您的位置:外语教育网 > 职称英语 > 试题中心 > 模拟试题 > 正文

职称英语考试:阅读理解练习题(9)

2016-01-27 14:58   来源:外语教育网整理       我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

Like millions of other Americans, I come from a family with a history of the heart disease. My father had his first three heart attacks when he was only thirty-one. I was three years old at that time. I grew up with heart disease. It was there, but I didn't take it seriously.

When I was thirty-one, my blood cholesterol(胆固醇)level was measured for the first time. It was 311 mg/dl, the doctor told me an extremely high level that put me at a very high risk of heart disease, especially with my family history. He sent me to the National Institutes of Health(NIH)to be screened for participation in a clinical trial. The trial was designed to test the effect of lowering blood cholesterol on the risk of heart disease.

At NIH, physicians explained the degree of risk associated with my blood cholesterol level and the nature of the experiment. This test involves putting a tube through a leg artery(动脉) up to the heart. The death rate for the test was only 1 in 100, I was assured.

Learning about the risks of the experiment as well as the risk associated with my raised blood cholesterol level scared the life out of me. Although I was excluded from participating in the study, the experience may well have saved my life.

For the first time, I began to realize the seriousness of high blood cholesterol. It was a heart attack just waiting to happen. But equally important, I got a taste of what it is like to be a patient, to have tests done on me and to think of myself as sick. This was hard to take.

This experience taught me two lifesaving lessons. First, although I felt fit and strong, I was actually at high risk for heart disease because of my high blood cholesterol level. And with my family history, it could not be ignored. Second, I could lower my blood cholesterol level simply by changing what I ate.

36.The writer had heart disease because

A.he was hurt when he was young.

B.his father had heart disease.

C.he didn't know how to take care of himself.

D.he suffered another serious disease.

正确答案:B

解析:问题问的是:作者为什么患有心脏疾病?根据第一段I come from a family with a history of the heart disease. 可知作者的心脏病是遗传的,所以选B.。

37.Which of the following statements is NOT true

A.The write had never measured his blood cholesterol before thirty-one.

B.The writer was told by the doctor that he was at high risk of heart disease.

C.The writer had a family history of heart disease.

D.The writer was at risk of heart disease just because of his family history.

正确答案:D

解析:问题问的是:以下说法哪个是不正确的?A说作者在31岁之前没有测量过血液中的胆固醇含量,根据第二段的第一句可知该选项是正确的。B说医生说作者患心脏疾病的风险很高,根据第二段的第二句可知该选项是正确的。C说作者的心脏疾病有家族史,第一段已经说明了这个事实,所以是正确的。D说作者患心脏病的风险很高仅仅是因为家族史,这个判断是错误的,因为第二段的第二句提到作者的血液中胆固醇含量高和家族史会导致其患上心脏疾病。

38.What did the doctor ask the wrier to do

A.To go to the National Institutes of Health to participate in clinical trial.

B.To put a tube through a leg artery up to the heart.

C.To go to bed on time every day.

D.To eat less and do exercises every day.

正确答案:A

解析:问题问的是:医生让作者去做什么?根据第二段He sent me to the National Institutes of Health(NIH)to be screened for participation in a clinical trial. 可知A是答案。

39.What did the writer know from his experience

A.He should never participate in such a fatal clinical trial.

B.He was at high risk of heart disease although he was fit and strong.

C.He was doomed to have heart disease because of his family history.

D.Nothing could help him out the trouble except for participating in the trial.

正确答案:B

解析:问题问的是:作者从他的经历中了解了什么?文章的最后一段提到作者从他的经历中得到了两个能挽救其生命的信息,其一是虽然自己觉得强壮,但是仍然有患心脏病的风险,因为他血液中胆固醇含量过高并且有家族史;其二就是他可以通过改变饮食结构来降低胆固醇的含量,所以B是正确的答案。

40.How could the writer lower his blood cholesterol level

A.By eating less .

B.By realizing the risk of heart disease.

C.By putting a tube through a leg artery up to the heart.

D.By changing diet.

正确答案:D

解析:问题问的是:作者怎样降低血液中的胆固醇含量?文章的最后一句已经提到可以通过改变饮食结构来解决这个问题,所以答案是D.

我要纠错】 责任编辑:文琪
相关资讯:
网站导航:
 四六级 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 经验 复习
 雅思 指南 动态 机经 备考 留学  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

网校介绍

更多>>
a>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371