您的位置:外语教育网 > 职称英语 > 试题中心 > 模拟试题 > 正文

2015年职称英语理工类A级考试冲刺题二(4)

2015-03-17 10:45   来源:外语教育网整理       我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

职称英语概括大意,下面的短文后有2项测试任务:(1)第23—26题要求从所给的6个选项中为指定段落每段选择1个标题;(2)第27-30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定一个最佳选项。

The Supercomputer Network

1.Recently ten laboratories run by governments in different parts of the world have become linked.Their computers have been connected so they can "talk" to each other.This may not seem very dramatic news,but it is the beginning of a development that will increase the power of the Internet tremendously.

2.The Internet is an interconnected ( 互联 ) system of networks that connects computers round the world and facilitates the transmission and exchange of information.The way that you use the lnternet is by accessing this network.This depends on the power that your system allows you to use.The power of your computer is responsible for how fast you can download ( 下载 ) files,how much data you can store,etc.If your computer is old and slow,accessing the information can be very difficult.

3.The new development in information technology has been called "the grid" (网络技术),and it will be a network of computers that are linked together.The "grid" will work in a different way from the Internet,enabling you to get the power of the biggest computers in the world on your computer.Accessing the information will no longer depend on the power of your computer.The idea is that while you access

information,you will also have access to the power of the bigger computer stations.

4.One advantage of this revolutionary idea is that geographical location will become irrelevant.The "grid" will decide which are the best parts of a worldwide network to do the job you want.This means that you may be accessing a computer in Japan to solve a problem in Alaska.

5.The "grid" can be compared to having an efficient personal assistant.You can give your assistant a task and "he" will do it for you.The assistant will do the preliminary research,collect the data,compare them and decide on the best course of action by accessing any of the computer centres in the "grid" that happen to have the relevant information.All you have to do is assign the task,sit back and wait.

6.At present,possible applications of the "grid" in scientific research are being explored.While it has taken about fifteen years for Internet use to become widespread,experts believe that the "grid" could be up and running for private individuals far more quickly.Scientists working on "grid" projects are convinced that it will be as widely used as the web in the next ten years.

23 Paragraph 2__________

A.How does the "grid" work?

B.Power shared

C.Just make a request

D.Limitations of present Internet use

E.Distance is not a problem

F.A new era for the Internet

参考答案:D

参考解析:

【解析】第二段说在传统互联网里,信息传输速度、存储容量大小取决于个人电脑的性能。与未来的网格技术相比,这是传统互联网的缺点,故选D.Limitations ofpresent Internet usE.

24 Paragraph 3__________

A.How does the "grid" work?

B.Power shared

C.Just make a request

D.Limitations of present Internet use

E.Distance is not a problem

F.A new era for the Internet

参考答案:A

参考解析:

【解析】第三段主要介绍了网格技术的原理:网格技术是将你的电脑与其他电脑连接起来,只要接入网格,就能应用网格中最强大的电脑,突破个人计算机的性能局限。词题的干扰项为B.Power shared(分享性能),其实文章后面几段都是在说网格技术的这一优点,但由于题目要求是为第三段选择标题,B选项过于宽泛,A最能概括这一段的主旨。故选A。

25 Paragraph 4__________

A.How does the "grid" work?

B.Power shared

C.Just make a request

D.Limitations of present Internet use

E.Distance is not a problem

F.A new era for the Internet

参考答案:E

参考解析:

【解析】第四段说网格技术可以打破地域界限,自动选择全球最合适的计算机完成特定的任务,显然E最合适。故选E。

26 Paragraph 5__________

A.How does the "grid" work?

B.Power shared

C.Just make a request

D.Limitations of present Internet use

E.Distance is not a problem

F.A new era for the Internet

参考答案:C

参考解析:

【解析】第五段讲网格能成为我们的私人助手。只要给网格下任务,网格就能通过联网的计算机自动寻找解决方案。C.“just make a request”即表达了这一意思。故选C。

27 Traditionally the power of your computer determines how fast you can access__________

A.the bigger computer stations

B.the advantage

C.ten years

D.information

E.your personal assistant

F.fifteen years

参考答案:D

参考解析:

【解析】题意为:电脑的性能取决于电脑获取的能力。从文章第二段可知,此处应填“信息”,故选D。

28 The "grid" will enable you to get on your computer the power of __________in the world.

A.the bigger computer stations

B.the advantage

C.ten years

D.information

E.your personal assistant

F.fifteen years

参考答案:A

参考解析:

【解析】根据第三段最后一句while you access information,you will also have access to the power of the bigger computer stations可知,此处应填the bigger computer stations,故选A。

29 The "grid" would be like __________ ,who can perform your tasks efficiently.

A.the bigger computer stations

B.the advantage

C.ten years

D.information

E.your personal assistant

F.fifteen years

参考答案:E

参考解析:

【解析】根据第五段第一句话The“grid”can be compared to having an efficient personal assistant可知,此处应填your personal assistant,故选E。

30 It is believed that the widespread use of the "grid" will become possible in the next__________

A.the bigger computer stations

B.the advantage

C.ten years

D.information

E.your personal assistant

F.fifteen years

参考答案:C

参考解析:

【解析】根据第六段最后一句话Scientists working on“grid”projects are convinced that it will be as widely used as the web in the next ten years可知,应是未来十年。故选C。

我要纠错】 责任编辑:vage
相关资讯:
网站导航:
 四六级 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 经验 复习
 雅思 指南 动态 机经 备考 留学  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

网校介绍

更多>>
a>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371