• 站内搜索:

自考“英语(二)”历年考点分类汇总(五)

2007-2-16 04:53 china.com 

  答案:largest .此题主要考查large 的最高级。

  2. Even Democrat George McGovern,____had the lowest level of party support among recent Nominees, was backed in 1972 by nearly 60 percent of his party's voters. (99.10)

  A. who    B. whose    C. that    D. which

  答案:A . who 引导的非限定性定语从句。

  3. 汉译英:这与其说取决于候选人的个人特点不如说取决于外部因素。(00.4)

  答案: This depends on external factors rather than on a candidate's personal characteristics.

  4. In 1991, after the Gulf War, Bush's approval rating reached 91 percent, the highest level recorded since polling____(begin) in the 1930s. (00.10) 答案

  答案:began . 此题考查过去时,因为有一个明显的过去时的时间状语“In 1991”。

  5.Americans have learned much about the way in which the system can be managed so as to___the peaceful transfer of power from one party to the other. (01.4)

  A. make it possible     B. make possible

  C. make possibly       D. make it possibly

  答案:B . 本题中make 的宾语太长,所以放到了宾补possible 的后面。 “ make … possible”

  表示“使…成为可能”。

  6. In deciding____a course of action, the candidate tried to estimate its likely impact on the voters. (02.4)

  A. what to pursue     B. which to pursue

  C. whether to pursue   D. if to pursue

  答案:C.分析:所要填的空是deciding 的宾语。而pursue 后面的宾语是a course of action . 选项A “what to pursue” , what 是宾语。选项B 中,which 也是 作主语或宾语。选项D. 语法结构不对,因此选C.

  Translation

  1. 众所周知,美国总统选举每四年一次。

  答: It is well known that presidential elections occur in the United States every 4 years.

  2. 克林顿那时始终把竞选的注意力集中在国家缓慢发展的经济上。

  答: At that time Clinton always kept the campaign focused on the nation's slow-developing economy.

  3. 候选人都想尽力表现出一种强有力的领袖形象。

  答: Candidate try to project a strong leadership image.

  4. 选民们是否接受这一形象更取决于外在因素。 答案

  答:Whether voters accept this image depends more on external factors.

  5. 候选人特别关注如何在人口最多那些州获胜。

  答: Candidates are particularly concerned with how to win the states which have the largest population .

  Unit  Eleven

  历年考题

  1. The number of animals used in laboratory tests____(decline) over the last 20 years. (99.10)

  答案: has declined . 考点:本句中 over the last 20 years 是明显的表示现在完成时的时间状语。因此本句用现在完成时。

  2. To assume the care for the pets can help bring the____humanity in our children and even in us adults. (99.10)

  A. about   B. in   C. out   D. up 答案

  答案: C .考点: 本题主要考查词组 bring out 表示“使显示,显现;生产,使产生”

  3. It is touching to see how a cat or dog – especially a dog – itself to family and wants to share in all its goings and comings. (00.4)

  A. attributes B. applies C. assigned D. attaches

  答案: D .考点:本题主要考查词组 attach … to 表示“把 … 附加到,使 … 与 … 相关”。

  4. As research techniques become more advanced, the number of animals____(use) in experiments many decrease. (00.10)

  答案: used .考点:本题主要考查 used 过去分词 做定语修饰 animals .

  5. Some people think that animal research is irrelevant____our health and that it can often produce misleading results. (01.4)

  A. with   B. at   C. on   D. to

  答案: D .本题主要考查词组 be irrelevant to 表示“与 … 不相关”。

  6. 汉译英:他的肤色与他是否是个好教授没有关系。

  答案: The color of his skin is irrelevant to whether he is a good professor or not

  7. As research techniques become more advanced, the number of animals used in experiments may decrease, but stopping_____(test) on animals altogether is a long way away.

  答案: testing .本题主要考查词组 stop doing sth. 停止做某事。

[1][2][3][4][5][6][7]
栏目相关课程表