as a nation the spirit of adventure as it ____ before the West was settled.

  A. could

  B. was

  C. would

  D. did

  40. Among the many subjects in school, mathematics is probably the most _____, depending least on a student's background and culture.

  A. universal

  B. abstract

  C. arbitrary

  D. concrete

  答案:

  21. B  22. C  23. D  24. D  25. B

  26. C  27. C  28. D  29. D  30. B

  31. C  32. A  33. A  34. B  35. A

  36. C  37. C  38. A  39. D  40. A

相关热词:专四 专八 经典 题库
考试英语系列辅导课程
周 涵著名职称英语辅导专家,十余年职称英语教学实践……详情>>
周涵:职称英语辅导名师
赵文通资深学位英语辅导专家,深谙命题方向及重点、难点……详情>>
赵文通:学位英语考试辅导名师
冉继军北京大学博士,知名高校教师,雅思权威辅导专家……详情>>
冉继军:雅思考试辅导名师

  1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、联系方式
  编辑信箱:for68@cdeledu.com
  电话:010-82319999-2371