外语教育网
您的位置:外语教育网 > 行业英语 > 金融英语 > FECT考试 正文
  • 站内搜索:

FECT-1考试单选题练习(5)

2009-07-17 13:55

  1. What are the expected returns for Stocks X and Y respectively? ______.
  A. 20% and 10%
  B. 18% and 12%
  C. 20% and 11%
  D. 18% and 5%

  2. Which of the following payment terms eliminates the exchange risk, assuming the exporter invoices in foreign currency? ______.
  A. Confirmed irrevocable documentary credit
  B. Open account
  C. Documentary collection D/A
  D. None of the above

  3. ABC Co. Ltd. purchased a car for $ 12 000, making a down payment of $5 000 cash and signing a $7 000 note payable due in 60 days. Which of the following is not correct? ______.
  A. From the viewpoint of a short-term creditor, this transaction makes the business less solvent
  B. Total liabilities increased by $7 000
  C. Total assets increased by $12 000
  D. This transaction had no immediate effect on the owner's equity in the business

  4. Which of the following terms of payment will entirely eliminate country risk? ______.
  A. Revocable documentary credits
  B. Confirmed Irrevocable documentary credits
  C. Documentary collection D/P
  D. Documentary collection D/A

  5. The expiry date of a documentary credit is Sunday, 24 February, and documents have to be A presented to you. Which of the following is an acceptable presentation? (Assume there is no latest stated date for shipment stipulated.) ______.
  A. Presentation to you on Monday 25 February with the bill of lading dated 25 February
  B. Presentation on Monday 25 February with the bill of lading dated Sunday 24 February
  C. Presentation on Tuesday 26 February with the bill of lading dated Sunday 24 February
  D. Presentation on Friday 22 February with the bill of lading dated Sunday 29 January

  6. What are the standard deviations of returns on Stocks X and Y respectively? ______.
  A. 15% and 26%
  B. 24% and 13%
  C. 20% and 4%
  D. 28% and 8%

  7. Who makes the first presentation of documents under a transferable credit? ______.
  A. Applicant
  B. First beneficiary
  C. Second beneficiary
  D. None of the above

  8. A transaction caused a $10 000 decrease in both total assets and total liabilities. This transaction could have been ______.
  A. repayment of a $ 10 000 bank loan
  B. an asset with a cost of $10000 was destroyed by fire
  C. purchase of a delivery truck for $10 000 cash
  D. collection of a $10 000 account receivable

  9. Money ceases to serve as an effective store of value when ______.
  A. the government runs large deficits
  B. the unemployment rate is very high
  C. productivity in the economy declines
  D. rapid inflation occurs

  10. An indication that the money supply is greater than the desirable amount would be .
  A. insufficient spending and excessive saving
  B. deflation
  C. inadequate spending and rising unemployment
  D. rising wages and prices

  11. If a nation's interest rates are relatively low compared to those of other countries, then the exchange value of its currency will tend to ______ under a system of exchange rates.
  A. appreciate... floating
  B. depreciate...floating
  C. appreciate... fixed
  D. depreciate... fixed

  12. Which of the following is true of a company's balance sheet? ______.
  A. It displays sources and uses of cash for the period
  B. It is unnecessary if both an income statement and a statement of cash flows are available
  C. It is a separate representation of the company's revenue and expense transactions for the year
  D. It is an expansion of the basic accounting equation of Assets=Liabilities+Owner's Equity

  13. When Americans or foreigners expect the return on dollar deposits to be high relative to the return on foreign deposits, there is a ______ demand for dollar deposits and a correspondingly ______ demand for foreign deposits.
  A. higher... higher
  B. lower... higher
  C. higher... lower
  D. lower...lower

  14. Velocity is the ______.
  A. inverse of GNP
  B. speed at which checking accounts are converted into cash
  C. relationship between the price level and the money supply
  D. rate at which money turns over

  15. Assume that of your $10 000 portfolio, you invest $9 000 in Stock X and $1 000 in Stock Y. What is the expected return on your portfolio? ______.
  A. 18%
  B. 20%
  C. 19%
  D. 3%

  16. Which of the following would you expect to find in a correctly prepared income statement? .
  A. Cash balance at the end of the period
  B. Expenses incurred during the period to earn revenues
  C. Contributions by the owner during the period
  D. The reported company's financial position at a specific date

  17. The concept of beta is most closely associated with ______.
  A. correlation coefficient
  B. the capital asset pricing model
  C. nonsystematic risk
  D. mean-variance analysis

  18. The velocity of money for a given year can be calculated by ______.
  A. dividing GNP by the money supply
  B. dividing aggregate supply by aggregate demand
  C. dividing the price level by the money supply
  D. multiplying the price level by total output

  19. The theory of purchasing power parity states that exchange rates between any two currencies will adjust to reflect changes in ______.
  A. the price levels of the two countries
  B. the current account balances of the two countries
  C. the fiscal policies of the two countries
  D. the trade balances of the two countries

  20. Before issuing a credit, it is important for the issuing bank ______.
  A. to make certain of the importer's creditworthiness
  B. to go through the contract terms
  C. to have a thorough understanding of the exporter
  D. all of the above

  答案:

  1.A 2.D 3.C 4.B 5.B 6.B 7.C 8.A 9.D 10.D
  11.B 12.D 13.C 14.D 15.C 16.B 17.B 18.A 19.A 20.A

[1][2][3][4][5]
相关热词:金融英语
行业英语辅导课程
李 健协和医科大学医学博士,美国国立卫生研究院博士后……详情>>
李健:医学英语网上辅导名师
高 云澳大利亚注册会计师协会会员,会计专业硕士……详情>>
高云:财会英语网上辅导名师
李文沛中国政法大学博士,师从著名法学家周忠海教授……详情>>
李文沛:法律英语网上辅导名师

  1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、联系方式
  编辑信箱:for68@chinaacc.com
  电话:010-82319999-2371