外语教育网
您的位置:外语教育网 > 考试英语 > GRE > 复习指导 正文
  • 站内搜索:

2013年新gre考试数学重要考题归纳:重点试题

2013-04-08 15:21

考生如果觉得复习gre数学考试比较难不妨从这些题目练习开始,每篇都是按照分类给大家列举了一些典型题目,本篇主要是针对gre数学考试算术方面的典型题目及答案。

31.The number of different prime factors of 48

The number of different prime factors of 72

答案:C

32.The number of different positive divisors of 12

The number of different positive divisors of 50

答案:C

33.The number that is as much greater than 63 as it is less than 101

84

答案:B

34. A K-number is a positive integer with the special property that 3 times its units’ digit is equal to 2 times its tens’digit.

The number of K-numbers between 10 and 99

3

答案:C

35.Of the following which is greatest?

A.1/2

B.7/15

C.49/100

D.126/250

E.1999/4000

答案:D

36.If n=pqr, where p,q, and r are three different positive prime numbers, how many different positive divisors does n have, including 1 and n?

A.3

B.5

C.6

D.7

E.8

答案:E

37.11*13*17*19*23

A decrease of 1 in which of the factors above would result in the greatest decrease in the product?

A.11

B.13

C.17

D.19

E.23

答案:A

38.Which of the following numbers is not the sum of three consecutive odd integers?

A.15

B.75

C.123

D.297

E.313

答案:E

39.A dresser drawer contains 15 garments. If 40 percent of those garments are blouses, how many are not blouses?

A.6

B.8

C.9

D.10

E.12

答案:C

40.If a certain company purchased its computer terminals for a total of $540,400 and each of the terminals was purchased for $350, how many terminals did the company purchase?

A.1,624

B.1,544

C.1,434

D.1,384

E.1,264

答案:B

相关热词:数学 GRE 考试辅导
考试英语系列辅导课程
赵文通资深学位英语辅导专家,深谙命题方向及重点、难点……详情>>
赵文通:学位英语考试辅导名师
冉老师北京大学博士,知名高校教师,雅思权威辅导专家……详情>>
冉老师:雅思考试辅导名师

  1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、联系方式
  编辑信箱:for68@cdeledu.com
  电话:010-82319999-2371