您的位置:外语教育网 > 职称英语 > 试题中心 > 模拟试题 > 正文

2015年职称英语理工类A级考试冲刺题二(5)

2015-03-17 10:47   来源:外语教育网整理       我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |

职称英语阅读理解:请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。

Genetically Modified Foods

If you want to spark a heated debate at a dinner party,bring up the topic of genetically modified foods.For many people,the concept of genetically altered,high-tech crop production raises all kinds of environmental,healthy,safety and ethical questions.Particularly in countries with long grain traditions-and vocal green lobbies--the idea seems against nature.

In fact,genetically modified foods are already very much a part of out lives.A third of the corn and more than half the soybeans and cotton grown in the U.S.last year were the product of biotechnology,according to the Department of Agriculture.More than 65 million acres of genetically modified crops will be planted in the U.S.this year.The genetic genie ( 妖怪 ) is out of the bottle.

Yet there are clearly some very real issues that need to be resolved.Like any new product entering the food chain,genetically modified foods must be subjected to rigorous testing.In wealthy countries,the debate about biotech is tempered by the fact that we have a rich array of foods to choose from and a supply that far exceeds our needs.In developing countries desperate to feed fast-growing and underfed populations,the issue is simpler and much more urgent: Do the benefits of biotech outweigh the risks? The statistics on population growth and hunger are disturbing.Last year the world's population reached 6 billion.The U.N.estimates that nearly 800 million people around the world are undernourished.The effects are devastating.About 400 million women of child-bearing age are iron deficient,which means their babies are exposed to various birth defects.As many as 100 million children suffer from vitamin A deficiency,a leading cause of blindness.

How can biotech help? Biotechnologists have developed genetically modified rice that is fortified with beta-carotene-which the body converts into vitamin A and additional iron,and they are working on other kinds of nutritionally improved crops.Biotech can also improve farming productivity in places where food shortages are caused by crop damage attributable to pests,drought,poor soil and crop viruses,bacteria or fungi.

31.What's the passage mainly about?

A.The world's food problems.

B.The new advancement in biotech.

C.The characteristics of genetically modified foods.

D.How biotech can help solve the world's food problems.

参考答案:C

参考解析:

【解析】第一段第一句话就提到转基因食品是引起人们争论的热门话题,紧接着说明人们争论的原因、转基因食品的现状、转基因食品带给人们的益处。选项A,B和D虽与文章内容有关,但都没有突出转基因食品这一中心。

32.According to the passage,genetically modified foods__________

A.are superior to naturally grown foods

B.might prove to be risky to human health

C.are going to replace naturally grown foods

D.can solve the food problems in developing countries

参考答案:B

参考解析:

【解析】文章中根本没有就“genetically modified foods”和“naturally grown foods”做比较,也没有说“genetically modified foods”将取代“naturally grown foods”,因此A、C项错。根据文章第一段第二句话,转基因、高技术含量的农作物生产向人们提出了各种各样的有关于环境、健康、安全及伦理(违反自然规律)问题,以及第三段最后一句话:生物技术带来的益处是否超过其所带来的风险?由此可推断转基因食品也许会对人们的健康有害,B正确。D错在于文中并没有说转基因食品能帮助解决发展中国家人们的粮食短缺及营养不良问题。

33.The sentence "The genetic genie is out of the bottle." in Para.2 probably means__________

A.the genetic genie,the key technology in producing genetically modified foods,is out in the market

B.the genetic technology has come out of laboratories into markets

C.genetically modified foods are available everywhere

D.technology with which to produce genetically modified foods may have powers unpredictable or uncontrollable by man

参考答案:D

参考解析:

【解析】语义推断题。第一段开门见山地指出转基因食品的潜在问题,第二段说明转基因食品已成为我们生活的一部分,介绍了转基因农作物在美国生产的现状,而第三段第一句话又提出:仍有一些问题需要解决。因此可推断此句是指基因技术的负面作用,D正确。此句借助于童话《渔夫与妖怪》的故事。

34.According to the passage,biotech can help solve the problem by__________

A.producing foods that contain more nutrients needed by human beings

B.creating more varieties of foods

C.producing beta-carotene and vitamin A more efficiently

D.producing anti-virus crops

参考答案:A

参考解析:

【解析】根据最后一段,生物技术的作用在于:一是加强农作物营养含量,二是提高农业生产率,所以A项符合题意。

35.The author's attitude toward genetically modified foods is__________

A.enthusiastic

B.cautious

C.disapproving

D.optimistic

参考答案:B

参考解析:

【解析】作者态度题。文章一开始就指出转基因食品引发了各种各样的问题,也提到了其带给人们的益处,即有利有弊,可见作者对待转基因食品的态度是非常慎重的(cautious),既没有十分热心(enthusiastic)、乐观(optimistic),也没有反对(disapproving)。

我要纠错】 责任编辑:vage
相关资讯:
网站导航:
 四六级 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 考情 经验 复习
 雅思 指南 动态 机经 备考 留学  公共英语 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 指南 资讯 辅导 留学 考试  法语 发音 词汇 语法 听说 阅读
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 口语 词汇 阅读 留学 风采

网校介绍

更多>>
a>

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:外语教育网”的所有作品,版权均属外语教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:外语教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371