您的位置:外语教育网 > 职称英语 > 试题中心 > 模拟试题 > 正文

职称英语考试:阅读理解练习题(8)

2016-01-27 14:53   来源:外语教育网整理       我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

Lead deposits, which accumulated in soil and snow during the 1960's and 70’s, were primarily the result of leaded gasoline emissions originating in the United States. In the twenty years that the Clean Air Act has mandated unleaded gas use in the United States, the lead accumulation worldwide has decreased significantly.

A study published recently in the journal Nature shows that air-borne leaded gas emissions from the United States were the leading contributor to the high concentration of lead in the snow in Greenland. The new study is a result of the continued research led by Dr. Charles Boutron, an expert on the impact of heavy metals on the environment at the National Center for Scientific Research in France. A study by Dr. Boutron published in 1991 showed that lead levels in arctic (北极的) snow were declining.

In his new study, Dr. Boutron found the ratios of the different forms of lead in the leaded gasoline used in the United States were different from the ratios of European, Asian and Canadian gasolines and thus enabled scientists to differentiate (区分) the lead sources. The dominant lead ratio found in Greenland snow matched that found in gasoline from the United States.

In a study published in the journal Ambio(人类环境杂志), scientists found that lead levels in soil in the Northeastern United States had decreased markedly since the introduction of unleaded gasoline.

Many scientists had believed that the lead would stay in soil and snow for a longer period.

The authors of the Ambio study examined samples of the upper layers of soil taken from the same sites of 30 forest floors in New England, New York and Pennsylvania in 1980 and in 1990. The forest environment processed and redistributed the lead faster than the scientists had expected.

Scientists say both studies demonstrate that certain parts of the ecosystem (生态系统) respond rapidly to reductions in atmospheric pollution, but that these findings should not be used as a license to pollute.

1.The study published in the journal Nature indicates that

A.the US is the major source of lead pollution in arctic snow.

B.the Clean Air Act has not produced the desired results.

C.lead will stay in soil and snow longer than expected.

D.lead deposits in arctic snow are on the increase.

正确答案:A

解析:问题问的是:自然杂志上刊登的研究表明什么?第二段开头提到自然杂志上刊登的研究表明从产自美国通过空气传播的含铅气体排放是导致格陵兰雪地中铅浓度高的主要原因。而格陵兰就是位于北极圈内。因此A正确,美国是北极雪中铅污染的主要来源。

2.Lead accumulation worldwide decreased significantly after the use of unleaded gas in the US

A.was discouraged.

B.was prohibited by law.

C.was enforced by law.

D.was introduced.

正确答案:C

解析:美国法律强制使用无铅汽油后,世界范围的铅金属积累量明显减少了。第一段最后一句话支持这一说法,注意,文中的“mandated”与C选项中的“enforced”意思相同,都是“强制”的意思。

3.How did scientists discover the source of lead pollution in Greenland

A.By analyzing the data published in journals like Nature and Ambio.

B.By comparing the chemical compositions of leaded gasoline used in various countries.

C.By observing the lead accumulations in different parts of the arctic area.

D.By studying the chemical elements of soil and snow in Northeastern America.

正确答案:B

解析:问题问的是:科学家是怎样发现格陵兰的铅污染来源的?第三段提到科学家发现美国汽油中的各种铅金属比重不同于欧洲,亚洲和加拿大的。通过比较这些铅比的不同判断出格陵兰雪中铅污染主要来自美国。因此B正确。

4.The authors of the Ambio study have found that

A.forests get rid of lead pollution faster than expected.

B.lead deposits are widely distributed in the forests of the US.

C.lead accumulations in forests are more difficult to deal with.

D.the upper layers of soil in forests are easily polluted by lead emissions.

正确答案:A

解析:问题问的是:人类环境杂志研究的作者发现了什么?倒数第二段结尾提到森林环境处理铅的速度之快超出科学家们的预期。因此A正确。

5.It can be inferred from the last paragraph that scientists

A.feel relieved by the use of unleaded gasoline.

B.are puzzled by the mystery of forest pollution.

C.lack sufficient means to combat lead pollution.

D.still consider lead pollution a problem.

正确答案:D

解析:问题问的是:通过最后一段能推测出什么?最后一段提到了两项研究说明了某些生态系统对大气污染的减少给出了快速的回应,但是这并不能作为进一步的污染行为的许可证。因此D正确,科学家们仍然认为铅污染是个问题。

我要纠错】 责任编辑:文琪
相关资讯:
网站导航:
 四六级 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 经验 复习
 雅思 指南 动态 机经 备考 留学  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

网校介绍

更多>>
a>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371