您的位置:外语教育网 > 学位英语 > 复习指导 > 考试大纲 > 正文

山东省成人高等教育学士学位英语考试大纲(试行)及样题

2014-01-21 09:48   我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

 山东省成人高等教育学士学位英语考试大纲(试行)

总则

为了客观地评价我省成人高等教育(非英语专业)学员的英语水平,有效地调动学生学习英语的积极性,提高学生的英语水平,从而保证成人教育本科毕业生学士学位的授予质量,根据教育部《大学英语课程教学要求(试行)》的要求、结合我省英语教学的现状和成人高等教育的特点以及社会对学生英语能力的实际要求,制定本考试大纲。

本考试的难度界定在大学英语三级的水平,是一种标准化考试。为保证试卷的信度,除短文写作部分是主观性试题外,其余试题全部客观性的多项选择题形式。短文写作部分的目的是考核考生运用语言的能力,从而提高试卷的效度。

(一)评价目标

本考试采用水平测试的方法,指在考察学生的基本英语综合应用能力,包括一定的听说能力,使他们在今后工作和社会交往中能用英语比较有效地进行口头和书面的信息交流,同时增强其自主学习能力、提高综合文化素养,以适应我国经济发展和国际交流的需要,并为进一步提高英语水平打下较好的基础。具体要求如下:

1.词汇

应掌握 3500 个左右的英语单词,正确熟练使用由这些单词构成的常用搭配,并具备用构词法知识识别生词的能力。

2.语法知识

掌握主谓一致关系,表语从句、宾语从句、定语从句和状语从句等句型,直接引语和间接引语的用法,动词不定式和分词的用法,各种时态、主动语态、被动语态等基本的语法知识,并注重在语篇层面上运用语法知识的能力。

3.阅读能力

考生应该能够综合运用英语语言知识和阅读技能理解书面英语,能以每分钟 60 词的速度阅读各种题材(包括社会生活、人物传记、科普、史地、政治、经济等)和体裁(包括议论文、记叙文、说明文、应用文等)的文字材料。阅读材料的生词量不超过3%,对于超出全日制教学大纲词汇表一至三级词汇表范围的词,用汉语注明词义。应试人员能够:

1)掌握所读材料的主旨和大意;

2)了解用以阐述主旨的事实和有关细节;

3)根据上下文判断某些生词或短语的意义;

4)理解单词的意义和上下句之间的逻辑关系;

5)根据所读的材料进行一定的判断、推理;领会作者的观点和态度。

4.写作能力

能在 30 分钟内写出长度为 100 个单词的短文,内容切题,语句连贯,条理清楚,语法正确,语言通顺恰当。

(二) 考试内容

本考试包括五个部分:阅读理解、词语用法与语法结构、完型填空、汉译英、短文写作。全部题目按顺序统一编号。

第一部分:阅读理解(分开我阅读理解):共 20 题,考试时间 35 分钟。本部分要求考生阅读 4 篇英文短文,总阅读量不超过 1000 词。每篇短文后有 5 个问题。考生应根据文章内容从每题四个选择项中选出一个最佳答案。

1.本部分选材的原则是:

1)题材广泛,包括人物传记、社会、文化、日常知识等,其中所涉及的背景知识均在考生能理解的范围之内;体裁多样,包括叙述文、说明文、议论文等;

2)文章的语言难度适中,超出考生应掌握的词汇范围的词,用汉语注明词义。

2.本部分主要测试以下能力:

1)掌握所读材料的主指和大意;

2)了解说明主指和大意的事实和细节;既能理解字面意思,也能根据所读材料进行一定的判断和推理;既能理解个别句子的意思,也能理解上下文的逻辑关系。

3.本部分的目的是测试考生通过阅读获取信息的能力,既要求准确,也要求有一

定的速度。

第二部分:词语用法和语法结构(部份 2 字汇 &构成):共 40 题,考试时间 30 分钟。题目中 60% 为词和短语的用法, 40% 为语法结构。要求考生从每题四个选择项中选出一个最佳答案。

本部分的目的是测试考生运用词汇、短语及语法结构的能力。

第三部分:完型填空(部份 3 关):共 10 题,考试时间 10 分钟。在一篇题材熟悉、难度适中的短文(约 200 词)中留有 10 个空白,每个空白为一题,每题有四个选择项,要求考生在全面理解内容的基础上选择一个最佳答案,使短文的意思和结构恢复完整。填空的词项包括结构词和实义词。

本部分的目的是测试考生综合运用语言的能力。

第四部分:汉译英(部份 4 翻译):共 5 题,考试时间是 15 分钟。给出 5 个汉语句子,要求考生翻译成英语,所译英语表达清楚,句子结构和用词正确。

本部分指在考察考生掌握汉英翻译的方法技巧、语言翻译能力以及汉英翻译所必备的语言文化知识。

第五部分:写作(部份 V 写作):共 1 题,考试时间为 30 分钟。要求考生根据题目规定写出一篇 100 词左右的短文。试卷上可能给出题目,或规定情景,或给出段首句,或给出提纲。要求能够正确表达思想,意义连贯,无重大语法错误。写作的内容包括日常生活和一般常识。

本部分的目的是测试考生运用英语书面表达思想的初步能力。

(三)答题及计分方法

客观性试题用机器阅卷,要求考生从每题四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题纸上(答案纸)上该题的相应字母中间用铅笔划一条横线。试卷(测试纸)不能做任何记号。每题只能选择一个答案,多选作答错处理。主观性试题(短文写作),写在作文纸上,按科学的评分标准评分。试卷各部分计分采用加权的方法,折算成百分制,以 60 分为及格标准。

试卷五个部分的题目、计分和考试时间列表如下:

试卷五个部分的题目、计分和考试时间列表如下:
序号
 
题号
 
名称
 
题目数
 
计分
 
考试时间

 
I 1~20 阅读理解(阅读理解)
 
20题
 
40分
 
35分钟

 
II
 
21~60 词语用法和语法结构(字汇&构成)
 
40题
 
20分
 
30分钟

 
III
 
61~70 完型填空(结束)
 
10题
 
10分
 
10分钟

 
IV
 
71~75 汉译英(翻译)
 
5题
 
10分
 
15分钟

 
V 76 短文写作(写作)
 
1题
 
20分
 
30分钟

 
合计
 
76题
 
100分
 
120分钟

 

山东省成人高等教育学士学位

英语考试样题

阅读理解(35 分钟,40 点)

Reading Comprehension

After you read a passage you should decide on the best choice marked A), B), C), and D),and then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

Passage One

Questions 1 to 5 are based on the following passage.

A fire drill(操练) is ,to put it mildly(略微地,适度地), an inconvenient(不方便的) exercise at the best of times. A fire drill at 2:00 in the morning in terrible weather conditions, like the one we had on Thursday night and Friday morning last, is incomparably more inconvenient. This is why writing this note to thank you all most sincerely(真诚地) for your excellent co-operation and the spirit with which you endured(忍受,忍耐) the inconvenience.(打扰)

A fire drill is not an idle (空闲的,懒散的)exercise. It is an extremely (极其,非常)serious(严重的,严肃的) one and can, in fact, save lives in the long run. Last week’ fire drill has already reyealed a number of important things regarding fire precautions(预防,警惕) in the Hall. For instance(例子), there seem to exit(出口) a number of “deaf (聋的)spots” in the Hall, namely(即,也就是), the two rooms in Purser House and some rooms in the Bottom corridor(走廊). I have no reason to doubt(怀疑,疑问)that residents (居民)from these areas could not hear the alarm(惊恐,忧虑,警报). I shall request an immediate examination of this problem.

I should, also, remind (使想起)you that it is a requirement that fire drills should be regularly(有规律地) carried out(at least two in every one year)and each resident should be made fully aware(知道的,意识到的) of this and obliged(强迫,迫使) to take part. All residents must take fire precautions(预防,警惕) with the seriousness they deserve. (应受,值得).Failure to do so can result bin fines and expulsion(驱逐)from the Hall. Thank you again for your co-operation.

1. The last fire drill caused much more inconvenience (打扰)because_________.

A) it was in bad weather B) there were “deaf spots”

C) a big fire started D) it was at the weekend

2. The phrase “in the long run”(L.2,Part.2)means_________.

A)effectively B) endlessly C) eventually(终于,最后) D) efficiently

3. Some people did not make their appearance(出现,来到,外观) at the last drill because_______.

A) they were deaf (聋的) B)they could not hear the alarm

C) nobody waked them up D) they refused to leave their rooms

4. Afire drill is extremely(极其,非常) important according to the writer for_________.

A) it is a good physical exercise

B) it cultivates (培养) people’s endurance(耐久力,持久力)

C) it is a legal requirement

D) it can save lives in case of a fire

5. Which of the following was NOT stated (规定的)by the author?

A) A fire drill is very important and useful.

B) The last fire drill received inactive co-operation from the residents.

C) Those who do not take fire precautions (预防,警惕)will be fined and driven out.

D) It has been made a rule that fire drills will be performed(行动) regularly.(有规律的)

Passage Two

Questions 6 to 10 are based on the following passage

Accidents(事故,意外的事) are caused; they don’t just happen. The reason may be easy to see: a shelf(架子) out of reach, a patch (补丁,小块土地)of ice on the misfortune(不幸,灾祸,灾难)—frustration(挫折,灰心丧气), tiredness (疲劳的,累的)or just bad temper(脾气)—that show what the accident really is, a sort of attack(进攻,攻击) on oneself.

Road accidents, for example, happen frequently(经常地,屡次地) after a family quarrel( 争吵), and we all know people who are accident-prone(有….倾向的), so often at odds(困难) with themselves and the world that they seem to cause accidents for themselves and others.

By definition(定义,解说), an accident is something you can not predict(预言,预告,预测) or avoid(避免,回避,躲开), and the idea which used to be current(当前的,通用的), that the majority (多数,大多数)of road accidents are caused by a minority(少数) of criminally careless(粗心的) drivers, is not supported by insurance(保险,保险费) statistics(统计,统计数字). These show that most accidents involve(使卷入,牵涉) ordinary (普通的)motorists(开汽车的人) in a moments of carelessness(粗心) or thoughtlessness.(欠考虑的,自私的)

It is not always clear, either, what sort of conditions(条件,状况) make people more likely(可能的,很可能) to have an accident. For instance(例子,实例,事例), the law requires(需要,要求) all factories to take safety precautions and most companies(公司) have safety committees(委员会,全体委员) to make sure the regulations (规则,规章,管理)are observed(观察), but still, every day in Britain, some fifty thousand men and women are injured (伤害,损害,损伤)from work due(由于,应归于) to accidents. These accidents are largely the result of human error (错误,差错)or misjudgment—noise and fatigue(疲劳,劳累), boredom(烦恼,无聊) or worry are possible factors (因素)which contribute(有助于….,促成) to this. Doctors who work in factories have found that those who drink too much, usually people who have a high anxiety(焦虑,忧虑,渴望) level, run three times the normal risk (风险,危险,冒险)of accidents at work.

6. The passage suggests that________.

A) Accidents are usually caused by psychological(心理的,心理学的) factors.

B) Accidents mostly result(是由….造成的) from slippery(滑的,使人滑跤的) roads.

C) Drinkers run three times the normal risk of accidents in factories.

D) About 50 000people lose their lives at work in Britain every day.

2. Which of the following is NOT mentioned(提到,说起) as a factor of accidents?

A) Mood. (心情,情绪,语气) B) Tiredness.(疲劳的,累的)

C) Carelessness (粗心) D) Weather

8. The word “accidents-prone”(L.2 Para.2)means________.

A) likely to have accidents B) injured in accidents

C) possible to die in accidents D) responsible(有责任的,负责的) for road accidents

9. What can we infer(推论,推断,猜想) about the author’ opinion (意见,看法)of accidents?

A) Safety precautions(预防,警惕) are of little use in accidents.

B) Many accidents can and should be avoided.(避免)

C) Factory accidents , unlike (不像,和….不同)road accidents, are inevitable(不可避免的).

D) Most road accidents are caused by just a few careless(粗心的) drivers.

10. The best title for the passage would be __________.

A) Accidents and Anxiety(焦虑,忧虑,渴望)

B) How to Deal with Accidents on Road and in Factories

C) Human Factors in Accidents

D) How to Prevent(防止,阻止) Accidents on Road and in Factories

Passage Three

Questions 11 to 15 are based on the following passage.

Is language, like food, a basic human need? Judging from the result of the violent experiment by a German King, Frederick II, in the 13th century, it may be. Hoping to discover what language a child would speak if he heard no mother tongue, he told the nurses to keep silent.

All the infants(婴儿) died before the first year. But clearly there was more than language deprivation(剥夺,丧失) here. What was missing was good mothering. Without good mothering, in the first year of life especially, the capacity(能力,容量) to survive(幸免于,活下来) is seriously affected.

Today no much violent deprivation exists as that by Frederick II. Nevertheless(然而,仍然), some children are still backward(向后的,向后) in speaking. Most often the reason for this is that the mother is insensitive (不敏感的)to the signals(信号) of the infant, whose brain(脑力,智能) is programmed to map up language rapidly. There are critical(紧要的,关键性的) times, it seems, when children learn more readily. If these sensitive(敏感的,灵敏的) periods are neglected(忽略,忽视), the ideal time for acquiring(取得,获得,学到) language skills passes and they might never be learned so easily again.

Linguists(语言学家)suggest that speech stages(阶段) are reached in a fixed sequence(连续,继续) and at a constant(经常的) age, but there are cases where speech has started late in a child who eventually(终于,最后) turns out to be of high IQ.

Recent evidence(根据) suggests that an infant is born with the capacity(能力) to speak. What is special about Man’s brain(脑力,智能) compared(比较,对照) with that of the monkey, is the complex (复杂的)system which enables(使能够,使可能) a child to connect the sight and feel of , say, a teddy-bear(玩具熊)with the sound pattern (式样)“teddy-bear”.

But speech has to be stimulated(刺激,激发), and this depends on interaction (相互作用,干扰)between the mother and the child, where the mother recognizes the signals(信号) in the child’s babbling(牙牙学语), grasping(贪心的,贪婪的), crying, smiling, and responds(响应) to them. Insensitivity of the mother to these signals dulls(枯燥的,不鲜明的) the interaction because the child gets discouraged (泄气的)and sends out only the obvious signals. Sensitivity(敏感) to the child’s non-verbal signals is essential(必要的) to the growth and development language.

11. Frederick II’s experiment was violent because_________.

A) he wanted to prove children are born with ability to speak

B)he ignored the importance of mothering to the infant

C) he was unkind to the nurse

D) he wanted his nurses to say no mother tongue

12. The reason some children are backward in speaking today that_________.

A) their mothers do not respond to their attempts to speak

B) their mothers are not intelligent(聪明的,理智的) enough to help them

C) they do not listen carefully to their mothers

D) their brains have to absorb(吸收) too much language at once.

13. By “critical(紧要的,关键性的) times” in Paragraph 3 the author means__________.

A) difficult periods in the child’s life

B) moments when the child becomes critical to its mother

C) important stages(阶段) in the child’s development

D) times when mothers often neglect(忽视,忽略,疏忽) their children

14. Which of the following in NOT implied in the passage?

A) Ability to learn to speak a language is inborn(天生的,天赋的) in man

B) Children do not need to be encouraged to learn to speak

C) Early language starters are not necessarily highly intelligent

D) Most children learn their language in definite(明确的,肯定的) stages

15. If the mother does not respond to her child’s signals_________.

A) the child will never be able to speak properly(适当地,彻底地)

B) the child will stop giving out signals

C) the child will invent a language of his own

D) the child will make little effort(努力) to speak

Passage Four

Questions 16 to 20 are based on the following passage.

Americans who remember “the good old days” are not alone in complaining (抱怨)about the educational system in this country. Immigrants(移民) complain ,too. Lately a German friend was filled (装满)with anger when he learned that the mathematics(数学) test given to his son on his first day as a college freshman included multiplication and division. Japanese businessmen in Los Angeles send their children to private schools staffed by teachers imported from Japan to learn mathematics at Japanese levels, generally considered at least a year more advanced than the level here.

But I wonder: If American education is so poor, why is it that this is still the country of innovation(创新)?

When I was 12 in Indonesia, I had to memorize the name of all the world’s major cities, from Kabul to Karachi. At the same age, my son, who was brought up by a Californian, thought that Buenos Aires was Spanish for good food. However, unlike children of his age in Asia and Europe, my son had studied creative geography. When he was only 6, he drew a map of the route that he traveled to get to school, including the streets, the traffic signs and the houses that he passed.

Dissatisfied American parents forget that in this country their children are able to experiment freely with ideas; without this they will not really be able to think or to believe in themselves.

Critics of American education cannot grasp one thing: freedom. America, I think, is the only country that extends even to children the license to freely speak, write and be creative. Our public education certainly is not perfect, but it is a great deal better than any other. I think I have found the answer to my question.

16. From the text we learn that_________.

A) both Americans and immigrants are dissatisfied with the quality of American education

B) the author shares the general idea that American education is worse than education in many other countries

C) Japanese schools in America require their American teachers to teach mathematics at Japanese levels

D) the author’s German friend was a little displeased because the mathematics test for his son was too easy.

17. Which of the following is NOT true?

A) The author most probably was an immigrant from Asia and received some school education there.

B) Buenos Aires must be the name of a city, as are Kabul and Karachi.

C) Children in other countries are not likely to learn creative geography.

D) The knowledge of geography of the author’s son shows that American education is poor.

18. Which of the following can be inferred from the passage?

A) If children are not allowed to experiment freely with ideas they won’t grow up independent and creative.

B) Most Americans think the present American educational system is not as good as it used to be.

C) Private schools run by Japanese businessmen maintain a higher level than American public schools.

D) Americans are more innovative than other people in the world.

19. In the last paragraph the author says, “I have found the answer to my question.” What is the question?

A) Is Japanese education better than American education?

B) Why do Japanese businessmen send their children to Japanese-staffed schools?

C) Why was my son not taught enough geographic knowledge?

D) Is American education really worse than education in other countries?

20. What would be the best title for this passage?

A) American Education and Education in Foreign countries

B) Improvement Needed for American Education

C) Freedom to Think— Characteristic of American Education

D) Education and Innovation in American

1. A 2. C 3. B 4. D 5. B 6. A 7. D 8. A 9. B 10. C

11. B 12. A 13. C 14. B 15. D 16. A 17. D 18. A 19. D 20. C

Part II Vocabulary and Structure (30 minutes, 20points)

Directions: There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C), D). Choose the one answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

21. Don’t leave your bicycle out in the rain. It’ll get________.

不要把车子放在雨中,它会生锈的

A) rusty (生锈的) B) crude (简陋的,天然的)

C) rough(粗糙的) D) tough (强硬的,粗暴的)

22. I_______ to him for the error.

因为这个错误,我向他道歉

A) excused (原谅) B) apologized (道歉) C) pardoned (原谅) D) congratulated(祝贺)

23. It’s _______ to ask Mr. Blake for help.

向BLAKE求助是不可能的事

A) out question B) beyond(毫无疑问,无可争辩) question

C) out of question(固定搭配) D) in question

24. Hardly ________ home when the telephone rang.

我一到家电话铃就响了(hardly had sb.done when,倒装)

A) I got B) did I get C) I had got D) had I got

25. ________his not arriving ,the meeting will be put off to next week.

如果他没来,会议将会推迟到下周

A) At the event of B) For the event with

C) In the event of (如果)固定搭配 D) To the event of

26. It’s getting rather late. It’s time we________.

已经这么晚了,我们该走了。(It’s time sb.did sth.=It’s time to do sth.)

A) are going B) went C) go D) must go

27. I_________ you everything’s going to be all right.

我向你保证会一切顺利的

A) insure (投保,保险) B) assure(向…保证) C) ensure(确保) D) sure(确信)

28. Auctioned(拍卖的)goods are sold for the highest price________.

拍卖的物品卖了出示的最高价(这句话省略了by sb.)

A) made B) taken C) offered(提供) D) ordered

29. The colors of that coat and hat don’t __________.

外套和帽子的颜色不搭配

A) suit(适合)(若当协调讲须与TO连用) B) mix (混合) C) match(相称,配合) D) imitate(模仿,学样)

30. Our whole class went to attend the conference(会议,讨论会) yesterday, so_______ what happened on the campus.(校园,学校场地)

昨天我们整个班级都去参加了那个会议,所以我们没人知道校园里发生了什么

A) all of us don’t know B) none of us know

C) all we don not know D) we all don’t know

(从语法上讲都对,考的是一种外语的习惯表达方式。用一种肯定的句法表示否定的意思,用一个带有否定意味的戾NONE来表达它否定的意思)

31. Although _________ happened in that developed country sounds like science fiction(科幻小说), it could occur (发生,出现,存在)elsewhere in the world.

虽然在那个发达国家发生的事情听起来像科幻一样,但它在世界其它地方也能发生。

A) this B) how C) what (只有此词才能引导主语从句) D) it

32. I sympathize(同情,同感,共鸣) with Women’s Liberation Movement(解放运动) only ________ a certain extent.(某种程度)

我同情妇女解放运动只能到某一固定程度

A) at B)with C) to D) in

33. The officer(军官) gave an order that everyone _________ back before dark.

长官命令每个人必须在天黑前返回。

(order后面省略should,它是情态动词,后面必须跟动词原型。类似的词还有:suggest,demand,propose,command,request,desire,insist,urge,rule,require,recommend,moue,maintain,decide,ask,agree,advise等,还有N:advice,command,agreement,decision,demand,desire,motion,proposal,recommendatiom,request,requirement,suggestion,idea,order,plan,policy,wish…)

A) get B) would get C) had to get D) must get

34. This year summer time came into ________ on the 12th of April.

今年4月12号夏天就来临了(come into effect 是固定短语,有“生效”的意思)

A) effect (结果,影响,效果) B) efficiency (效率,功效,效能) C) use D) practice

35. Mr. White was told again and again to ________ smoking, but he just wouldn’t listen.

Mr.White被一次次地告知少吸烟,但他就是不听

A) cut through(cut sth.through sth.开出一条路 B) cut down on(减少某事物的数 额,减少消耗) C) cut off (切下,切断) D) cut away(无此搭配)

36. The Greyhound_________ outside of New York Bus Station at 6 p.m. and started for Washington D.C. at 6:20 p.m.

快轮在下午六点停靠在纽约汽车站外,下午六点二十分驶住伦敦

A) pulled up (停) B) pulled out(驶出) C) pulled down (拆毁) D) pulled on (穿上,戴上)

37. Can you give me another hint without ________ the answer?

你可以在不给出答案的情况下给我另一个暗示吗?

A) giving off (发出,散出) B) giving up C) giving away (捐献,给出) D) giving in(交上)

38. Columbus was ________ his times in his belief that the earth was round.

哥伦布最先在他们的信念中承认地球是圆的

A) in front of B) before C) in advance of D) ahead of(ahead of one’s time是固定搭配,思想比同时代的人先进,跑在时代前头)

39. After all, all living creatures(生物,动物) live by feeding on something else, whether it _______ plant or animal, dead or alive.

毕竟,所有活着的生物都以其它生物为生,不管它是植物还是动物,死的还是活的

A) is B) would be C) was D) to go

40. The pilot (飞行员)felt something ______ wrong with the engine(发动机) just before the plane took off.

飞机起飞前,飞行员感到发动机有点问题。(此处用动词原型,和see sb do sth.一个 道理。See sb do sth.是看到某人干完某事。See sb. Doing是看到某人正干某事)

A) go B) was going C) goes D) to go

41. — You were brave(勇敢的) enough to raise objections at(反对) the meeting.

— Well, now I regret _________ that.

你真是够勇敢,能在会上提出异议。唉,我现在已经后悔那样做了。

(regret doing sth.后悔已干过的事。Regret to do sth.后悔要干的事。)

A) having done B) to be doing C) to have done D) to do

42. ______ that they’re young and inexperienced(不熟练的,外行的), they’ve done quite a good job.

考虑到他们年轻又没有经验,他们做得够好了。

A) Being B) Given(此处作介词用,意为鉴于,考虑到)

C) Provided D) Now

43. _______ is announced in the papers, a nation-wide sports meeting will be held in the city next month.

正如在文中提到的,一个多民族运动会下月将在本城市举行

A) Because B) For C) As (只有它可放在主语位置,引导一个主语从句) D) So

44. Being much too fat, Maria was advised (建议,劝告)to reduce(减少) her food for each meal, yet, she would _______ that.

因为太胖,她被建议减少每餐餐量,然而她并没照做

A) have none of B) accept (接受) C) take care for (无此搭配,应为OF) D) listen to(听从)

45. In my opinion, he’s ________ imaginative (富于想象的)of all the contemporary(同时代的)poets.

依我之见,他是迄今为止同时代作家中最具想象力的

A) quite the most B) by far the most

C) very the most D) rather the most

46. Never before _________ so highly successful in his attempts to modify the weather on a very small scale.

人类以前从没在在上试图改变天气方面取得这么大的成功(倒装)

A) man has been B) man is C) has man been D) will be man

47. With flowers and trees ________ everywhere, the city took on a new look.

到处都种上了花和树,城市呈现出了一片新的景象.(被动)

A) to be planted B) being planted C) planting D) planted

48. — John wants to see you today.

— I would rather he _______ tomorrow than today.

JOHN今天想见你. 我宁愿他明天来而不是今天.(wonuld rather did sth. 宁愿干某事)

A) comes B) came C) should come D) has come

49. It was suggested that this problem _________ at the next meeting.

据提议,这个问题留到一次会议讨论。(虚拟。省略了should)

A) was discussed B) will be discussed

C) would be discussed D) be discussed

50. Walter offered(提出,提供) us a lift when he was leaving the office, but our work _____, so we didn’t accept the offer.

WALER 离开办公室时要我们搭他便车,但我们的工作还没完成,所以我们没接受。(BUT是转折连词,它前面用的是一般过去式,后面也只能用一般过去式)

A) not being finished B) had not been finished

C) not having finished D) was not finished

51. What you said reminds(使想起) me ________ something I read a few days ago.

你说的话使我想起了几天前我读到的东西。(remind sb.of sth. 使某人想起某事)

A) for B) by C) from D) of

52. Another worry is that telecommunication(电信) systems may isolate(使隔离) people ____each other.

另一个忧虑是通讯系统会疏远人们之间的距离。(isolate…from:从…中隔离)

A) from B) for C) with D) to

53. The smog (烟雾)is due _______ invisible (看不见的)gases(气体), mostly from automobile (汽车)exhaust.(用尽)

烟雾归因于看不见的气体大多数来自于汽车尾汽.(due to :归因于。类似的还有owing to ,because of )

A) from B) to C) for D) with

54. ________ is accepted as true is relatively(相对地,比较地), and not absolutely(完全地,绝对地), true.

作为被接受的真实的情况是相对的,不是绝对的。(只有WHAT能作主语,引导主语从句)

A) It B) That C) What D) That it

55. There are many children and adolescents ______ behavior(行为,举止,态度) is generally(通常) unacceptable .

有很多儿童和青少年的行为很难被人们接受。

A) their B) who C) whom D) whose

56. Edison failed (失败)_____ times before he succeeded in producing the first electric lamp.(电灯)

爱迪生在成功地制造出第一只电灯泡之前失败了数千次。

A) thousand B) thousands C) a thousand of D) thousands of(数以千计)

57. Water ________ the digestive(助消化的) juices(汁,液) flow more freely and helps to digest the food.

水能够使消化液自由地流动,帮助消化食物。

A) makes(使)B) causes(起因于。。) C) pushes D) turns(旋转)

58. The panic (恐慌,惊慌)attacks(攻击) may _______ for only a few minutes; some, however, continue for several hours.

恐慌袭击可能会持续仅几分钟,然而也说不定会几小时。

A) happen B) begin C) last (表持续) D) end

59. Let us see how dictionaries are made and how the editors _________ definitions.

让我们看看字典是怎样被编制以及编者是怎样答成一致的定义的。

A) head to B) arrive at C) reach for D) approach to

60. The nurse took ________ of my blood to test.

护士拿了我的血样去检测

A) an example(例子) B) an instance(例子) C) a case(案例)D) a sample(样本)

21. A 22.B 23.C 24. D 25.C 26.B 27. B 28.C 29.C 30.B

31. C 32.C 33.A 34.A 35.B 36.A 37.C 38.D 39.A 40.A

41.A 42.B 43.C 44.A 45.B 46.C 47.D 48.B 49.D 50.D

51.D 52.A 53.B 54.C 55.D 56.D 57.A 58.C 59.B 60.D

Part III Cloze (10 minutes, 10 points)

Directions: There are 10 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), B), C), and D) beneath the passage. You should choose the one that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on the Answer sheet with a single line through the center.

Japan is a small country with few natural resources. 61 this, Japanese productivity,(生产率,多产) the rate at which goods are produced, 62 more than eleven times in the past thirty years . Many people in the West wonder how the Japanese do it. The key 63 Japan’s success can be discovered by looking at some basic differences between Japanese and Western attitudes(态度,看法) towards works.

People in the west generally(获得) view work 64 a necessary evil(邪恶的)— one must give up part of one’s freedom to earn the money needed to live. To the Japanese, however, work is the central (主要的)interest of one’s life; it’s 65 that a Japanese establishes(建立) his identity.(身份)

A Japanese business firm is like a family, When an employee(雇员) joins a company, he expects to work for that company for the rest of his working life; 66 is anyone dismissed.(开除) Promotion(促进,提升) is based(以。。。。为基础) on the seniority system, the length of employment(雇用) 67 one’rank(军衔) in the company, Those at the bottom do not 68 chances for promotion because those at the top retire(引退) at a certain(某种,一定的) age 69 others may have their turn. In addition, the difference between the lowest and the highest salaries (薪水)is much less than 70 in the West.

61. A) Because of B) As for C) Although D) Despite

62. A) have increased B) has increased C) are increasing D) is increasing

63. A) to B) of C) for D) in

64. A) like B) for C) about D) as

65. A) this B) that C) here D) where

66. A) barely B) rarely C) occasionally D) frequently

67. A) determines B) has determined C) determiningz(决定,查明;决心) D) to determine

68. A) care about B) care for C) worry about D) concern with

69. A) in that B) such that C) for that D) so that

70. A) that B) those C) one D) ones

61.D 62.B 63.A 64.D 65.C 66.B 67.C 68.C 69.D 70.A

Part IV Translation (15 minutes, 10 points)

Directions: Put the following sentences into English.

71. 他通常在开车上班时顺路把孩子们接送到学校。

He usually drops the kids off at school on his way to work.

72. 如果没有了电,我们的世界就会和现在的完全不同。

If there were no electricity, our world would be entirely different from what it is.

73. 温度如此之高,消防队员不得不离开那座着火的房子。

The temperature rose to such an extent that the firemen had to leave the firing house

74. 当你在嬉戏玩乐时,时光就从你身边悄悄溜走。

Time steals away from you when you are having fun.

75. 我们被告知,在任何情况下我们都不能用办公室的电话谈私事。

We have been told that under no circumstances may we use the telephone in the office for personal affairs.

Part V Writing (30 minutes, 20 points)

Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition based on the topic Health or Wealth. You are given the first sentence of each paragraph and are required to develop its idea in completing the paragraph. You should write at least 100 words, not including the words given. You should write this composition on the Answer Sheet.

Health or Wealth?

I prefer health to wealth if I have to choose between them. It is true that wealth makes life easier and more comfortable, but health is even more important. Only when one has good health can he pursue (追赶,进行)wealth (财富,财产)and happiness.

Wealth cannot be acquired(后天习得的) without health. As we know, to gain(获得) wealth usually means working hard. If one does not have a strong body, how can he work hard? How can he have enough energy to overcome all the difficulties on his way towards success? Only with a sound body may one get a chance to enjoy the better life provided by his wealth because health ensure wealth but not vice versa. Therefore(因此,所以), health is the basis(基础) for attaining(获得) wealth.

Even if one is born into a rich family, wealth alone cannot bring him happiness. Imagine (想象,设想)a rich man who can do nothing but stay in bed. How can he enjoy his life? What can his money do for him? So long as one is healthy, there are always chances for him to attain everything including wealth.

Part V Writing

Health or Wealth

I prefer(宁愿,更喜欢) health to wealth if I have to choose between them. It is true that wealth makes life easier and more comfortable, but health is even more important. Only when one has good health can he pursue wealth and happiness.

Wealth cannot be acquired without health. As we know, to gain wealth usually means working hard. If one does not have a strong body, how can he work hard? How can he have enough energy to overcome all the difficulties on his way towards success? Only with a sound body may one get a chance to enjoy the better life provided by his wealth because health ensure wealth but not vice versa. Therefore, health is the basis for attaining wealth.

Even if one is born into a rich family, wealth alone cannot make him happiness. Imagine a rich man who can do nothing but stay in bed. How can he enjoy his life? What can his money do for him? So long as one is healthy, there are always chances for him to attain everything including wealth.

相关资讯:
网站导航:
 四六级 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 经验 留学 备考
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 就业 辅导 留学 考试 报考  法语 资料 文化 考试 留学 辅导
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 辅导 资料 考试 留学 风采
全科套餐
450元/门
超值优惠套餐=基础学习班+冲刺串讲班(部分地区另包含真题精讲班或习题精讲班) 85/95课时
实验班
1200元/门
含套餐全部课程及服务,当期考试不过,按协议退费。 85/95课时
精品班
800元/门
含套餐全部课程及服务,当期考试不过,按协议下期学费减半。 85/95课时
基础学习班
350元/门
紧扣教材大纲,逐章系统讲解
课时数:70课时
冲刺串讲班
200元/门
梳理重要考点,预测命题方向
课时数:15课时
真题精讲班
100元/门
精讲历年真题,直击命题精髓
课时数:10课时
习题精讲班
100元/门
精讲典型习题,提高应考能力
课时数:10课时

网校介绍

更多>>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371