• 站内搜索:

自考“英语(二)”历年考点分类汇总(三)

2007-2-16 04:53 china.com 

  答案:becoming 考点:现在分词作状语。

  9 . Robots , becoming_____(increase) prevalent in factories , are programmed and engineered

  答案: increasingly

  10. 汉译英:今年来,计算机在各个领域的应用越来越广泛。

  答案:In recent years, the computer is finding wider and wider application in all fields.

  Unit Seven

  历年考题

  1. A good schedule must have a little give so that special projects can_____(take) care of properly. (99.4)

  答案:be taken . 考点: 情态动词的被动语态。

  2. Since leisure is basically self-determined, one should get involved_____an activity in ways that will bring enjoyment and satisfaction . (99.4)

  A. in    B. of    C. towards    D. with

  答案: A . 考点:词组 get /be involved in 参与… ;卷入…

  3. The importance of these_____(vary ) according to the nature of one's job and one's lifestyle. (99.10)

  答案:varies 考点:一般现在时单数第三人称形式。

  4. This will not only keep the study habit alive but also _____(keep ) you up to date on your class assignments and projects. 答案

  答案:keep . 考点:not only 与but also 后的词的形式应一致。

  5. The specific use of leisure______from individual to individual. (00.4)

  A. ranges   B. distinguishes   C. varies   D. covers

  答案 :C.分析:此题考查不及物动词vary 的用法。搭配为:vary … from … to 各不相同。

  6. The more time you waste, the____(easy) it is to continue wasting time.(00.4)

  答案:easier . 考点:the more … the more 句型,表示“越… 越…”。

  7. Such attitudes amount to a belief____leisure can and should be put to good use. (01.4)

  A. which   B. if   C. whether   D. that

  答案:that . 考点:that 引导同位语从句修饰belief .

  8. This will not only keep the study habit alive but also keep you up to____ on your class assignments and projects. (01.4)

  A. day B. date C. number D. time

  答案:B. 考点: 词组 up to date 最新的,keep you up to date 表示跟得上….

  9 . 汉译英:人们越来越关注休闲的机会。(99.4)

  答案: People are increasingly concerned with opportunities for leisure.

  10. 汉译英:众所周知,即使同样的休闲活动,不同的人使用的方式也不同。(00.4)

  答案: It is well known that even the same leisure activity may be used different by different individuals.

  1. 在工业化国家人们越来越关心休闲的机会。

  答:People in the industrialized countries are increasingly concerned with opportunities for leisure.

  2. 为什么他们对带薪休假那么重视呢?

  答: Why do they attach so much importance to paid holidays?

  3. 对休闲的具体利用是因人而异的。

  答: The specific use of leisure varies from individual to individual.

  4. 我们所接触的人可能对我们休闲态度产生某种影响。

  答: The people with whom we come into contact may exert some influence on our attitudes toward leisure.

  5. 学校教育的目的之一是使学生得到均衡发展。

  答: One of the educational objectives of school is to attain a balanced development of students.

  Unit Eight

  历年考题

  1.In practical application, concentration is not_____the definition may imply. (99.4)

  A. as simple to deal successfully with as

  B. so simple to deal successfully with that

  C. simpler to deal successfully with as that

  D. as same simple to deal successfully with as

  答案:A. 考点:本题主要考查as … as 搭配表示“和…. 一样”。而选项D 中as 的后面还有一个词same . 因为same 表示的意思也是同样,与…同样的意思与as … as 意义重复,因此不选D.

  2. Understand what Jet Lag is , and how a careful diet can minimize its worst effects,____.(99.10)

  A. your flight will be less stressful

  B. and your flights will be less stressful

  C. or your flights will be less stressful

  D. in order that your flights will be less stressful

  答案:B. 分析:本句是一个and 连接的并列句。因此只有B符合题意。

[1][2][3][4][5][6][7]
栏目相关课程表