移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 备考指导 > 六级备考指导 > 正文

2008年6月英语六级听力真题及答案

2013-06-09 16:34   来源:外语教育网       我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

2013年6月的英语六级考试就要到了,在最后的备考阶段,再回顾一下英语六级考试听力真题对考生巩固复习效果有非常好的作用。外语教育网祝各位考生取得优异的成绩。

Section A

11. A) The man might be able to play in the World Cup.

B) The man’s football career seems to be at an end.

C) The man was operated on a few weeks ago.

D) The man is a fan of world-famous football players.

12. A) Work out a plan to tighten his budget

B) Find out the opening hours of the cafeteria.

C) Apply for a senior position in the restaurant.

D) Solve his problem by doing a part-time job.

13. A) A financial burden.

B) A good companion

C) A real nuisance.

D) A well-trained pet.

14. A) The errors will be corrected soon.

B) The woman was mistaken herself.

C) The computing system is too complex.

D) He has called the woman several times.

15. A) He needs help to retrieve his files.

B) He has to type his paper once more.

C) He needs some time to polish his paper.

D) He will be away for a two-week conference.

16. A) They might have to change their plan.

B) He has got everything set for their trip.

C) He has a heavier workload than the woman.

D) They could stay in the mountains until June 8.

17. A) They have to wait a month to apply for a student loan.

B) They can find the application forms in the brochure.

C) They are not eligible for a student loan.

D) They are not late for a loan application.

18. A) New laws are yet to be made to reduce pollutant release.

B) Pollution has attracted little attention from the public.

C) The quality of air will surely change for the better.

D) It’ll take years to bring air pollution under control.

Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard.

19. A) Enormous size of its stores.

B) Numerous varieties of food.

C) Its appealing surroundings.

D) Its rich and colorful history.

20. A) An ancient building.

B) A world of antiques.

C) An Egyptian museum.

D) An Egyptian Memorial.

21. A) Its power bill reaches £9 million a year.

B) It sells thousands of light bulbs a day.

C) It supplies power to a nearby town.

D) It generates 70% of the electricity it uses.

22. A) 11,500 B) 30,000 C) 250,000 D) 300,000

Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard.

23. A) Transferring to another department.

B) Studying accounting at a university

C) Thinking about doing a different job.

D) Making preparations for her wedding.

24. A) She has finally got a promotion and a pay raise.

B) She has got a satisfactory job in another company.

C) She could at last leave the accounting department.

D) She managed to keep her position in the company.

25. A) He and Andrea have proved to be a perfect match.

B) He changed his mind about marriage unexpectedly.

C) He declared that he would remain single all his life.

D) He would marry Andrea even without meeting her.

Section B

Passage One

Questions 26 to 29 are based on the passage you have just heard.

26.A) They are motorcycles designated for water sports.

B) They are speedy boats restricted in narrow waterways.

C) They are becoming an efficient form of water transportation.

D) They are getting more popular as a means or water recreation.

27.A) Water scooter operators’ lack of experience.

B) Vacationers’ disregard of water safety rules.

C) Overloading of small boats and other craft.

D) Carelessness of people boating along the shore.

28.A) They scare whales to death.

B) They produce too much noise.

C) They discharge toxic emissions.

D) They endanger lots of water life.

29.A)Expand operating areas.

B) Restrict operating hours.

C) Limit the use of water scooters.

D) Enforce necessary regulations.

Passage Two

Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.

30.A) They are stable.

B) They are close.

C) They are strained.

D) They are changing.

31.A) They are fully occupied with their own business.

B) Not many of them stay in the same place for long.

C) Not many of them can win trust from their neighbors.

D) They attach less importance to interpersonal relations.

32.A) Count on each other for help.

B) Give each other a cold shoulder.

C) Keep a friendly distance.

D) Build a fence between them.

Passage Three

Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.

33.A) It may produce an increasing number of idle youngsters.

B) It may affect the quality of higher education in America.

C) It may cause many schools to go out of operation.

D) It may lead to a lack of properly educated workers.

34. A)It is less serious in cities than in rural areas.

B) It affects both junior and senior high schools.

C) It results from a worsening economic climate.

D) It is a new challenge facing American educators.

35. A) Allowing them to choose their favorite teachers.

B) Creating a more relaxed learning environment.

C) Rewarding excellent academic performance.

D) Helping them to develop better study habits.

Section C

I'm interested in the criminal justice system of our country. It seems to me that something has to be done if we’re to (36) ___ as a country. I certainly don't know what the answers to our problems are. Things certainly get (37) ____in a hurry when you get into them. But I wonder if something couldn't be done to deal with some of these problems. One thing I'm concerned about is our practice of putting (38) _____ in jail who haven't harmed anyone. Why not wor out some system (39) _____ they can pay back the debts they owe society instead of (40) ___ another debt by going to prison, and of course, coming under th (41) ____of hardened criminals? I'm also concerned about the short prison sentences people are (42) ______ for serious crimes. Of course, one alternative to this is to (43) ______ capital punishment, but I'm not sure I would be for that. I'm not sure it's right to take an eye for eye. (44) _____. I also think we must do something about the insanity plea. In my opinion, anyone who takes another person’s life intentionally is insane; however, (45) _____. It’s sad, of course, that a person may have to spend the rest of his life, or (46) ______.

参考答案

11. A 12. D

13.C 14. A

15.B 16.A

17.D 18.C

19.B 20.A

21.D 22.B

23.C 24.A

25.B

26. D27. A

28. B29. D

30. D31. B

32. C33. D

34. B35. C

36. survive 37. complicated

38. offenders 39. whereby

40. incurring 41. influence

42. serving 43. restore

44. The alternative to capital punishment is longer sentences but they would certainly cost the tax-payers much money

45. that does not mean that the person isn’t guilty of the crime or that he shouldn’t pay society the debt he owes

46. a large part of it in prison for acts that he committed while not in full control of his mind

责任编辑:lh
相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

网校介绍

更多>>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371