外语教育网
您的位置:外语教育网 > 行业英语 > 金融英语 > FECT考试 正文
  • 站内搜索:

FECT-1考试单选题练习(3)

2009-07-17 13:55

  1. Under which one of the following circumstances would it be wise for your customer to arrange a forward foreign exchange contract? ______.
  A. Import of goods priced in a foreign currency
  B. Import of goods priced in RMB
  C. Export of goods priced in RMB
  D. Export of goods priced in a foreign currency where the rate of exchange has been agreed in the sales contract

  2. Incoterms address ______.
  A. the risks of loss between the parties
  B. breaches of contract
  C. ownership rights
  D. type of ship used

  3. Which of the following is or was an example of representative full-bodied money? ______.
  A. Debt money
  B. ATS account
  C. Gold certificate
  D. Demand deposit

  4. Risks associated with investing in foreign countries are the following except ______.
  A. voting risk
  B. exchange rate risk
  C. country risk
  D. political risk

  5. An exporter sells goods to a customer abroad on FOB and on CIF term. Who is responsible for the freight charges in each? ______.
  A. Exporter; Exporter
  B. Exporter; Importer
  C. Importer; Importer
  D. Importer; Exporter

  6. Default risk refers to the possibility that a borrower may ______.
  A. be unable to repay the principal on his loan
  B. be unable to make the interest payments on his loan
  C. go bankrupt
  D. all of the above

  7. What is the reserve requirement? ______.
  A. The requirement of a bank to deposit a percentage of money
  B. The requirement for deposits in cash
  C. The percentage of a bank's deposits in the form of cash reserves
  D. The requirement for cash reserves

  8. A draft is like a check that can be endorsed but it isn't a title to goods, like ______. A. a bill of lading
  B. an inspection certificate
  C. a certificate of origin
  D. an insurance certificate

  9. Arbitrage ______.
  A. is a general economic term for buying something where it is cheap and selling it where it is dear
  B. keeps exchange rates consistent across markets
  C. has been outlawed by the International Monetary Fund
  D. cannot occur where there is a forward exchange market
  E. both A and B

  10. What is the purpose of comparing the ledger entries with the documents? ______.
  A. To prove that all the transactions have made for the right amounts
  B. To prove that all the accounts have been posted correctly
  C. To check the number of all the debits and credits
  D. To post the right accounts

  11. What is Dollar Cost Averaging? ______.
  A. A brokerage account that gives investors cheap trades
  B. The idea that prices tend to rise over the long term
  C. Buying stocks that are below average in value
  D. A flat quarterly mutual fund fee averaged throughout the year
  E. A strategy of investing money on a regular basis to take advantage of market fluctuations

  12. From a Chinese bank's point of view, the currency account which it maintains abroad is known as______, while a RMB account operated in China for a foreign bank is termed ______.
  A. a vostro account…… a nostro account
  B. a vostro account…a mirror account
  C. a mirror account…a nostro account
  D. a nostro account…… a vostro account

  13. Under FOB terms the bill of lading would state goods ______.
  A. loaded on board, freight payable at destination
  B. loaded on board, freight paid
  C. received for shipment, freight paid
  D. received for shipment, freight payable at destination

  14. The liabilities of the bank as shown in its balance sheet represent the ______ which it uses in its business.
  A. sources of the funds
  B. share capital
  C. investments
  D. advances to customers

  15. International payments and other messages are often sent through an international computer network called ______.
  A. CHAPS
  B. BACS
  C. SWIFT
  D. EIMT

  16. Low levels of uncertainty (risk) are associated with .
  A. stocks
  B. stock options
  C. higher potential returns
  D. lower potential returns

  17. Government securities would appear on a commercial bank's balance sheet as ______.
  A. an asset
  B. reserves
  C. part of net worth
  D. a liability

  18. A major problem with a fixed exchange rate system is that when countries run foreign trade deficits, ______.
  A. there is no self-correcting mechanism
  B. currency values become unstable
  C. the value of the reserve currency declines
  D. world inflation increases

  19. In a particular economy banks are required to keep 25 percent of all deposits in the form of reserves; this gives a credit-creation multiplier of ______.
  A. four
  B. three
  C. two
  D. five

  20. Regulation of the money supply and financial markets is referred to as ______.
  A. fiscal policy
  B. income policy
  C. monetary policy
  D. budgetary policy

  答案:

  1.A 2.A 3.C 4.A 5.D 6.D 7.A 8.A 9.E 10.B
  11.E 12.D 13.A 14.A 15.C 16.D 17.A 18.A 19.A 20.C

[1][2][3][4][5]
相关热词:金融英语
行业英语辅导课程
李 健协和医科大学医学博士,美国国立卫生研究院博士后……详情>>
李健:医学英语网上辅导名师
高 云澳大利亚注册会计师协会会员,会计专业硕士……详情>>
高云:财会英语网上辅导名师
李文沛中国政法大学博士,师从著名法学家周忠海教授……详情>>
李文沛:法律英语网上辅导名师

  1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、联系方式
  编辑信箱:for68@chinaacc.com
  电话:010-82319999-2371