全国英语等级考试辅导热招
您的位置:外语教育网 > 全国英语等级考试 > 经典题库 > 模拟试题 > 正文

全国英语等级考试(PETS)三级每日一练:阅读长难句练习(9月4日)

2017-09-04 16:52   来源:外语教育网整理       我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

  外语教育网为考生们精心整理了全国英语等级考试(PETS)/公共英语三级“每日一练”习题(第2017年9月3日期),欢迎积极参与学习!更多精彩信息,请关注本站。

  Technology has been an encouragement of historical change. It acted as such a force in England beginning in the eighteenth century, and across the entire Western World in the nineteenth. Rapid advances were made in the use of scientific findings in the manufacture(制造)of goods, which has changed ideas about work. One of the first changes was that other forms of energy have taken the place of human power. Along with this came the increased use of machines to manufacture products in less time.

  People also developed machines that could produce the same parts for a product: each nail was exactly like every other nail, meaning that each nail could be changed for every other nail. This means that goods could be mass produced, though mass production required breaking production down into smaller and smaller tasks.

  Once this was done, workers no longer started on the product and labored to complete it. Instead, they might work only one thousandth of it, other workers completing their own parts in cer- tain order. There is nothing strange about this manufacturing work by today' s standards. Highly skilled workers were unable to compare with the new production techniques, as mass production al- lowed goods of high standard to be produced in greater number than could ever be done by hand. But the skilled worker wasn' t the only loser, the common workers lost too. Similar changes forced farmers away. The increased mechanization(机械化)of agriculture freed masses of workers from ploughing the land and harvesting its crops. They had little choice but to stream toward the rapidly developing industrial centers. Increasingly, standards were set by machines. Workers no longer owned their own tools, their skill was no longer valued, and pride in their work was no longer pos- sible. Workers fed, looked after and repaired the machines that could work faster than humans at greatly reduced cost.

  26. In this passage, which of the following is NOT considered as a change caused by the use of scientific findings in the production of goods?

  A. Other forms of energy have taken the place of human power.

  B. The increased exploitation of workers in the 19th century.

  C. The increased use of machines to make products in less time.

  D. The use of machines producing parts of the same standard.

  27. The underlined word "this" in the fLrSt paragraph refers to

  A. the use of scientific findings

  B. the practice of producing the same parts for a product

  C. the human power being replaced by other forms of energy

  D. the technology becoming the encouragement of historical change

  28. The underlined word "this" in the second paragraph refers to the change that

  A. each nail could be taken the place of by every other nail

  B. each nail was exactly like every other nail

  C. producing tasks became smaller and smaller

  D. goods could be mass produced

  29. According to the writer, highly skilled workers

  A. completely disappeared with the coming of the factory system

  B. were dismissed by the boss

  C. were unable to produce goods of high standard

  D. were unable to produce fine goods at that same speed as machines

  30. According to the passage, what did the farmers have to do with the coming of mechanization of agriculture?

  A. Many of them had to leave their farmland for industrial centers.

  B. They stuck to their farm work.

  C. They refused to use machines.

  D. They did their best to learn how to use the machines.

  参考译文

  技术已经成为历史性改变的一种激励。在十八世纪初的英国和十九世纪的整个西方世界,技术就具有这样的一种力量。在商品制造领域,科学发现物的使用使得商品制造领域取得了快速改进,这改变了人

  们对工作的看法。最初的一种改变就是人力被其他形式的能量所代替。随之而来的是机器的加大使用,以便在更少的时间里生产产品。

  人们也开发了可以用来生产一种产品相同零件的机器:每个钉子都造得跟其他任何钉子完全相同,也就是每个钉子都可以跟其他钉子互换。这就意味着商品可以大规模生产,虽然大规模生产要求把生产分成一个一个更小的部分。

  一旦它实现,工人们再也不用着手处理产品以及花力气完成产品。取而代之的是,他们也许只工作过去工作量的千分之一,另外的工人按一定工序完成各自的部分就可以了。按照今天的标准,这种生产工作没什么令人奇怪的。技术高超的工人无法跟这种新的生产技艺相媲关。因为大规模生产使高规格的商品的大批量生产成为现实,而手工制作相形见绌。然而,技术好的个人并非唯一的受损失者,普通工人也如此。相似的改变让农民地位不保。不断增加的农业机械化把大批农民从耕地和农作物收获中解放出来。除了涌入快速发展的工业中心,他们别无选择。规则日益被机器制定。工人不再拥有自己的工具。他们的技术不再有价值,从而工作中的自豪感不再存在。工人供养、照顾和维修那些远比人类更有工作效率的机器,这大大减少了花费。

  答案及解析

  26. B【解析】细节题。原文中并未说l9世纪开始对工人剥削的增加。其余三项均在第一段中间出现。所以此题选择B.

  27. C【解析】理解题。单词this指上文"0ther forms of energy have taken the place of human power."(其他形式的能源已经代替了人类的劳动力)的内容。所以此题选择c.

  28. D【解析】理解题。在条件句中,this指下文"goods could be mass produced"(货物大批生产)。所以此题选择D

  29. D【解析】判断推理题。可从第三段第四句"Highly skilled workers were unable to compare with the new production techniques."(技术高超的工人也无法和新的生产技术相比)可知答案。所以此题选择D.

  30. A【解析】判断推理题。可根据第三段中的"Similar changes forcedfarmers away."(类似的改变赶走了农民)及"They had littlechoice but to stream toward the rapidly developing industrial cen-ters."(除了慢慢向工业中心转移,他们没有其他选择)。所以此题选择A.

特别推荐:全国英语等级考试(PETS)/公共英语三级考试网络课程热招!

相关资讯:
网站导航:
 四六级 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 经验 留学 备考
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 就业 辅导 留学 考试 报考  法语 资料 文化 考试 留学 辅导
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 辅导 资料 考试 留学 风采
PETS三级
超值套餐
超值优惠套餐=基础学习班+真题精讲班+冲刺串讲班
450元/门 课时:50课时
PETS三级
基础学习班
紧扣教材大纲,逐章系统讲解
300元/门 课时:30课时
PETS三级
真题精讲班
精讲历年真题,直击命题精髓
100元/门 课时:10课时
PETS三级
冲刺串讲班
梳理重要考点,预测命题方向
100元/门 课时:约10课时
PETS二级
冲刺串讲班
系统讲解考点,提高应试技巧
100元/门 课时:约10课时

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371