外语教育网
您的位置:外语教育网 > 行业英语 > 新闻英语 > 报刊选读 正文
  • 站内搜索:

世界大学名气排行榜出炉

2011-03-21 11:18

  导语:世界大学名气排行榜出炉——话说怎么这么多都是美国的呀?不过貌似这也是没办法的事,人家的名气摆在那嘛。

  Cambridge is the most highly regarded UK university in the world, according to new research.

  根据新调查,剑桥大学被认为是全世界最好的英国大学。

  The prestigious institution came third in a table ranking universities exclusively on their reputation among academics worldwide.

  久负盛名的剑桥在一项完全根据各大学在全球学术界的名气而进行的排行中名列第三。

  The UK had two institutions in the top 10 - along with Cambridge, Oxford University was placed sixth.

  英国有两所大学进入了前十名,除了剑桥大学之外,还有排行第六的牛津大学。

  The United States dominated The Times Higher Education world reputation rankings, with seven institutions in the top 10.

  在“泰晤士报世界大学名气排行榜”中,美国的大学占了大多数,前十名就有七所大学是美国的大学。

  The only other country to make the top 10, besides the US and UK, was Japan, with Tokyo University in eighth place.

  除了美国和英国,前十名中来自其他国家的大学只有日本的东京大学,排在第八名。

  The world-famous Harvard University in the US topped today's rankings, followed by the Massachusetts Institute of Technology, also a US university.

  世界著名的美国哈佛大学在今天发布的这一排行榜上居首位,紧随其后的是麻省理工学院,也是一所美国大学。

  In total, the US had 45 universities in the top 100, while the UK had 12 and Japan had five. These three nations were the best represented in the rankings.

  美国共有45所大学进入了前100名,英国有12所,日本有5所。这三个国家在排行榜中表现最佳。

  Canada, Australia, Germany and the Netherlands each had four universities in the top 100.

  加拿大、澳大利亚、德国和荷兰各有四所大学进入了前100名。

  The rankings looked at universities reputations for world-class performance in teaching and research.

  该排行评估了各大学在教学和研究上的国际声誉。

  It is based on a survey of 13,388 academics from 131 countries, carried out in 2010 by Ipsos Media for the Times Higher Education magazine's ranking-data supplier Thomson Reuters.

  这一排行基于对131个国家的1.3万名学者的调查。该调查是Ipsos Media公司为《泰晤士高等教育》杂志的排行数据供应商汤姆森路透集团在2010年开展的。

  THE TOP 10 UNIVERSITIES - BY REPUTATION

  世界大学名气排行榜前十位:

  1 Harvard University US

  1. 哈佛大学 美国

  2 Massachusetts Institute of Technology US

  2. 麻省理工学院 美国

  3 University of Cambridge UK

  3. 剑桥大学 英国

  4 University of California Berkeley US

  4. 加州大学伯克利分校 美国

  5 Stanford University US

  5. 斯坦福大学 美国

  6 University of Oxford UK

  6. 牛津大学 英国

  7 Princeton University US

  7. 普林斯顿大学 美国

  8 University of Tokyo Japan

  8. 东京大学 日本

  9 Yale University US

  9. 耶鲁大学 美国【外语*教育网编辑整理 www.for68.com

  10 California Institute of Technology US

  10. 加州理工学院 美国

相关热词:英语新闻 新闻
行业英语辅导课程
李 健协和医科大学医学博士,美国国立卫生研究院博士后……详情>>
李健:医学英语网上辅导名师
高 云澳大利亚注册会计师协会会员,会计专业硕士……详情>>
高云:财会英语网上辅导名师
李文沛中国政法大学博士,师从著名法学家周忠海教授……详情>>
李文沛:法律英语网上辅导名师

  1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、联系方式
  编辑信箱:for68@chinaacc.com
  电话:010-82319999-2371