您的位置:外语教育网 > 职称英语 > 试题中心 > 模拟试题 > 正文

2015年职称英语理工类A级考试冲刺题二(3)

2015-03-17 10:43   来源:外语教育网整理       我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

职称英语阅读判断,下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。

Green Roof Research

The concept of green roofs is basically about growing plants on roofs,thus helping to replace the green footprint that had been destroyed due to the construction of the building.Green roofs are the most prevalent(流行)in Germany,which is widely regarded as the leader in green roof research.

The green roofs that are used these days can be classified as "extensive" and "intensive" systems.Extensive green roofs use mosses,grasses and herbs,which are tolerant to droughts.These plants do not need much maintenance,can be grown in a layer of substrate(土层)that can be as shallow as 1.5 inches,and generally are inaccessible to the public.In contrast,a wide range of species of plants are grown on intensive green roofs,such as shrubs(灌木)and even trees,which require deeper substrate layers,and are usually grown on flat roofs.They need intensive maintenance,and are usually areas that resemble parks which are accessible to people.

There are several benefits of adopting green roof technologies.Apart from the obvious psychological and aesthetic(美学的)benefits of garden-like environments surrounding you,some of the common economic and ecological benefits are: a reduction in the consumption of energy; air and water purification; recovering green spaces; and the mitigation(缓解) of the heat island effect in urban areas.

The green roof research that is currently ongoing is focused on evaluating the species of plants that are suitable to be grown on roofs,the methods of propagation(繁殖)as well as establishment,nutrient(养料)and water requirement,substrates,and the quantity and quality of water runoff.The evaluation criteria of plant species are: at what rate they can be established their capacity to withstand invasive weeds; tolerance of cold and heat; tolerance of drought conditions; capacity of persistence and survival.

A number of experiments are being conducted on roof platform simulations at various research centers.These sites are generally outfitted with equipment,which are used to measure temperatures at different depths of the growing substrates,and the rate and volume of the runoff of stormwaters from each of the platforms.

Green roof technology is representative of a completely new market for landscape contractors,and all roofs that currently exist and the future ones to be constructed are the potential market-a market that is too huge to be overlooked.

16 It is estimated that around 10 percent of the flat roofs in Germany are green.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

参考答案:C

参考解析:

【解析】题意为:据估计,德国10%的屋顶都进行了绿化。本文第一段提到德国在“绿色屋顶”的研究及应用方面处于领先地位,但并没有具体说有10%的屋顶进行了绿化。

17 German people prefer extensive green roof systems to intensive ones.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

参考答案:C

参考解析:

【解析】题意为:相比于“密集型”屋顶绿化,德国人更偏爱“粗放型”绿化模式。本文第二段解释了“extensive green roof”和“intensive green roof”的含义,但并没有提到德国人更偏爱extensive green roof。

18 Small plants like grasses and herbs are grown widely on intensive green roofs.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

参考答案:B

参考解析:

【解析】题意为:“密集型”屋顶绿化广泛种植着诸如香草这样的小植被。从第二段“extensive green roofs use mosses,grasses and herbs”可知,种植青草的应该是“粗放型”模式,所以本句错误。

19 Green roof is an ecologically sound strategy of spreading green in urban areas.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

参考答案:A

参考解析:

【解析】题意为:“绿色屋顶”是城市扩大绿化面积的有效生态手段,第三段列举了“绿色屋顶’'的各项生态及经济益处,所以本句正确。

20 One of the benefits of green roofs is the reduction of the heat island effect in cities.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

参考答案:A

参考解析:

【解析】题意为:“绿色屋顶”的其中一个优点是可以缓解城市热岛效应。由本文第三段末“the mitigation(缓解)of the heat island effect in urban areas”可知,本句正确。

21 One focus in the green roof research is the evaluation of suitable plant species.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

参考答案:A

参考解析:

【解析】题意为:“绿色屋顶”研究的其中一个重点是选择适宜屋顶绿化的植物品种。第四段首句“The green roof research…is focused on evaluating the species of plants that are suitable to be grown on roofs”可知,本句正确。

22 Although green roof technology can create a garden-like environment,its potential market is rather small.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

参考答案:B

参考解析:

【解析】题意为:尽管“绿色屋顶”技术能带来花园般的美丽环境,它的潜在市场很小。有本文最后一段可知,“绿色屋顶”市场潜力巨大,所以本句错误。

我要纠错】 责任编辑:vage
相关资讯:
网站导航:
 四六级 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 经验 复习
 雅思 指南 动态 机经 备考 留学  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

网校介绍

更多>>
a>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371