移动课堂
您的位置:外语教育网 > 英语四六级 > 备考指导 > 六级备考指导 > 正文

2008年6月英语六级阅读真题及答案

2013-06-09 17:10   来源:外语教育网       我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

2013年6月的英语六级考试就要到了,在最后的备考阶段,再回顾一下英语六级考试阅读真题对考生巩固复习效果有非常好的作用。外语教育网祝各位考生取得优异的成绩。

Section A

Questions 47 to 51 are based on the following passage.

If movie trailers(预告片)are supposed to cause a reaction, the preview fo "United 93" more than succeeds. Featuring no famous actors, it begins with images of a beautiful morning and passengers boarding an airplane. It takes you a minute to realize what the movie’s even about. That’s when a plane hits the World Trade Center. the effect is visceral(震撼心灵的). When the trailer played before "Inside Man" last week at a Hollywood theater, audience members bega calling out, "Too soon!" In New York City, the response was even more dramatic. The Loews theater in Manhattan took the rare step of pulling the trailer from its screens after several complaints.

“United 93” is the first feature film to deal explicitly with the events of September 11, 2001, and is certain to ignite an emotional debate. Is it to soon? Should the film have been made at all? More to the point, will anyone want to see it? Other 9/11 projects are on the way as the fifth anniversary of the attacks approaches, most notably Oliver Stone's " World Trade Center." but as the forerunner, “United 93” will take most of the heat, whether it deserves it or not.

The real United 93 crashed in a Pennsylvania field after 40 passengers an crew fought back against the terrorists. Writer-director Paul Greengrass has gone to great lengths to be respectful in his depiction of what occurred, proceeding with the film only after securing the approval of every victim's family. "Was I surprised at the agreement? Yes. Very. Usually there’re one or two families who're more reluctant," Greengrass writes in an e-mail. "I was surprised at the extraordinary way the United 93 families have welcomed us into their lives and shared their experiences with us." Carole O'Hare, a family member, says, “They were very open and honest with us, and they made us a part of this whole project.” Universal, which is releasing the film, plans to donate 10% of its opening weekend gross to the Flight 93 National Memorial Fund. That hasn't stopped criticism that the studio is exploiting a national tragedy. O’Hare thinks that’s unfair. “This story has to be told to honor the passengers and crew for what they did,” she says. “But more than that, it raises awareness. Our ports aren’t secure. Our borders aren’t secure. Our airlines still aren’t secure, and this is what happens when you’re not secure. That’s the message I want people to hear.”

47. The trailer for “United 93” succeeded in ________ when it played in the theaters in Hollywood and New York City.

48. The movie “United 93” is sure to give rise to _______________.

49. What did writer-director Paul Greengrass obtain before he proceeded with the movie?

50. Universal, which is releasing “United 93”, has been criticized for _________.

51. Carole O’Hare thinks that besides honoring the passengers and crew for what they did, the purpose of telling the story is to _________ about security.

Section B

Passage One

Questions 52 to 56 are based on the following passage.

Imagine waking up and finding the value of your assets has been halved. No, you’re not an investor in one of those hedge funds that failed completely. With the dollar slumping to a 26-year low against the pound, already-expensive London has become quite unaffordable. A coffee at Starbucks, just as unavoidable in England as it is in the United States, runs about $8.

The once all-powerful dollar isn’t doing a Titanic against just the pound. It is sitting at a record low against the euro and at a 30-year low against the Canadian dollar. Even the Argentine peso and Brazilian real are thriving against the dollar.

The weak dollar is a source of humiliation, (屈辱),for a nation’s self-esteem rests in part on the strength of its currency. It’s also a potential economic problem, since a declining dollar makes imported food more expensive and exerts upward pressure on interest rates. And yet there are substantial sectors of the vast U.S. economy-from giant companies like Coca-Cola to mom-and-pop restaurant operators in Miami-for which the weak dollar is most excellent news.

Many Europeans may view the U.S. as an arrogant superpower that has becom hostile to foreigners. But nothing makes people think more warmly of the U.S. than a weak dollar. Through April, the total number of visitors from abroad was up 6.8 percent from last year. Should the trend continue, the number of tourists this year will finally top the 2000 peak? Many Europeans now apparently view the U.S. the way many Americans view Mexico-as a cheap place to vacation, shop and party, all while ignoring the fact that the poorer locals can’t afford to join the merrymaking.

The money tourists spend helps decrease our chronic trade deficit. So do exports, which thanks in part to the weak dollar, soared 11 percent between Ma 2006 and May 2007. For first five months of 2007, the trade deficit actually fell 7 percent from 2006.

If you own shares in large American corporations, you’re a winner in the weak-dollar gamble. Last week Coca-Cola’s stick bubbled to a five-year high after it reported a fantastic quarter. Foreign sales accounted for 65 percent of Coke’s beverage (饮料)business. Other American companies profiting from this trend include McDonald’s and IBM.

American tourists, however, shouldn’t expect any relief soon. The dollar lost strength the way many marriages break up-slowly, and then all at once. And currencies don’t turn on a dime. So if you want to avoid the pain inflicted by the increasingly pathetic dollar, cancel that summer vacation to England and look to New England. There, the dollar is still treated with a little respect.

52. Why do Americans feel humiliated?

A) Their economy is plunging B) Their currency has slumped

C) They can’t afford trips to Europe D) They have lost half of their assets.

53.How does the current dollar affect the life of ordinary Americans?

A) They have to cancel their vacations in New England.

B) They find it unaffordable to dine in mom-and-pop restaurants.

C) They have to spend more money when buying imported goods.

D) They might lose their jobs due to potential economic problems.

54. How do many Europeans feel about the U.S with the devalued dollar?

A) They feel contemptuous of it

B) They are sympathetic with it.

C) They regard it as a superpower on the decline.

D) They think of it as a good tourist destination.

55. what is the author’s advice to Americans?

A) They treat the dollar with a little respect

B) They try to win in the weak-dollar gamble

C) They vacation at home rather than abroad

D) They treasure their marriages all the more.

56. What does the author imply by saying “currencies don’t turn on a dime” (Line 2,Para 7)?

A) The dollar’s value will not increase in the short term.

B) The value of a dollar will not be reduced to a dime

C) The dollar’s value will drop, but within a small margin.

D) Few Americans will change dollars into other currencies.

Passage Two

Questions 57 to 61 are based on the following passage.

In the college-admissions wars, we parents are the true fights. We’re pushing our kids to get good grades, take SAT preparatory courses and build resumes so they can get into the college of our first choice. I’ve twice been to the wars, and as I survey the battlefield, something different is happening. W see our kids’ college background as a prize demonstrating how well we’ve raised them. But we can’t acknowledge that our obsession(痴迷) is more about us than them. So we’ve contrived various justifications that turn out to be half-truths, prejudices or myths. It actually doesn’t matter much whether Aaron and Nicole go to Stanford.

We have a full-blown prestige panic; we worry that there won’t be enough prizes to go around. Fearful parents urge their children to apply to more schools than ever. Underlying the hysteria(歇斯底里) is the belief that scarce elite degrees must be highly valuable. Their graduates must enjoy more success because they get a better education and develop better contacts. All that is plausible—and mostly wrong. We haven’t found any convincing evidence that selectivity or prestige matters. Selective schools don’t systematically employ better instructional approaches than less selective schools. On two measures—professors’ feedback and the number of essay exams selective schools do slightly worse.

By some studies, selective schools do enhance their graduates’ lifetime earnings. The gain is reckoned at 2-4% for every 100-poinnt increase in a school’s average SAT scores. But even this advantage is probably a statistical fluke(偶然). A well-known study examined students who got into highly selective schools and then went elsewhere. They earned just as much as graduates from higher-status schools.

Kids count more than their colleges. Getting into Yale may signify intelligence, talent and ambition. But it’s not the only indicator and, paradoxically, its significance is declining. The reason: so many similar people go elsewhere. Getting into college is not life’s only competition. In the next competition—the job market and graduate school—the results may change. Old-boy networks are breaking down. princeton economist Alan Krueger studied admissions to one top Ph.D. program. High scores on the GRE helped explain who got in; degrees of prestigious universities didn’t.

So, parents, lighten up. The stakes have been vastly exaggerated. Up to a point, we can rationalize our pushiness. America is a competitive society; ou kids need to adjust to that. But too much pushiness can be destructive. The very ambition we impose on our children may get some into Harvard but may also set them up for disappointment. One study found that, other things being equal graduates of highly selective schools experienced more job dissatisfaction. They may have been so conditioned to being on top that anything less disappoints.

57.Why dose the author say that parents are the true fighters in the college-admissions wars?

A) They have the final say in which university their children are to attend.

B) They know best which universities are most suitable for their children.

C) They have to carry out intensive surveys of colleges before children make an application.

D) They care more about which college their children go to than the children themselves.

58.Why do parents urge their children to apply to more schools than ever?

A) They want to increase their children’s chances of entering a prestigious college.

B)They hope their children can enter a university that offers attractive scholarships.

C) Their children will have a wider choice of which college to go to.

D) Elite universities now enroll fewer student than they used to.

59.What does the author mean by “kids count more than their colleges”Line1, para.4?

A) Continuing education is more important to a person’s success.

B) A person’s happiness should be valued more than their education.

C) Kids’ actual abilities are more important than their college background.

D) What kids learn at college cannot keep up with job market requirements.

60.What does Krueger’s study tell us?

A) Getting into Ph.D. programs may be more competitive than getting into college.

B) Degrees of prestigious universities do not guarantee entry to graduate programs.

C) Graduates from prestigious universities do not care much about their GRE scores.

D) Connections built in prestigious universities may be sustained long after graduation.

61.One possible result of pushing children into elite universities is that______

A) they earn less than their peers from other institutions

B) they turn out to be less competitive in the job market

C) they experience more job dissatisfaction after graduation

D) they overemphasize their qualifications in job application

参考答案

47. causing a reaction

48. an emotional debate

49. The approval of every victim’s family

50. exploiting a national tragedy

51. raise awareness

52.B 53.C 54.D

55. C 56.A 57.D

58. A 59.C 60.B

61.C

责任编辑:lh
相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 留学 复习
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

学位英语免费试听

更多>>
  • 四级辅导
  • 六级辅导
全科套餐
280元/门
超值优惠套餐=写作+词汇+听力+阅读+翻译+真题精讲班 70课时
词汇串讲 精讲大纲词汇,轻松记忆单词
课时数:10课时
阅读串讲 紧扣大纲要求,直达阅读高分
课时数:10课时
听力串讲 剖析解题秘笈,提升听力水平
课时数:10课时
写作串讲 解读命题规律,揭秘高分技巧
课时数:10课时
翻译串讲 梳理重要考点,提高应试能力
课时数:约6课时
真题精讲 讲授历年真题,直击命题精髓
课时数:24课时

网校介绍

更多>>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371